Недјеља кад је отишао Кака...!

Славни Бразилац игра ноћас последњи меч у дресу Орланда пред својом публиком.

Фудбал 15.10.2017 | 21:45
Недјеља кад је отишао Кака...!
Претпоследње коло у америчкој МЛС лиги протећи ће вечерас у знаку само једног човека - Каке. Прослављени Бразилац последњи пут ће се појавити у дресу Орландо Ситија пред својом публиком у граду у којем је управо он ударио темеље професионалног фудбала.

Бразилац је одлучио да не продужи уговор с Орландом који му истиче у децембру, мада поручује и да то не значи аутоматски да ће окончати велику каријеру у 35. години. 
"Два месеца сам се 'ломио' и на крају одлучио да не продужим уговор. Моја једина одлука је да не останем у Орланду, али она не значи и да ћу окончати каријеру. Оно што могу да кажем је да ћу се вратити овде једног дана сигурно, питање је само како - да ли као амбасадор клуба, генерални менаџер или тренер", истакао је Кака. 

И заиста, нема разлога да тако не буде јер историја Орланда од 2015. године почиње управо с Каком, који је био први фудбалер ангажован на почетку постојања Ситија.

Шампион Европе са Миланом (2007), првак света са Бразилом (2002) и најбољи фудбалер планете (2007) за три сезоне постигао је 22 поготка на 67 утакмица за Орландо, али је много важније што је пробудио фудбал у овом граду.

Истовремено, зарадио је и добру лову на Флориди, пошто је са више од 7.000.000 долара по сезони био и најплаћенији професионални фудбалер у МЛС лиги. Свакако заслужено...   

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар