Милан контактирао Петковића!

Винченцо Монтела у врло незавидном положају дочекује градски дерби са Интером. . .

Фудбал 15.10.2017 | 12:45
Милан контактирао Петковића!
Немира мира у Милану! Ни репрезентативна пауза, нити изјаве челника клуба да имају максимално поверење у Винченца Монтелу нису успели да зауставе спекулације око новог тренера Росонера. 

Седмоструки шампион Европе који је протеклог лета кренуо у мисију опоравка и враћања на стазе старе славе јако лоше је започео нову сезону и навијачи су врло незадовољни. Али то је мањи проблем. Већи је онај што задовољни до сада постигнутим нису ни директориФасоне и Мирабели, иако у јавности смирују ситуацију. Једноставно, три пораза у последњих пет утакмица, односно огромних девет бодова заостатка за лидером Наполијем после само седам одиграних кола далеко су испод очекивања људи који су у протеклом прелазном року потрошили близу 200.000.000 евра. 

На све то Милан још нема праву игру, чак ни "оквирно", а залагење и жеља - на чему је Фасоне до сада највише замерао - далеко су од оптимума. И када се све то сабере и одузме - крив је тренер. Као и обично. 

Јутрос су Италијани пренели изјаву Андреја Шевченка (једног од кандидата за Монтелиног наследника, макар у медијима) да не размишља у правцу да постане тренер Милана, бар не за сада, а ево вечерас швајцарски Блик у трку за једном од најпожељнијих фотеља у европском фудбалу уврстио је селектора те земље - Владимира Петковића. 

Тиражни лист позива се на своје изворе који кажу да је први контакт већ успостављен, пошто јеМирабели пре два дана био у Лисабону и гледао утакмицу Швајцарска - Португал, па се после са Рикардом Родригезом и Андре Слвом истим авионом вратио у Милано. 

Наводно, Петковић је жеља спортског сектора Милана који га је добро упознао док је овај водио Лацио од 2012. до 2014. и са Римљанима освојио куп. Такође, последњи резултати рођеног Сарајлије са репрезентацијом Швајцарске - до пораза од Португала пре два дана девет везаних победа - и те како му иду у корист. Блик даље наводи даМонтелина судбина ипак не би требало да зависи од градског дербија Милана који је на програму овог викенда, пре свега јер Петковића чекају бараж мечеви са Швајцарцима. Управо ће од тих утакмица у многоме зависити да ли ће овај флерт доживети другу рунду. Јер ако Сајџије оду на Мундијал...

Рука-руци би морало да причека бар још седам месеци. 

Владимир Петковић је пре Лација и Швајцарске још водио Сион, Самсун, Јанг Бојс, Лугано, Белинцону... А ако би се спекулације оствариле постао би други тренер на "ић" у Милану у врло кратком периоду.      

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар