Оснивач Плејбоја преминуо

Хју Хефнер, легендарни оснивач Плејбоја преминуо у 91. години.

Забава 28.09.2017 | 08:03
Оснивач Плејбоја преминуо
Био је окружен анђелима целог живота, а сада је на небу.

Хју Хефнер, оснивач легендарног "Плејбоја" и мулти-милионске империје, преминуо је у 91. години, саопштила је његова породица, а преносе светски медији. Хефнер је преминуо у свом дому, од природне смрти.

Рођен 1926. године у Чикагу, дипломирао је на Универзитету Илиноис у Урбана 1949. Имао је диплому бечелора за смер психологија уметности и креативно писање. Након тога запутио се у авантуру живота, када је 1953. само са 600 долара у џепу, Хју Хефнер је основао часопис Плејбој који ће током година прерасти у мулти-милионску индустрију и оставити неизбрисив траг на људе широм света. Како је богатство расло, тако је и сама легенда о Хефнеру постајала већа, од бројних лепотица које је с лакоћом и невероватним шармом освајао, до његовог екстравагантног начина живота испуњен богатством и прелепим женама.

Многи су га критиковали и називали реликвијом сексистичког доба, посебно у његовим каснијим годинама, када је отворено причао о својим оргијама у чувеној Плејбој вили са Плејбој "зечицама" далеко млађим од њега. Али сасвим је сигурно да су бројни мушкарци завидели на његовом изузетном животу који је био дефиниција мушке адолесцентске фантазије.



"Плејбој" није познат само по лепим женама, већ и по корисним текстовима и бројним интервјуима са најутицајнијим јавним личностима.

Највећу одскоћну даску и светску славу, "Плејбој" је доживео 1972. године, када је новембарско издање продато у више од седам милиона примерака. У једном тренутку, један од четири просечна грађанина Америке, овај месечник куповао је редовно.



Хефнер је преживео мождани удар средином осамдесетих година, и тада је препустио велики део послова Кристи, ћерци из првог брака. Женио се три пута, а последњи пут 2012. године, девојком 60 година млађом од себе.

- Живот је превише кратак да би се живео нечији туђи сан - једна је од његових најпознатијих изјава.

(Телеграф)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бликс

28.09.2017 06:13

РИП.

ОДГОВОРИТЕ