Хапшење! Платио да Рио добије Олимпијске игре!

Председник Олимпијског комитета Бразила Карлос Нузман ухапшен је због сумње да је дао мито како би Рио де Жанеиро добио домаћинство Игара 2016. године.

Остали спортови 07.10.2017 | 17:15
Хапшење! Платио да Рио добије Олимпијске игре!
Председник Олимпијског комитета Бразила Карлос Нузман ухапшен је у склопу истраге о међународној корупционашкој шеми за куповину гласова приликом избора Рио де Жанеира за домаћина Олимпијских игара 2016. године.

Нузман је приведен јер се терети да је са два милиона долара, уз помоћ политичара, био умешан у куповину гласова чланова Међународног олимпијског комитета, јавља агенција Ројтерс.

Он је означен као главна особа за пребацивање новца бившем члану МОК Ламине Дијаку, који је помогао да се 2009. године обезбеде гласови да Рио постане домаћин Олимпијских игара.

У истој истрази ухапшен је и бивши директор Олимпијског комитета Бразила Леонардо Гринер, потврђено је из бразилске полиције.

Нузман, који је и почасни члан Међународног олимпијског комитета, прошлог месеца био у притвору, пошто су га испитивале бразилске и француске власти након што му је полиција претресла стан.

Његов адвокар Сехио Мазило одбацио је такве опужбе поруком да је Нузман невин.

Олимпијске игре су прошлог лета одржане у Рио де Жанеиру и то је било први пут да се то такмичење одржало у Јужној Америци.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар