ВАШЕ ЈЕ ЕВРОПСКО, А ВИ СТЕ СРПСКО ЗЛАТО!!!

Изабранице Зорана Терзића окитиле су се европским златом у Бакуу.

Остали спортови 02.10.2017 | 23:50
ВАШЕ ЈЕ ЕВРОПСКО, А ВИ СТЕ СРПСКО ЗЛАТО!!!
Вредело је чекати шест година! Јер, када после шест година потраге за златом не изађете на терен нервозне, већ спремне да самељете противника с друге стране мреже, онда и те како вреди чекања! Крунисане српске грације разбиле су Холандију у парампарчад, славиле резултатом 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18) и окитиле се европским златом усред Бакуа! 

Било је много кадровских проблема, повреда, незгодних тренутака после којих би многе екипе пукле. Али, оне су постале још јаче! Играле су невероватну, ванвременску одбојку, играле су баш онако - шампионски! 

Свет дуго није видео овакву сурову, бруталну, страшну доминацију једне женске одбојкашке селекције, од првог до последњег поена! Златне изабранице Зорана Терзићадобиле су свих шест мечева, противницама дозволиле само два сета на целом турниру, а количина чисте енергије уложене у оверавање овог злата је немерљива! Јер, чак и када су се на тренутак успавале и Лалама дозволиле један сет наде, било је јасно да се злато сели у Србију! 

Не рачунајући тај трећи сет, који су нове европске шампионке поклониле старим, љутим ривалкама у замену за злато, српске одбојкашице играле су паклено добро у нападу и готово без грешке у одбрани! И не само то - Холанђанке су биле отворена књига коју суТијана Бошковић и друштво прочитале у цугу! 

Када најбољу противничку одбојкашицу Лонеке Слутјес сведете на само два поена у првом сету, односно три укупно у два уводна, сета, јасно вам је да су Холанђанке биле тактички разбијене, смрвљене! А када је одбрана свој део посла одрадила, Тијани Бошковићостао је чист пут да Србију одведе до злата! Није што је наша, али ова 20-годишња девојка игра одбојку каква никад раније није виђена. Сурово, готово надреално Тијана Бошковићизгледа на терену, у сваком блоку, сваком смечу, поену! Она је највеће одбојкашко благо које свет има сада, а верујемо и у наредној деценији! Зато и јесте освојила чак 29 поена као од шале!

А, када је Тијана отворила противнице и показала девојкама пут до победе, прорадиле су иТијана Малешевић, Јована Стевановић, Стефана Вељковић, Бранкица Михајловић... Севали су пројектили, лукави скраћени ударци, али и блокаде наших небеских летачица... Свашта је покушао селектор Холандије Џејми Морисон, да честим паузама тргне своје одбојкашице, да мења тактику, да на све могуће начине помути српским шампионкама концепцију. Али, ово злато није могло да им измакне из руку. 

Разлика је постајала све већа и већа, а како је који поен пролазио, тако је било очигледно колико су Холанђанке заправо уништене. Нису знале шта их је снашло. Па, чак и у том четвртом сету, пре којег су успеле да преполове заостатак само захваљујући нешто опуштенијем приступу Србије, нису добиле праву количину енергије, потребну за нешто више. Српске ратнице су дочекале противнице на нож и пресекле их са пола снаге. Зато ова победа и јесте још лепша, важнија, боља! 

Бруталну Тијану Бошковић испратиле су Бранкица Михајловић са 15 и Стефана Вељковић са 12 поена! Код Холандије Ивон Белијен имала је 13, Робин де Крујф 11, а Ан Бујс 10 поена.Лонеке Слутјес стала је на девет освојених поена. 

Девојке, европско злато је ваше, а ви сте наше злато! Радост коју сте нам донеле је немерљива!

ВИ СТЕ РОЂЕНЕ ШАМПИОНКЕ!!!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар