Пех! Борковић без пласмана у Кини!

Због квара на аутомобилу српски возач није завршио трку на стази Жеђијанг.

Остали спортови 08.10.2017 | 15:30
Пех! Борковић без пласмана у Кини!
Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић окончао је девети викенд ТЦР светског шампионата без пласмана, након што су му на првој трци у кинеском Жеђијангу оштећени интеркулер и турбо.

Возач Алфа Ромео Ђулијете ТЦР са бројем 62 НИС Петрол тима, упркос великим напорима да наступи на другој трци није успео, па је након овог викенда и укупно 18 одржаних трка, Борковић остао без пласмана на чак десет, а да ниједном до тога није дошло његовом кривицом.

Већ у првом кругу прве трке у Кини Борковић је имао контакт са Орелиеном Панисом, који је прерано закочио, што је довело до оштећења интеркулера и турба, па је српски аутомобилиста осмах морао у бокс.

Чланови тима српског возача, нажалост, нису успели да оспособе ауто за другу трку, због чега је публика у Кини и широм света путем малих екрана остала ускраћена за наступ једног од најбољих возача у шампионату.

Податак да чак на половини трка није могао до бодова и да је сваки пут разлог квар на аутомобилу, говори колико је фрустрација Борковић доживео током ове сезоне у којој је, упркос свему, у самом врху.

"Трке су готове, а ја нисам уморан, пошто сам извезао само један круг. То уме да буде баш фрустрирајуће. Целе сезоне имам проблем са аутомобилом, а сад је отишла и турбина. С друге стране Голфови су толико доминантни да постаје већ смешно шта се дешава у шампионату. Не желим да испадне да кукам, али више је него очигледно колики је мој потенцијал и какве сам резултате имао током сезоне и ово је већ превише. Последње трке у Дубаију су такође на спорој стази, која не одговара Алфи, међутим, то ме неће поколебати да дам све од себе. На крају, желео бих да се захвалим спонзорима, пријатељима и свим навијачима који ме ни у једном тренутку нису напуштали. Захвалан сам мојој Србији која је стала уз мене и омогућила да је репрезентујем на најбољи начин", рекао је Борковић.

Душан Борковић после деветог ТЦР викенда заузима осмо место у генералном пласману са 108 бодова.

Последњи овосезонски тркачки викенд биће одржан у Дубаију, 17. и 18. новембра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар