Има све да пршти на Аус Опену!

Директор Крејг Тили потврдио да ће први гренд слем у 2018. години окупити велике асове после пауза које су направили.

Тенис 13.10.2017 | 23:45
Има све да пршти на Аус Опену!
У новој години гледаћемо старе тениске асове.

На првом турниру сезоне, Аустралијан Опену, требало би да се окупе играчи из светског врха који су због повреда већ дуго ван терена.

Крејг Тили, директор турнира у Мелбурну, најавио је да ће конкуренција на Аустралијан Опену у јануару поново бити веома јака, јер ће се на једном месту уз тренутно најбоље и прошлогодишње финалисте Рафаела Надала и Роџера Федерера наћи два доскорашња "броја један" - Новак Ђоковић и Енди Мареј, као и Кеи Нишикори и Стен Вавринка. Сви они пропустили су други део ове сезоне због здравствених проблема.

"Са великом радошћу могу да потврдим да ћес ви врхунски играчи бити у Мелбурну у јануару. Осим Новака, Ендија, Стена, велике су шансе да видимо и велики број звезда у успону као што је Александар Зверев", рекао је Тили.

Он је навео да ће, без обзира што су неки од њих пали на АТП листи због изостанка, турнир бити веома занимљив и неизвестан, јер ће си желети да се врате на старе позиције.

То се пре свих односи на Новака Ђоковића, који је чак половину од својих 12 гренд слем трофеја освојио у Мелбурну, али и Ендија Мареја, који је донедавно држао челну позицију листе најбољих играча света. Шкот никада није тријумфовао на Аустралијан Опену, иако је чак пет пута играо у финалу, па је његов мотив после паузе још већи.

"Разговарао сам са Ендијем, он увелико тренира и припрема се за одличне резултате у 2018. години", навео је Тили.

Новак Ђоковић налази се ван терена још од јула, када је предао четвртфинални меч на Вимблдону Томашу Бердиху, а потом најавио дуготрајни процес лечења лакта који му је дуго задавао проблеме.

Енди Мареј такође је после наступа у Лондону био приморан да се повуче са терена, иако званично није објавио да ће то бити до краја сезоне. Он је због проблема са куком муку мучио током целе 2017. године, а онда је из недеље у недељу само отказивао надолазеће турнире.

Стен Вавринка је због проблема са коленом "кубурио" цело лето, елиминисан је у првом колу Вимблдона, разматрао је могућност да направи краћу паузу и врати се на УС Опену, где је требало да брани титулу, али је пред почетак гренд слема у Њујорку саопштио да ће бити ван терена до краја 2017.

У исто време и најбољи јапански тенисер Кеи Нишикори саопштио је јавности да ће морати до 2018. да залечи повреду листа, са којом се борио дуже време.

Аустралијан Опен играће се од 15. до 28. јануара 2018. године, уз рекордни наградни фонд од чак 55 милиона аустралијских долара, што је десет одсто више него у 2017. години.

А ГДЕ ЈЕ НОВАК?

Многобројне навијачи Новака Ђоковића жестоко су разбеснели организатори Аус Опена када су на званичном Тwиттер налогу турнира објавили листу звезда које ће наступати у Мелбурну 2018. године.

На њој, случајно или не, нема имена чак шестоструког освајача трофеја Новака Ђоковића, док су као "фаце" које ћемо гледати на првом гренд слему нове сезоне поменути Рафаел Надал, Роџер Федерер, Енди Мареј, Серена и Венус Вилијамс, па чак и Симона Халеп, која јесте "број један", али нема ниједну гренд слем титулу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар