Хамилтон: Одличан посао, срећан рођендан Макс!

Возач Мерцедеса Луис Хаилтон није био нарочито задовољан другим местом у трци за Велику награду Малезије.

Остали спортови 02.10.2017 | 11:30
Хамилтон: Одличан посао, срећан рођендан Макс!
Хамилтон сматра да је његова екипа требало да победи и додаје да на болиду неке ствари треба кориговати.

Макс Ферстапен је у суботу прославио 20. рођендан. Хамилтон је кренуо са пол позиције, али је трку ипак завршио на другом месту. 

"Велике честитке Максу, срећан рођендан. Обавио је фантастичан посао. Трка је била тешка, али они су били бољи. Волимо да возимо на овој стази, најтежој у шампионату и ово је сјајна ствар. Добро се осећам, али мислим да морамо да урадимо неке ствари на болиду. Требало је да победимо али овог викенда нисмо имали темпо, па нас чека још посла, има још трка до краја. У некима можемо да победимо, али морамо да наставимо да се боримо", навео је Хамилтон. 

Он има 34 бода више од Фетела у генералном пласману, а до краја шампионата у игри је 125 бодова. 

"С обзиром на то да је Фетел кренуо са последњег места, ово и није добар резултат. Уочи трке смо знали да немамо најбрже болиде. Ферари је био осам десетинки бржи, а Ред Бул пет или шест. Нисам могао много да урадим. Требало је да одлучим шта ћу урадити када се Макс приближавао. Морао сам да одлучим да се не борим и да не ризикујем да ме не удари, пошто сам знао да ће дати све што може, а ја сам имао много да изгубим. Нисам му отежао посао", навео је троструки светски првак. 

Треће место заузео је возач Ред Була Данијел Рикардо. 

"На почетку се чинило да се Мерцедеси муче. Покушао сам да претекнем Ботаса што пре, али добро се бранио. Себастијан Фетел је био заиста брз и мислио сам да ће ми то помоћи, али имао је само један добар напад, па смо се ми одлепили. Био сам прилично усамљен на стази, али било је топло и лепо је што сам се попео на подијум. Честитам Максу, добро је возио током целог викенда. Ово је била добра трка за екипу", рекао је он.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар