Због допинга ИWФ потврдио суспензију Русије!

Међународна федерација за дизање тегова (ИWФ) потврдила је једногодишњу суспензију девет земаља, укључујуц́и и Русију.

Остали спортови 03.10.2017 | 08:30
Због допинга ИWФ потврдио суспензију Русије!
Према поновљеним анализима налаза са Олимпијских олимпијских игара 2008. и 2012. године, Русија садржи бар три позитивна случаја.

Федерације на које се односе санкције, које ц́е о томе бити обавештене, а које ће ступити на снагу средином октобра, поред Русије, су и Азербејџан, Белорусија, Јерменија, Казахстан, Кина, Молдавија, Турска и Украјине, објавила је ИWФ

"Не видим никакво добро у овој одлуци и не разумем њен циљ.Чини ми се да ц́е ИWФ зажалити због те одлуке.То је одлука против спорта дизања тегова", рекао је тренер руског тима, Николај Колесников, руској агенцији Р-Спорт. 

"Они немају право на то", рекао је Олег Писаревски, тренер мучког тима. "Зашто убијају у корену развој дизања тегова у нашој земљи? Ми смо променили управу федерације, стари шефови тимова више нису ту. Живимо под другим правилима, недељно обављамо шездесет провера, наши момци су се врло озбиљно припремили, а сада су им сузе у очима". 

Јуна 2016. године, пре Олимпијских игара у Рију, ИWФ је одлучила да суспендује Русију, Белорусију и Казахстан на годину дана, због три случаја допинга откривена низом анализа узорака са Игара из Пекинга и Лондона, чиме је управљао Међународни олимпијски комитет (ИОЦ). 

На крају, руским дизачима тегова је ускраћено учешће на Олимпијским играма 2016. године, као и земљама са више од три позитивна случаја, укључујуц́и Казахстан и Белорусију. Азербејџан, Молдавија, Северна Корејае, Румунија и Узбекистан такође су санкционисане у Рију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар