Шангај: Троицки водио, па испао од Дел Потра!

Виктор Троицки није успео да се пласира у полуфинале Мастерса у Шангају, пошто је после три сета поражен од Хуана Мартина Дел Потра, 6:4, 1:6, 4:6.  Полуфинале мастерса - Викторов санак пусти! Троицки није успео први пут у каријери да се пласира међу четири најбоља на АТП турниру из серије 1000. "Рањени" Дел Потро бољи седми пут заредом

Тенис 13.10.2017 | 14:45
Шангај: Троицки водио, па испао од Дел Потра!
Српски тенисер играо је одлично током већег дела сусрета, а преломни моменат десио се у петом гему трећег сета.

Троицки је имао 30:15, а после поена Дел Потро је пао после чега је уследила пауза од 5-10 минута. Аргентинац је пао на зглоб и указала му се помоћ.

Делпо је одлучио да настави, а Троицки од тада није био исти играч. Потпуно га је омела пауза, Дел Потро је направио брејк и на крају дошао до победе.

Аргентинац ће ићи на мегдан Роџеру Федереру или Ришару Гаскеу.

Раније пласман у полуфинале обезбедили су Рафаел Надал и Марин Чилић.

Играо је српски тенисе одличан тенис, усталом као и на целом турниру. Одличном игром Троицки је после 42 минута игре успео да дође до вођства од 1:0 у сетовима.

Онда је уследио потоп у другом сету када је Виктор освојио један гем, да би се у трећем сету борба распламсала. Играло се веома добро на обе стране, а пресудни моменат десио се у петом гему.

Троицки после те паузе није успео да се врати, па је тако Дел Потро прошао у полуфинале Шангаја.

Високи Аргентинац однео је седму победу у низу, у исто толико дуела против српског играча.

Српски репрезентативац ношен играма претходних дана у Кини и против фаворизованог Делпа почео је снажно и један брејк био му је довољан да стигне до вођства у сетовима. Ипак, Аргентинац је брзо анулирао предност, препустивши Виктору у другом сету само један гем.

А онда је одлучујући део игре донео много узбуђења.

Дел Потро је напао, па се Виктор у прва два гема на свој сервис грчевито бранио (добио их на разлику), а онда у петом гему Аргентинац је незгодно стао, искренуо зглоб, што је у првом тренутку изгледало као озбиљна повреда.

На његову срећу, али и Виктора, који је био забринут и први му притрчао на терену, као и публике, Делпо се после указане помоћи вратио на терен и - експлодирао.

Оно што је можда требало да буде Викторова предност то дефинитивно није била. Тај прекид потпуно је негативно утицао на српског тенисера, док је Дел Потро одмах направио брејк (3:2), а затим га искусно очувао .

Најбољи резултат Виктора Троицког на мастерсима су два четвртфинала. Пре овог у Шангају играо је 2011. у Монте Карлу, када је бољи од њега био Давид Ферер.

Делпо ће у наредном мечу играти против победника дуела Роџер Федерер - Ришар Гаске, док ће се у другом полуфиналу састати Рафаел Надал и Марин Чилић.

АТП Шангај, четврфинале:

Чилић – Рамос Вињолас 6:3, 6:4
Надал – Димитров 6:4, 6:7, 6:3
Троицки – Дел Потро 4:6, 6:1, 4:6
Гаске – Федерер

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар