Видео: Сензационални Србић донио злато Хрватској!

"Још не знам шта се тачно догађа", рекао је 21-годишњи Загрепчанин, након што је на Светском првенству у Монтреалу перфектним наступом у финалу изненадио конкуренцију.

Остали спортови 11.10.2017 | 08:30
Видео: Сензационални Србић донио злато Хрватској!
Хрватски гимнастичар Тин Србић (21) остварио је највећи успех у историји тог спорта у Хрватској, након што је са Светског првенства у Монтреалу донео златну медаљу у родни Загреб.

Србићу је ово био први наступ у каријери у сениорској конкуренцији, до финала на вратилу стигао је као трећепласирани у квалификацијама, а онда је био перфектан током једноминутне вежб за коју је добио оцену 14,433 и тако надмашио ривале из Холандије, Епкеа Зондерланда (14,233) и Барта Дурлоа (14,200).

Да Србићева сјајна вежба на 2,55 метара изнад струњаче није била случајност потврђује и његова оцена из квалификација, 14,366, која је такође боља од оне коју су у финалу заслужили холандски гимнастичари.

Србић, члан загребачког клуба "Хрватски соко", победио је и првог фаворита за злато, европског шампиона Пабла Брагера из Швајцарске.

Иначе, неколико такмичара који су освајали медаље са највећих такмичења ове и прошлих година елиминисано је падовима у квалификацијама.

"Било је то невероватно финале. Још не знам што се тачно догађа. Нисам свестан шта сам остварио. Мораћу да преспавам и онда ћу тек схватити какав сам подвиг направио", рекао је Србић, а преноси "Вечерњи лист".

"С четири године тата ме је довео у гимнастичку дворану. Познавао је једног тренера па је питао може ли ме довести. Прве две године тренирао сам у подруму, у малој дворани 'Сокола'. То је била више игра него озбиљно тренирање. Онда су рекли тренери да имам потенцијал па су ме пребацили у главну дворану, у приземље. У почетку сам вежбао вишебој, а последње четири године интензивније вежбам на вратилу", испричао је Србић, присетивши се почетака.

До СП у другом највећем канадском граду, иза Торонта, хрватска гимнастика имала је једну медаљу - бронзу коју је 2014. године освојила Марија Можинка такође на вратилу.

На 8:30 можете видети Србићеву вежбу која му је донела титулу првака света у једној од најатрактивнијих дисциплина у гимнастици.



Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ненад

11.10.2017 07:31

Дали је Србић Србин?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.10.2017 08:18

Него ста?