Црногорци: Богдан је могао да буде наш!

Црногорски портал Антена М објавио фотографију српског кошаркашког аса Богдана Богдановића из ране младости и изразио жаљење што "никада није заиграо у дресу репрезентације којој је припадао свим срцем".

Кошарка 15.10.2017 | 17:30
Црногорци: Богдан је могао да буде наш!
Богдан Богдановић израста у велику звезду српске, европске и светске кошарке. На минулом Европском првенству био је лидер "орлова", јер је ту улогу морао да преузме после силних проблема, повреда и отказа других играча.

Нови играч Сакрамента рођен је пре 25 година у Београду. Као клинац почео је да учи кошарку у КК Звездара, да би прешао у КК Житко, а одатле у Партизан. 

О њему се, мање-више, све зна. И да има родбину у Црној Гори. Управо је ово порекло подстакло новинаре са црногорског портала Антена М да ламентирају над тужном судбином што Богдан није заиграо за црногорску репрезентацију.

"Ископали" су Богданову фотографију из ране младости, на којој је загрљен са братом од тетке Милошем Ћуковићем, са подигнута два прста у облику слова Л (то је црногорски симбол за независност, који су форсирали либерали, уз поклич: Вива Монтенегро).

А најзаслужнији што Богдановић својевремено није заиграо за црногорску репрезентацију је Душко Вујошевић...    

Ево шта пише овај портал:

"Штета што дјечак, лијево на фотографији, није заиграо у дресу државе којој је припадао срцем. Два прста у облику слова 'Л' недвосмислно то потврђују.

А, могао је.

Кад је Богдану Богдановићу било 16, добио је позив да заигра за Црну Гору. Позван је, тада, и његов брат од тетке Милош Ћуковић.

Ћуковић се одазвао, дошао на припреме, али је лом руке брзо окончао његову кошаркашку каријеру. Са великим успјехом посветио се тај београдски Пивљанин студијама, завршивши, како сазнајемо од његових пријатеља, престижну бизнис академију у Лондону.

Богдана је, по ријечима једног од актера тих дешавања, истакнути стручњак, поријеклом из Црне Горе, довео из КК Житко у Партизан... али уз услов да прихвати позив репрезентације Србије!

Остало је историја... и јос једна прича како мала Црна Гора олако препушта другима велике играче.

Докад?

То је питање којим треба да се позабаве баш све спортске структуре у држави Црној Гори?

А, Богдану пуно среће у НБА. Заслужио је и игром и понашањем".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар