Паре нису проблем, Барса у јануару још јача!

Каталонци знају на којим позицијама јуре појачања.

Фудбал 15.10.2017 | 18:00
Паре нису проблем, Барса у јануару још јача!
Иако је Барселона завршила летњи прелазни рок са статусом губитника јер је изгубила Нејмара, а није довела Кутиња, почетак сезоне показује да су Каталонци јачи него прошле сезоне. На крају би одлазак Нејмара могао да се покаже добитна комбинација за Барсу јер су зарадили 222.000.000 евра, на резултатима се не осети његово одсуство.

Генерални директор Оскар Грау је јуче потврдио да Барселона као спортски колектив има највећи буџет на свету и да ће у јанауру моћи да доведе било којег играча којег пожели. Добро, не баш било којег али ретки су они који ће одбити Барсу. Грау је истовремено послао и поруку да га на интересује ако неки клуб не жели да прода играча и да ће наваљивати све док је тај играч потребан Барселони и жели да дође.

У овој причи су многи препознали Филипеа Кутиња који се до последњег тренутка летњег прелазног рока надао трансферу у Барселону, али је Ливерпул био непопустљив. Шпански медији пишу да Барса још није одустала и да у у јануару следи нова офанзива на Кутиња. А неки извори јављају и да је Ливерпул обећао Бразилцу да ће га пустити у јануару, само да би играо у првом делу сезоне јер је био љут.

Претпоставља се да ће Барси бити потребно око 150.000.000 евра за довођење Кутиња, али како рече Грау: Паре нису проблем, пара има!

Осим Кутиња, Барселона има још неке мете за јануар. Тражи се креативац за средину терена и опет је актуелно име Жан Мишел Серија из Нице који је летос био на корак од преласка у Барселону. Трансфер се изјаловио у последњем тренутку, а он је потписао продужетак сарадње са Ницом. Уз обећање да ће моћи да оде за мање од 45.000.000 евра колико је до тада износила његова откупна клаузула. Барса је опет заинтересована...

Попут многих клубова у Европи, и Каталонци прате развој ситуације са Леоном Горецком. Талентовани везиста Шалкеа ће бити слободан на крају сезоне и већ га желе Бајерн, Јувентус и још неки велики клубови. Барса је међу њима.

То су тројица играча који би у јануару могли да стигну на Камп Ноу и са којима би Барселона била знатно јача. Додуше, Кутињо не би имао право играња у Лиги шампиона.

Постоји и четврта опција. То је колумбијски штопер Џери Мина којег је Барса већ капарисала за 9.000.000 евра из Палмеираса и оставила га у базилском клубу на позајмици до краја сезоне. Он би могао дође у јануару у случају да неко од дефанзиваца напусти клуб или да се повреди. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар