Партизан: Пази, снима се!

УЕФА наредила, Партизан извршава - постављају се камере на стадиону и око стадиона у Хумској. Убудуће ће свако ко баци бакљу бити снимљен и одмах процесуиран!

Фудбал 17.10.2017 | 10:00
Партизан: Пази, снима се!
Фудбалски клуб Партизан се наплаћао казни Европској фудбалској унији (УЕФА) протеклих година и деценија, био је избациван из Европе због нереда својих навијача. У актуелној сезони, Партизан је већ две утакмице морао да игра пред празним трибинама, а пре два дана у клуб је стигла и нова "честитка" од УЕФА - рачун од 130.000 евра.

А ближи се меч високог ризика против албанског Скендербега...

Безбедносни стандарди УЕФА се пооштравају, а Партизан нема више простора да се коцка. Све ово, али и наређење УЕФА, натерало је управу црно-белих да уради нешто за будућност. Партизан је ангажовао фирму која поставља видео надзор на трибинама стадиона, па ће око стадиона и на самом објекту бити постављено УКУПНО 76 КАМЕРА!

"Пре два дана из УЕФА је стигло обавештење да треба да платимо још 130.000 евра, а видео надзор кошта мање од тога. Имамо рок до 27. октобра да камере морају да буду постављене и да раде. Дакле, пре меча са Скендербегом морају да функционишу", рекао је за ТВ Партизан, генерални директор црно-белих Милош Вазура.

Додао је да верује да ће навијачи Партизана ово поздравити.

"Сваки навијач мора да буде свестан да Партизан плаћа велике казне. Да није било меча без публике, ко зна како би се завршио, на пример меч против кијевског Динама, када смо водили 2:0. Са навијачима бисмо тешко изгубили ту утакмицу. Било је шта је било, радимо на томе да се то више никада не понови", рекао је Вазура и поручио: "Они који праве инциденте убудуће ће бити кажњавани".

Увођење видео-надзора, према речима Вазуре, коштаће Партизан "нешто више од 100.000 евра", а осим камера око целог стадиона, постојаће и контролна соба са најсавременијом опремом.

Шта ово, практично, значи?

То значи да ће било који појединац који направи неку недозвољену радњу на стадиону, рецимо, упали бакљу и баци је, бити снимљен и процесуиран.

Директор стадиона Партизана Александар Степановић рекао је да ће објекат, практично, бити опасан камерама - унутрашњи и спољашњи прстен. Камерама ће бити покривен и рестриктивни простор, паркинг и све што се снима "улази" у контролну собу у којој поред њега, током утакмице, седе и полиција, ватрогасци, тужилац, судија...

"Од тих 76 камера, у унутрашњем прстену биће 8 брзих камера које ће моћи да зумирају зеницу ока и за неколико секунди знаћемо ко је бацио бакљу на терен", истиче Степановић и тврди да ће тај појединац одмах бити процесуиран.

Хм, видећемо...

Осим овог видео-надзора постављају се и нове капије на улазима у стадион, која подразумева и строжу контролу. Ако полиција не одобри неки транспарент, навијачи неће моћи да га унесу на трибине.

Овоме треба додати и изјаву Милоша Вазуре да је УЕФА јасно поручила Партизану, да ако прође групну фазу Лиге Европе, а до фебруара не буду монтиране капије и уведена строжа контрола на улазима, НЕЋЕ МОЋИ да игра утакмице на свом стадиону.

Занимљиво, у емисији ТВ Партизан као "проблематична" трибина наведена је источна (наводно због тога што гледаоци седе на недозвољеним местима - улазима), а није наведено да је Партизан, заправо, кажњен због политичких транспарената против подгоричке Будућности.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар