Ноћас - Клиперси и Кингси очи у очи!

А хоће ли и Тео и Богдан? Богдановић нажалост под знаком питања за овај меч због повреде (која није озбиљније природе).

Кошарка 12.10.2017 | 21:30
Ноћас - Клиперси и Кингси очи у очи!
Док већина нас буде у РЕМ фази сна, у ноћи четвртка на петак од 04.30 играће се дуел Лос Анђелес Клиперса и Сакраменто Кингса. То нам рецимо протеклих сезона не би превише значило, али ће нам ове сезоне бити више него интересантно зато што ћемо гледати обрачун наших - Милоша Теодосића и Богдана Богдановића. 

То ће се предстојеће ноћи догодити једино ако Богдан буде истрчао на паркет с обзиром да има проблем са повредом и да је могуће да неће играти. Повреда није теже природе, али је тајминг утакмице лош. Одлучиваће се пред саму утакмицу.

Иначе, Клиперси су тај тим који у овој предсезони имају велике проблеме са повредама.Патрик Беверли је повредио десно колено, Сем Декер је повредио леви кук, Данило Галинаридесно стопало, Остин Риверс доњи део леђа, а Синдаријус Торнвел је ишчашио десно раме.

Код Сакрамента поред Богдана, проблем има и веома важан играч Дареон Фокс, теКоста Куфос, Зек Рендолф и Герет Темпл. Дакле, оба тима улазе ослабљено у овај меч, а нама остаје нада да ће Богдан заиграти и одмерити снаге са својим саиграчем из репрезентације Милошем Теодосићем.

Како је до сада прошао њихов период адаптације у НБА лиги?

Теодосић је искусан играч и то се одмах видело. Легао је из прве Клиперсима, својим асистенцијама разгалио је љубитеље кошарке широм НБА лиге и света, радио је оно што само он уме и брзо је ушао у срца навијача ЛА Клиперса.

Наравно, као врсан додавач то му била ствар коју је желео прво да покаже, али је тренерДок Риверс у једном од обраћања медијима истакао да жели да Теодосић више шутира и да му је потребан Теов допринос у поенима. Да мора и шутерски доста више да узима одговорност на себе.

Интересантно, управо је то била главна ствар коју је Дејв Јегер, тренер Сакрамента, поручио Богдану Богдановићу. Да буде себичнији. Тачније - молио га је и преклињао да буде себичнији.

Кингси имају млад тим, тим у стварању, а очигледно, после три пораза у предсезони, Кингси морају да појачају учинак у нападу. А када имате тројкаша као што је Богдановић онда ту нема много филозофије. Само му дате лопту у руке и пустите га да ради свој посао. На тренинзима је показао какав је змај у шуту, погађао је за три поена у серијама и запањио многе који нису знали шта Богданова прангија може да уради противнику. А може да га уништи!

Дакле, наводи у америчким медијима кажу да се очекује да Богдан неће играти, али да није ништа озбиљно и да ће брзо назад на паркет. Додају да ће све очи бити упрте у Теа и његову магију у рукама.

Биће занимљиво ко год од наших мајстора да се нађе на паркету Стејплс центра. Најбоље би било да истрче обојица. Сазнаћемо у петак рано ујутру по нашем времену, меч почиње у 4:30 ујутро.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар