Није добар за Рено, да ли ће бити за Вилијамс?!

Пољак Роберт Кубица добиће нову шансу да се врати у Формулу 1. Са Полом ди Рестом бориће се за место следеће сезоне.

Остали спортови 05.10.2017 | 08:30
Није добар за Рено, да ли ће бити за Вилијамс?!
Роберт Кубица обавиће овог месеца дводневна тестирања у екипи Вилијамс, како би се утврдило да ли може поново да се такмичи у Формули 1 после тешке повреде руке.

Кубица (32) се није такмичио у Формули 1 још од 2011. године, када је задобио тешке повредешаке у несрећи на релију, због чега сад има ограничене покрете десне руке.

Он је овог лета у три наврата теситрао болиде Реноа, али француским тим је после тога одлучио да заврше сарадњу.

Њима није био добар, али Вилијамс жели да искористи прилику да га провери и процени да ли би евнетуално могао да га ангажује као замену за Фелипеа Масу, пренео је ББЦ.

Кубица ће обавити тестирања на Силверстону, после трке у Јапану у недељу, а потпуну процену Вилијамс ће донети после тестирања на Хунгарорингу, за које се очекује да ће бити затворена за јавност.

Током тестирања Кубице, челници екипе упоређиваће његове резултате с резултатима резервног возача Вилијамса Пола ди Ресте. Кубица ће возити један дан, а Ди Реста други дан тестирања.

Такође и Ди Реста има шансу да потпише уговор с Вилијамсом за следећу сезону, али осим ако се нешто не промени, челници екипе ће бирати између Масе и Кубице, навео је ББЦ.

Осим Масе, за Вилијамс ове сезоне вози и Ленс Строл.

Рено је у августу саопштио да има много нерешених питања око спремности Кубице да се врати у Формулу 1.

Његов менаџер, међутим, сматра да пољски возач заслужује да се врати у "најбржи циркус" И да ће то и доказати током предстојећих тестирања.

Главна питања везана су за јачину и покретљивост његове десне руке, а Вилијамс жели да утврди да ли Пољак може да управља болидом током тешких трка, односно честих и захтевних скретања, којих има неколико на Хунгарорингу.

Роберт Кубица возио је у шампионату Формуле 1 од 2006. до 2010. године, пре него што је доживео тешку несрећу на релију у Италији.

За Рено је возио једну сезону, а био је и члан Заубера. Укупно је учествовао на 76 трка у Ф1, остварио једну победу у каријери, а чак 12 пута пео се на победничко постоље.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар