Алимпијевић: Није ово ни први, ни једини пораз...!

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић оценио је да је Будућност заслужено победила његову екипу и додао да се морају извући поуке.

Кошарка 16.10.2017 | 10:30
Алимпијевић: Није ово ни први, ни једини пораз...!
"Честитке Будућности на заслуженој победи. Данас су желели више. То се видело од првог минута... Неки несрећни шутеви им нису ушли у првом полувремену. Ово је заслужена победа и честитам им на томе", рекао је Алимипијевић.

Звезда је уписала први пораз у регионалном такмичењу, пошто је у Железнику изгубила од Будућности са 75:79 у четвртом колу регионалног такмичења. 

"Нема говора, требало је да се победи ова утакмциа данас, да би се ставила тачка на овај добар период иза нас... Ако бисмо сада узели да причамо о умору, шта онда да причамо када сезона одмакне?! За овакав темпо и ритам утакмица потребно је да се укључи више играча са својим учинком. Млади играчи, који су имали мању минутажу против Жалгириса су требали данас лакше и боље да решавају неке ситуације. Пре свега мислим у одбрани, ни од кога се не очекује у нападу да решава ситуације", рекао је Алимпијевић. 

Звезди је ово други узастопни пораз у сезони, након што је недавно такодје у самој завршници изгубила од Жалгириса у Евролиги. 

"Није ово ни први ни једини пораз оваквог типа. АБА лига је уједначена... На нама је да спречимо да се овакве ствари више не дешавају", рекао је Алимипијевић. 

Звезда је и на овом мечу наступила без Немање Дангубића, а Алимипијевић је казао да је повремени репрезентативац добио "реакцију на авион". 

"Тренирао је нормално, али када смо путовали за Каунас, Дангубићу је отекла нога од слетања и полетања након ударца на утакмици против Олимпије", рекао је тренер Звезде. 

Он је казао да ће бити више простора за Дејана Давидовца и Драгана Апића. 

"Свакако сви конкуришу за тим, а посебно ће после ових утакмица бити бише места за Давидовца који покрива три позиције", рекао је Алимпијевић. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар