Слукас: Жељко је геније!

То што је он урадио никоме неће успети! Дуда ме на почетку није хтео у тиму. . .  "Али ме је полако прихватио. Много сам научио играјући код Ивковића", рекао је Костас Слукас.

Кошарка 21.10.2017 | 10:30
Слукас: Жељко је геније!
Костас Слукас дао је интервју за сајт Евролиге пред почетак нове сезоне 2017/2018, а у њему се дотакао спрских, европских и светских тренерских величина што јесу Душан Дуда Ивковић и Жељко Обрадовић.

Са Дудом је сарађивао у Олимпијакосу и освојио Евролигу, са Жоцом је такође освојио Евролигу у Фенербахчеу па је донекле и логично што је морао да одговара на ова питања.

Имао је стварно велику и ретку срећу у развоју каријере да "налети" на двојицу легенди..

"Дуда је заиста добар тренер. Не морам да говорим о њему, титуле саме говоре. На почетку ме није желео у тиму. Али, касније је променио мишљење и полако је почео да верује у мене. Много сам научио од њега у једној сезони колико сам играо код Дуде. Јако сам напредовао те сезоне", каже Слукас.

Колико се Дуда разликује од Жељка Обрадовића?

"Сваки од њих има свој начин рада. Обрадовић је геније због начина на који разуме шта је играчу потребно на паркету и по томе што зна шта да каже играчу и ван терена и на терену. Он разуме кошарку и начин на који кошарка функционише. Он је геније. Не могу да кажем колико је велики, опет, титуле говоре о њему. Девет Евролига! То је невероватно. Мислим да то никоме неће успети. Он је геније не само у кошарци, већ и као особа. Наравно, незгодан је тренер. Понекад реагује, галами, али то је део његове тактике и саме игре. Мора да буде такав да би играчи разумели шта жели од њих. Али начин на који разговара са играчима је невероватан", рекао је Слукас.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар