Спалети открива рецепт побједе над Миланом...

Икарди величанствени, Милан ризиковао и отворио нам простор да дамо гол! Тренер Интера објаснио како је његова екипа умела да препозна кључне моменте и шансе у утакмици.

Фудбал 16.10.2017 | 13:45
Спалети открива рецепт побједе над Миланом...
Прошле сезоне су оба дербија дела Мадонина завршени ремијима после голова у последњим секундама, а вечерас је Интер дошао до победе голом у 90. минуту из пенала. Иако је Милан можда заслужио бод, иако је био бољи у другом полувремену, било је очигледно да Интер има јасан план у игри и да је Лучано Спалети донео чврстину и аутоматизам у игри Неразурима.

Спалети ће по добром партити први милански дерби...

„Победе у оваквим мечевима подижу самопоуздање. Али ако анализирате врло пажљиво, видећете да смо осетили праве тренутке у утакмици и да смо имали праву одлучност за дерби. Ипак, морамо боље од овога јер у појединим моментима смо се баш мучили. У једном делу другог полувремена смо се превише повукли, за разлику од првог када смо добро контролисали лопту и нападали кроз средину са „дијамантом“ у везном реду“, рекао је Интеров тренер после меча.

Наравно, у први план је истакао капитена и троструког стрелца Маура Икардија.

„Мауро је био величанствен вечерас. Грандиозан! Упркос свој одговорности која је на његовим леђима, поседује скромност да сасалуша савете, да ради напорно и бори се за сваку лопту. Центарфор не може увек да чека шансу јер постаје лакши за чување. Он је комплетан нападач и с обзиром на много одговорности на његовим раменима, много доприноси правим размишљањем“.

На речи Винћенца Монтеле да је Милан био бољи у другом полувремену, Спалети је констатовао следеће:

„Монтела има право када каже да су били бољи у другом полувремену. Али тада су нападали свим силама, Борини се више није враћао да помаже одбрани и да смо у тој ситуацији додали неку лопту до Перишића, врло вероватно бисмо дали гол. Милан је био добар и натерао нас је да променимо игру јер смо у једном тренутку прешли на тројицу у последњој линији јер је Милан променио позицију Боринију. Наши бекови су зато каснили. Милан је преузео ризик и дао нам шансу да постигнемо гол, а ми смо то умели да искористимо“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар