Италијани и Бугари домаћини СП-а!

Завршница СП у одбојци 2018. у Торину. Познато 19 од 24 учесника, међу њима и Србија.

Остали спортови 12.10.2017 | 08:30
Италијани и Бугари домаћини СП-а!
У римској палати Поли одржана је конференција за медије, на којој је саопштено да ће се XИX СП 2018. (10 – 30. септембар) одиграти у Софији, Варни и Русеу у Бугарској, и Барију, Болоњи, Фиренци, Милан, Риму и Торину у Италији. ФИВБ је саопштио да ће се завршница Светског првенства одиграти у Торину, као и да ће комплетна листа учесника бити позната крајем октобра.

За сада је познато 19 од 24 учесника, пласман су до сада изборили Италија и Бугарска, организатори, Пољска, светски првак, Србија, Француска, Холандија, Словенија, Русија, Финска и Белгија из Европе (ЦЕВ), Јапан, Аустралија, Иран и Кина из Азије (АВЦ), Бразил и Аргентина из Јужне Америке (ЦСВ), САД, Доминиканска Република и Канада из Северне и Средње Америке (НОРСЕКА).

Пласман на СП избориће још две селекције из Северне и Средње Америке (НОРСЕКА), са посебног турнира квалификација, с обзиром да Куба и Порторико нису могли да отпутују у САД на турнир континенталних квалификација због последица урагана. Последња три места су резервисана за три репрезентације са првенства Африке (ЦАВБ), које ће се одиграти 22 – 29. октобра. Жреб за СП 2018. у конкуренцији одбојкаша обавиће се у децембру 2017, на основу ранг листа ФИВБ од 30. септембра 2017.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар