ЕП: Српкиње на Туркиње у 1/2-финалу!

Женска одбојкашка репрезентација Србије играће против Турске у полуфиналу Европског првенства.

Остали спортови 29.09.2017 | 20:45
ЕП: Српкиње на Туркиње у 1/2-финалу!
Туркиње имају своје добре стране, али имају и много лоших. Верујем да то можемо на прави начин да искористимо, одиграмо добру утакмицу и добијемо. Сигурно неће бити лако, али се надам да имамо снаге и памети", рекао је селектор Србије Зоран Терзић у Бакуу.

Србија је у четвртфиналу у три сета елиминисала Белорусију, док је Турска такође са 3:0 била боља од Русије.

Селектор српских одбојкашица је навео да је победа Турске "мање-више" била изненађење, а убедљив тријумф над Русијом свакако.

"Онај ко је гледао утакмицу је видео да Русија није имала никакве шансе. Турска је играла добро, Русија испод сваког свог нивоа", казао је Терзић.

Туркиње је до победе над Русијом предводила Мерјем Боз са 23 поена, док су Кубра Акман и Еда Ердем постигле по 11.

Туркиње су у последњем четвртфиналу у Бакуу савладале селекцију Русије максималним резултатом 3:0, по сетовима 27:25, 25:18, 25:20.

У том дуелу догодило се управо оно што је селектор Србије Зоран Терзић наговестио да се може десити - изненађење. Русија је по оцени већине квалитетнији састав, али је селектор Турске, Италијан Ђовани Гвидети пронашао начина да надмури свог колегу на супротној страни после пораза у групној фази такмичења (1:3).

"Туркиње су приредиле изненађење, поготово што су добиле утакмицу макисмалним резултатом. Онај ко је гледао меч видео је да Рускиње нису имале никакве шансе, јер су играле далеко испод свих очекивања. Турска је била добра, али има и неке лоше стране, које морамо да искористимо на прави начин у полуфиналу. Ми морамо да добијемо, али то неће бити лако. Полуфинале је велика утакмица и много тога одређује ток меча, а не само тренутна форма, али ја верујем да мој тим има и снаге и памети да одигра добру утакмицу", рекао је Зоран Терзић.

У другом полуфиналу састаће се Холандија и Азербејџан. Азербејџан је у четвртфиналу победио Немачку максималним резултатом 3:0 (25:20, 25:18, 25:21) и други пут у историји изборио пласман међу четири најбоље европске репрезентације.

Холандија и Немачка полуфинални дуел играће у суботу од 16 часова по средњеевропском времену у Бакуу.

Финални меч на програму је у недељу од 17 часова, док је меч за треће место у 14 сати, такође у Бакуу.

Српске репрезентативке ће се за пласман у финале, у суботу од 18.30 часова, борити са репрезентацијом Турске, која је изненадила Русију.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар