Видео: Без стараца нема удараца, али стварно!

Ветерани бокса у Пољској решили су да свађу реше званичним мечом. Проблем је само што један има 62, а други 72 године!

Остали спортови 01.10.2017 | 18:30
Видео: Без стараца нема удараца, али стварно!
Два времешна пољска боксера који заједно имају преко 130 година одлучили су да од свађе направе спектакл. Тако ће 62-годишњи Богдан Грухала и деценију старији Кажемјерж Потерацки  данас на главном градском тргу у Чојницама "изравнати рачуне".

"Желимо да покажемо младима да морају поштовати старије. Имаће прилике да виде како бију наши сениори. Можда немају више снагу и брзину као млади, али зато имају дисциплину и знање. Раде све како треба, тренирају колико могу и пспремни су да покажу шта знају. Док их гледам како тренирају, не могу да се начудим. Свака им част!", тврди промотор бокс гала вечери, Марсин Грухала, иначе петоструки боксерски шампион Пољске и син млађег од двојице сениора-фајтера, Богдана.

Меч има хуманитарни карактер, пошто сав приход иде угроженима од недавних олуја, а састојаће се од једне рунде која ће трајати 3 и по минута.

"Ударају и примају ударце скоро сваки дан, па верујем да ће вечерас све бити ОК. Јер онај ко не ризикује, неће пити шампањац! Биће све добро, тестирали смо их и немамо бриге", рекао је на крају промотор.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар