Додик оптужује Гашановића

Предсједник СНСД-а Милорад Додик посјетио је Источни Стари Град, гдје је присуствовао састанку општинског одбора те странке. Посјету је искористио да упути низ критика и оптужби на рачун руководства ове општине.

Република Српска 15.10.2017 | 19:34
Додик оптужује Гашановића
Иако је Источни Стари Град посјетио као предсједник СНСД-а, Милорад Додик на састанак општинског одбора своје странке дошао је хеликоптером који иначе користи као предсједник Републике Српске.



Након разговора са својим партијским колегама изразио је забринутост за стање у овој општини. Оптужио је начелника општине Боју Гашановића, али и појединце из Правобранилаштва Републике Српске да узурпирају и продају земљиште уз ентитетску границу арапским инвеститорима.



“Сваки инвеститор је добродошао, то није спорно, али се овдје ради о специфичном начину на који се дешава та узурпација и продаја. То се покрива једном политиком која је у суштини против ових овдје људи. Сад сам чуо да се овдје људи исељавају, питао сам да ли се исељавају они који су гласали за њега. Ради се о једном каубоју, човјеку који је злоупотребио и манипулисао једним малим бројем људи”, изјавио је Додик.

“Дугорочно посљедице могу бити опасне по територију и народ, јер ако изгубимо територију изгубићемо и народ. Ионако је ово једна неразвијена заједница, а потези које тренутно руководство вуче никако дугорочно не иду у корист народа и саме територије”, сматра предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић.



Први човјек Источног Старог Града Бојо Гашановић одговара да је једина арапска инвестиција у граду реализована у општини Источно Ново Сарајево, чији је начелник Љубиша Ћосић.



“Код нас постоји по регулационом плану продаја земље и ми ћемо даље да радимо регулационе планове и да планирамо наш развој. Ко је коме продао приватно земљу - ја не бих у то улазио. Општина има десет и по хиљада хектара територије, а од тога је много бошњачке земље и српске, чији власници нису овдје, а на људе који продају ту земљу ја не могу утицати.

Општина сигурно води рачуна шта је ентитетска линија, која земља нама не треба и шта је земља за потенцијалне инвеститоре. Не би требао овако предсједник Републике Српске да насједа на дезинформације, ипак би требао да разговара са општинским руководством”, поручио је Гашановић.

Гашановић тврди и да у протеклих десет година Милорад Додик ниједном, ни као премијер ни као предсједник, није посјетио општину и разговарао са руководством Источног Старог Града. Тако је било и данас.

“Никад нисам добио позив да дођем, не могу ја упадати овдје. Ако позове, доћи ћу да му кажем све ово у лице”, изјавио је Додик.

Гашановић је позвао Додика да посјети општину и да се, како каже начелник, мало боље упозна шта је ентитетска линија, шта се дешава у општини, како народ живи и зашто народ одлази из овог мјеста.

Додик треба да зна и да је у овом мјесту некада живјело осам хиљада становника, а да их је сада нешто више од хиљаду, каже начелник Источног Старог Града. Зашто је то тако треба да пита локални СНСД и Владу Републике Српске који су, тврди Гашановић, одговорни за укидање полицијске станице, Шумског газдинства, те смањење прихода од ПДВ-а и концесија за природна богатства општине.



“Ако је помоћ Владе од 60 хиљада марака за годину дана, она не буде уплаћена у тој години када је помоћ. За шест мјесеци општина је имала 107 хиљада марака од ПДВ-а, што је срамота за једну Владу, да није у стању да помогне једну изразито неразвијену општину, а тако битну као што каже предсједник”, истиче Гашановић.

Додик је оптужио општинско руководство и да никада нису упутили ниједан захтјев за финансирање развојних пројеката према републичким институцијама, што начелник општине демантује.



Тврди да је ова локална заједница кандидовала низ пројеката, али су они одбијени, јер се прихватају и финансирају само пројекти у локалним заједницама на чијем челу су кадрови СНСД-а.



БН телевизија

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

Тегелтија

15.10.2017 17:44

Овај Додик је стварно криминалац.Види га са хеликоптером долази у стари град а народ нема хљеба да једе.Срам те било предсједнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјегота

15.10.2017 17:50

Зивио Баја ти си Цар . Уз тебе смо миле само напред

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

15.10.2017 18:33

Милорад је највеца српска брука и срамота, од које се неце опоравити педесет година.

