Новаков тренер о нутриционистима, лакту, Анчићу...

Нови кондициони тренер Новака Ђоковића Марко Паники причао је за "Теннисцирцус" о његовој сарадњи са српским тенисером и разним другим стварима.

Тенис 01.10.2017 | 17:30
Новаков тренер о нутриционистима, лакту, Анчићу...
Паники је искусни стручњак и током каријере је тренирао, између осталог, Фабија Фоњинија и Роберту Винчи.

За угледни тениски сајт казао је да је сарадња са Новаком кренуло још на пролеће, али тада није било сигурно да ли ће и званично постати кондициони тренер Србина.

"Познајем Нолета доста дуго. Моји играчи и ја смо често тренирали са њим. Сарадња са Новаком кренула је у на Мастерсу у Монте Карло када су ме његови људи питали какав је мој статус (тада је тренирао Болелија и Ђианесија). Нисам уопште знао да је прекинуо сарадњу са његовим дугогодишњим сарадницима. После тога смо видели у Риму, а потом и Паризу да договоримо детаље", рекао је Паники за "Теннисцирцус". 

Паники је споменуо да је Новак као возач Формуле 1 и да са физичког аспетка не би требало много да се унапређује. 

"Бол је још увек ту (лакат) и радимо постепено како бисмо спречили преоптерећење, избегавамо неке вежбе за сада. Напредак је очигледан и Ђоковић је као возач Формуле 1 и сматрам да не треба унапређивати нешто са физичког аспекта, већ да треба лепо повезати тачкице и довести његове преформансе до нивоа на којем су биле пре повреде", казао је Паники.

Ништа није могло без исхране, а Паники је рекао да се неће много променити у односу на пре.

"Контактирали смо нутриционисте који раде са спортистима који су вегетаријанци како бисмо нашли праву дијету. Неће се много променити од претходних навика, мада посебно водимо рачуна да му не недостају рецимо гвожђе и витамини како би имао довољно енергије", рекао је Италијан.

Андреа Агаси потврдио је да ће бити главни тренер Новак Ђоковића, док је замисао да други буде Марио Анчић. Ипак обавезе Хрвата у Њујорку представљају проблем.

"Агаси ће бити главни, а Ђоковић сада тражи особу која може да буде са њим стално и да га прати током свих турнира. Првобитно, то је требало да буде Марио Анчић, али он има посао у Њујорку и не може то да му пружи. Очекујем да ће Новак у наредним данима саопштити и другог тренера", истиче Паники.

Италијан је рекао да Новака полако мало стижу године и да неће бити у могућности да игра сваке недеље као што је то било у младости.

Такође, Паники сматра да Ђоковић може да се врати ан врх, само је за то потребно стрпљење.

"Биће потребно времена за то. Новак је велики спортиста и што је важно има мотив да поново буде најбољи", завршио је Паники.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар