Познати који су изгубили битку

Опака болест као што је карцином узела је многе животе. Ова недаћа није заобишла ни представнике наше јавне сцене који су уз велику борбу изгубили битку са њом.

Забава 09.10.2017 | 16:03
Познати који су изгубили битку
Неке од највећих звијезда које су својим талентом увесељавали све нас изгубили су битку с опаком болешћу и то прерано. 

Маринко Маџгаљ

Од тренутка када је сазнао да болује од рака панкреаса глумац Маринко Маџгаљ није желио да се појављује у јавности. Средином 2015. године констатована му је ова опака болест, а годину дана касније заувијек је напустио овај свијет.



Иако је јако желио да дочека 39. рођендан, то ипак није успио. Ни у посљедњим данима га није издавао дух, па је чак мединско особље КБЦ Бежанијска коса гдје је глумац био до посљедњег дана говорило како их је својим хуморон и шалама забављао.

Азра Колаковић

Пјевачица Азра Колаковић познатија као Дона Арес преминула је након три године борбе са раком у родном Бихаћу. Дуго је водила битку са најтежим типом карциномом дојке, а њени пратиоци путем друштвених мрежа могли су да прате њен ток лијечења.



Ни у једном тренутку се није предавала већ је искључиво са осмијехом и позитивном енергијом бодрила све људе који су јој писали да воде исту битку. Након лијечења у Данској, она се вратила у Босну и само два дана по повратку заувијек затворила очи. Пјевачица је напустила овај свијет у 41. години живота.

Зоран Радмиловић

Бард српског глумишта Зоран Радмиловић преминуо је на Првој хирушкој клиници у Београду од експанзије карцинома јетре за који је сазнао само годину дана раније. Није желио да се предаје све до посљедњег тренутка док није морао да легне у болнички кревет у којем је провео мјесец дана.



Колеге које су га тада посјећивале говориле су како се букално преполовио. Његова ћерка Ана преминула је у фебруару ове године, али се у јавности често присјећала како је изгледао посљедњи дан њеног оца који је умро у 52. години.

"Кајала сам се што на оном степеништу нисам задржала дуже, заувијек ако треба. Што сам на крају изашла из његовог загрљаја, стрчала низ степениште и изашла у неки свијет, живот без везе, глуп живот и још глупљи свијет без њега. Кајала сам се што га нисам препознала када је спавао у болничком кревету, мршав и сасвим сијед, за мјесец дана сасвим нестао, што нисам ушла, загрлила га, легла крај њега као увек прије, можда би се пробудио, оздравио чак", написала је новинарка и писац Ана Радмиловић дирљиво у својој другој књизи "Кад је свијет имао бркове".

Љубиша Самарџић

Легендарни глумац Љубиша Самарџић до посљедњег атома снаге се борио да добије битку за карциномом који је захватио његов мозак. У институту за хематологију у Београду проводио дане и чак неколико пута је успио да преброди најгоре тренутке.



Када су сви очекивали да ће Смоки изаћи као побједник, то се није догодило. Заувијек је напустио овај свијет у 81. години живота, а скоро годину дана се борио. Његова супруга Мира која је са њим провела више од пола вијека живота, каже да је са Љубишином смрћу отишло све оно што је она имала.

Уснија Реџепова

Пјевачица народне музике Уснија Реџепова водила је битку са карциномом плућа који није успјела да добије. Како би се излијечила, одлазила је у бројне државе и покушавала да пронађе спас, али њено срце је престало да куца у 69. години.



Некрунисана краљица јужњачког мелоса је готово три године водила битку са овом опаком болешћу. По сопственој жељи, сахрањена је у родном Скопљу, поред своје браће, сестара и родитеља.

Ирена Мичијевић

Вијест која је недавно шокирала јавност, јесте да је глумица Ирена Мичијевић преминула изненада након краће болести.



Тек након њене смрти откривено да је умрла усљед карцинома лимфиних жлезда. Након што је из Лондона стигла у Србију, преминула је свега двадесет четири сата послије доласка. Никада за медије није говорила о битки коју је водила за живот десет мјесеци.

Извор: Курир
 

Коментари / 0

Оставите коментар