Name

МАЛКО КОРОМАН

15.10.2017 19:34

Цуј зивио Баја хахаха да нема ови токмака Сњегота не би се имо цовјек коме смијати, марс сељацино. Бојо Гасановиц је цовјек цистог образа, народ нема за љеба, има право да продаје коме оце своју земљу па и арапима, лако је прицати, ста то Срби у Ист.Старом граду добисе од владе ?? Никад ниста, досао диктатор од страха на Хресу јер губи изборе па да народу отров баци, неце моци буди сигуран, моје име све говори, зао ми је сто сам ратовао, а у сваком слуцају боље арапима продати све за добре паре него СНСД- ове њуске гледати, какве користи од земље ако нема пара и зивота. Најбољи ратници су били у рату са Сарајевско Романијског краја, а на крају сте нас издали, из ината цемо арапе овдје довести а тибцес им као Дациц пјевати Ој Осман Ага .... Продали сте нас и отписали давно , крв лили , образ и цаст српску никад издали нисмо, ал знајте ви издајници СНСД- овски у овим крајевима СДС је први и задњи!!! Овдје нецете диктатуру увести , све сте паре у западни дио РС одњели а истоцни дио за владу РС не постоји, зали бозе омладине сто зивоте даде, за крст цасни се борили а ви то пљујете, биједници једни

Name

пензионер

15.10.2017 20:00

Оце ли бити пензија следецег мјесеца?

Name

МК

15.10.2017 20:14

ЖИВИО ТИ НАМА БАЈА СТО ГОДИНА.ТИ СИ БАЈА СРПСКИ ПОНОС .ДА НИЈЕ ТЕБЕ МИ НИКАД ЊЕМАЧКЕ НЕ БИ ВИДЈЕЛИ ,ДРАГИ ДОДИК -БАЈА НАМ ЈЕ ОМОГУЋИО И КУРС ЊЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА ДА ЗАВРШИМО А1 НАМ ЈЕ НЕОПХОДАН А ОСТАЛЕ КУРСЕВЕ МОЖЕМО И У ЊЕМАЧКОЈ ДА ЗАВРШИМО.ХВАЛА ТИ БАЈА ШТО СМО ПОЧЕЛИ ПРИМАТИ РЕДОВНУ ПЛАТУ ОД1600 ЕУРА И ХВАЛА ТИ ШТО ИМАМО У ТОЈ ЊЕМАЧКОЈ 3-4 ОБРОКА ДНЕВНО ТИ СИ НАШ ХЕРОЈ ТИ СИ СРПСКИ СПАСИТЕЉ ЈЕР СУ СРБИ ЗАСЛУЖИЛИ БОЉИ ЖИВОТ КОЈИ ИМ ЈЕ ПРУЖЕН НА ЗАПАДУ И АКО БОГ ДА ДА СЕ ИСЕЛЕ ИЗ Р.СРПСКЕ ДА ТЕБИ БАЈА ОСТАНЕ СВЕ БОГАТСТВО КОЈЕ СИ ПОШТЕНО ЗАРАДИО У ТОЈ ТВОЈОЈ Р.СРПСКОЈ.

Name

Ре Малко Коромам

15.10.2017 20:21

Зар ти ниси у Израелу

Name

ре СЊЕГОТА

15.10.2017 21:00

ИМА ЈЕДАН ДЈЕЦАК ЗОВЕ СЕ БРАНЕ ЗЕЛИЦ ИЗ ЗЛАТНОГ ПОТОКА ОН ЈАДАН НЕБИО ВОЛИ ВИСЕ ДОДИКА НЕГО СВОГ ОЦА ПЕРУ АЛИ ОТОМ ПОТОМ АЈ СТО ВОЛИ ЈАДНОГ МИЛУ ДОДИКА ВЕЦ СТО ПОНИЗАВА САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ Е МОЈ БРАНЕ ПЕЦИ ЛЕПИЊЕ И НЕ СЕРИ ПУНО НИЈЕ ПОЛИТИКА ЗА СЕЉАКА

Name

Те Пензионер

16.10.2017 06:07

Досадан си висе са тим коментаром, скоту један.

Name

пензионер 2

16.10.2017 10:24

Има ли повисице?

Name

Емпирија

16.10.2017 12:41

Добро Малко рече. Али он оптужује неке друге. Шта је са осталим општинама у Ист СА. Само Ист Стари град нема начелника из СНСД. Сви остали имају начелника из СНСД. Па и даље према Дрини и уз Дрину. Ту и у Херцеговини је кључ опстанка те партије. Колико изгубе гласова у западном дијелу толико и мало више добију у источном. На сљедећим изборима наставиће губити у западном дијелу. Ако тако буде и у источном,њима је крај. Остаје да се сагради јошробијашница, сила је кандидата.

Name

Соко

15.10.2017 17:53

Предсједник је у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак Миле

15.10.2017 20:34

Пуна подрска Змају од Босне Милораду! Он одрадјује одлицан посао, бит це одликован златним љиљаном, газија босански.

Name

Прави Соко има добро око

15.10.2017 22:34

Гледај сад тактику: Миле ће Гашановића да склони из тог посла, па ће онда он продати ту земљу и узети %.

Name

киза

16.10.2017 05:13

Цији председник. Мој сигурно није

Name

Ре малко короман

16.10.2017 05:50

Морсте сацекати Миле је тактицар зар невидите да је придобио Цовица и ХДЗ Брзо це паст и СДА.

Name

Правда

15.10.2017 18:00

Он се брине за исток. Ма дајте молим вас. Диго се по Палама, Јахорини, Рогатици. Дијели паре, обецања. Зна ста га цека ако изгуби изборе. А изгубице сигурно. Правда је спора али достизна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо

15.10.2017 21:33

Какав Исток, обицна врлет, не знам засто би се било ко бавио Истоком!?

Name

СОНИБОЈ СКИЉЕВИЦ РЕ РИСТО

16.10.2017 07:10

Ти цес Ристо на Кулу у затвор код мене, друга ствар, Истоцни дио РС је дао најбоље борце и једини прави борци , а ако вама тамо ми не одговарамо припојит цемо се Федерацији па ви цркните, да си ти борац био не би тако лајо мајмуне

Name

ЗАЛОСНО

15.10.2017 18:06

ДОДИК НИЈЕ ДИКТАТОР,ЦОВЈЕК ЈЕ БОЛЕСТАН ПОРЕМЕЦЕНОГ УМА, А АКО ИЗГУБИ ИЗБОРЕ СВИМА НАМ СЕ У БИХ ПИСЕ ЦРНО СВЕ ЦЕ УЦИНИТИ ДА ЗАВАДИ НАРОДЕ И ДА ОН КАО НАЈВЕЦИ СРБИН СРЕДИ ПРВО СРБЕ КОЈИ МУ СЕ ПРОТИВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Берко

16.10.2017 00:15

...свима нам се у бих"..Ја не припадам тој фиктивној тзв дрзави.Моја дрзава је Република Српска

Name

киза

16.10.2017 05:14

И хитлер је био поремецен али и диктатор

Name

маринко

15.10.2017 18:24

Колико видим додиг исељава целу републику српску а ухватио се за стари град од хиљаду становника па нормално ако је неко продао имање да се исели ста је он понудио да остану

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРОМ

16.10.2017 05:42

МАРОНКО 100% СИ У ПРАВУ.ОН ЈЕ ЈЕДНО ВЕЛИКО ЗЛО ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И ЊЕН НАРОД. ПА ПОГЛЕДАЈТЕ САМО ОВЕ КРИМИНАЛЦЕ ОКО ЊЕГА. ДРАГОМИР ГАГОВИЋ ЗВ.ЦАР СРПСКИХ ШУМА",ТОМИЋ, НЕШИЋ, ОНАЈ МАЛИ МИШ МИРОСЛАВ БЈЕЛИЦА ЗВ. "СИР"КОЈИ ЈЕ ЗАВАДИО НАРОД У ТРНОВУ.БОЖЕ САЧУВАЈ СВЕ УЉЕЗ ДО УЉЕЗА,

Name

билатералац

15.10.2017 18:30

Само полако, није се јос ни "реформска агенда" заврсила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Тип топ

15.10.2017 18:49

Цувар Републике Српске и који це направит треци ентите Хрватима,мало ли је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццццц

15.10.2017 20:11

хаха сто ме насмија

Name

Градјанин

15.10.2017 18:53

Ста је Боја са Бабаљовим објектом, јел и то лаз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лон Wолф

15.10.2017 18:56

Није Миле крив. Ми смо говна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

15.10.2017 18:57

Слетио лола на ледину у сред Вучије Луке, тарабе се поваљале, увлакачи се паркирали у међу да дочекају преЦедниКа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

15.10.2017 21:06

а јаране сто ме насмија

Name

Дјекна

15.10.2017 19:05

Само закон о поријеклу имовине политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цето

15.10.2017 19:07

Овдје јебе луд збуњена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.10.2017 19:25

Срби у појединим мјестима у федерацији немају ни струју а 21. вијек мозда је и за то крив Додик.Додик је крив и када јато птица прелети и када је суса и поплава и када пада киса и снијег и сто је небо плаво итд итд итд итд......

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Драгана

15.10.2017 20:33

Наведи имена тих мјеста мајсторе,лупетас само да би одбранио сеоску барабу која нас пљацка на сваком кораку.РС је по свим показатељима најзаосталија у Европи али зато њен преЦедник је једини који користи хеликоптер и кад на косаркаску утакмицу иде.Фуј смо од народа,назалост.

Name

ре

15.10.2017 20:35

Крив је и сто је тебе описменио

Name

Кнеле

15.10.2017 20:47

Глуп си.

Name

слобо

15.10.2017 20:52

слазем се са Вама, цовјек се бори и брани политицки сваки педаљ Српске земље.

Name

ево га

15.10.2017 21:07

ево ове подгузне муве....е мој Драгане јеси јадан

Name

Ре За Драгана

16.10.2017 06:29

Има мјеста био неку веце село Трубар у федерацији нема струје и којеста јос.

Name

Има има..

16.10.2017 12:35

Не само Трубар. У Унско санском кантону ту су још сусједна села око Трубара, бивша општина Дрвар. Па село Пркоси, Липа, Калати.... На подручју Купреса такође.

Name

зелени Билећа

15.10.2017 20:08

Прихватите господо позив Еколошке партије Републике Српске да идућих дана буде организатор састанка два зараћена блока. Од пресуде Орићу то нудимо. Не можемо да ћутимо о овоме, без обзира што нисмо припадници ни једног блока.Оде нам историјска прилика да постигнемо консензус око тзв. суда и тужилаштва БиХ, па и неких други ствари. САД СЕ ДЕЛА ГОСПОДО,САД СЕ ПОКАЗУЈЕ КО ИМА ДРЖАВНИЧКИ КАПАЦИТЕТ, А КО ЈЕ ДЕМАГОГ. СВИ АДУТИ СУ САД У СРПСКИМ РУКАМА, НАЈГОРИ КОЦКАР ОВО НЕ МОЖЕ ИЗГУБИТИ. Имате се око чега качити у изборној години, немој да вам буде циљ гажење противника - владајући блок, или освета владајућем блоку, макар и на тему око које сви исто мислимо. Размислите, на састанак и договор око виталног националног интереса вас позива парламентарна зелена партија. Позивају вас честити и неукаљани људи, патриоте који воде одговорну националну политику, не зову вас пребјези на договор, правећи се да су они људи компромиса и ријечи. ДА СУ ТО БИЛИ, ОСТАЛИ БИ У СВОЈИМ ПАРТИЈАМА И БОРИЛИ СЕ ЗА ИДЕЈУ И ПРОГРАМ СВОЈЕ ПАРТИЈЕ, НЕ БИ ДО УНАЗАД ГОДИНУ БИЛИ НАЈВЕЋИ КРИТИЧАРИ БЛОКА КОМЕ САД ПРИПАДАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

15.10.2017 20:54

Невјероватно да нико не говори о економији, инвестицијама, запошљавању. Само шупље приче и од једних и од других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

16.10.2017 06:30

Супље прице сто на глупости лице.

Name

перо

15.10.2017 21:18

Додик је будала на квадрат, али СДС треба да се ослободи Бабаља и ове битанге Гасановица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјоко

16.10.2017 09:08

перо несери

Name

издајник

15.10.2017 21:21

А ђе земља коју су куповали Додикови бизнисмени Драгичевић и остали.О томе ћутите бандо црвена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

16.10.2017 16:36

Колико је пара на Јахорини покрао министар Дјомбиц ? Исток РСа треба да се одвоји од Крајине.

Name

Но цоммент

15.10.2017 21:52

Боже које мрцине на предсједничкој позицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар је могуће замислити да сподобе опичене у ликовима Додика, Бабаља и Гашановића управљају

16.10.2017 01:33

судбинама људи. Тек ће бити повуци потегну,ко нам је крив?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола незнановиц.

16.10.2017 03:51

Додик досо ода ко глува куја да подмити народ Да казе какосе он сикира а покро. све од народа он Зељка и тајкуни малому требаму јос педеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаворина пл.

16.10.2017 06:21

Ево, сутра сви гласамо против Додика и побиједи СДС. Шта нас чека? Бабаљ, Бјелица, Гашановић, Шаровић, два Тошића, Тошовић... Перспектива?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чамил

16.10.2017 06:46

То ти све говори какав смо ми народ. Причамо о Додику, а знамо шта нас чека у сдс-у.