"Због Косова побиједити Партизан по сваку цијену"!

Штопер Скендербега Бајрам Јашаница има посебан мотив пред долазак Партизана у Албанију у трећем колу Лиге Европе.  "Сећамо се шта су Срби радили на Косову"! Фудбалер Скендербега Бајрам Јашаница за клупски сајт, без икакве потребе, умешао политику и дешавања на Косову са најавом утакмице против Партизана.

Фудбал 15.10.2017 | 19:00
"Због Косова побиједити Партизан по сваку цијену"!
Момак је рођен у Приштини на Косову и Метохији, па је уочи меча са српским тимом причао о прошлости.

"Косово и даље осећа последице насиља и масакра српске државе, па је ово дефинитивно посебан меч за мене. Морамо победити по сваку цену", рекао је Јашаница.

Јашаница је постигао победоносни гол против Лаћија (2:1) у четвртак, а пре сусрета са црно-белима наредне седмице Скендербег игра против Лушња у недељу.

И лаицима је јасно да утакмица албанског Скендербега и српског шампиона Партизана 19. октобра у 3. колу ЛИге Европе (као и реванш у Београду 2. новембра) неће бити тек само спортски догађај (а требало би).

Фудбал би требало и МОРАО да буде једино важан, али и поједини актери предстојеће утакмице доливају уље на ватру, без икакве потребе.

То је учинио фудбалер Скендербега Бајрам Јашаница који је у изјави за албанске медије и клупски сајт овако најавио меч против Партизана:

"Што се тог меча тиче, биће веома посебан дуел. Још се сви сећамо шта су Срби радили на Косову...Косово и даље осећа последице насиља и масакра српске државе, па је ово дефинитивно посебан меч за мене. Морамо победити по сваку цену".

Наравно, требало би бити паметнији и изидћи се изнад оваких нефудбалских ствари. А поготово би то на уму требало да имају поједини навијачи Патизана, који су својим делима допринели да црно-бели две утакмице у Европи играју пред празним трибинама.

И навијачи и клуб би морали да учине све да у Београду не буде ниједног инцидента, ниједне бакље, петарде, а поготово не било каквих политичких порука, које би могле скупо да коштају српског шампиона. Можда чак и избацивања из Европе, јер је познато да су црно-бели под лупом УЕФА због разноразних ствари.

Скендербег Корче је лидер албанског шампионата са 13 бодова из пет утакмица, има три више од првог пратиоца Кукешија.

Партизан гостује у Албанији 19. октобра, а утакмица ће се играти у Елбасану.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Спорт

15.10.2017 18:00

Онај ко јавно мјеша политику и спорт неће бити кажњен,него ће бити онај који то јавно не ради,живела уефа и фифа злочинци.

ОДГОВОРИТЕ