ЕП - Терзић: Морамо озбиљно против Белорусије

Селектор одбојкашке репрезентације Зоран Терзић рекао је да је очекивао Чешку у четвртфиналу Европског првенства.

Остали спортови 27.09.2017 | 19:45
ЕП - Терзић: Морамо озбиљно против Белорусије
"Очекивали смо да ће нам противник бити Чешка, али играћемо против Белорусије. Можда је то и боље, пошто са њима нисмо играли, а тешко је играти два пута са једном екипом (Чешком) у кратком временском периоду. Морамо на прави начин да схватимо ту утакмицу, не само због тога да ли ћемо победити, ми можемо да победимо са игром која није на максимуму, већ ако желимо да играмо како треба у наставку првенства", рекао је Терзић, саопштио је Одбојкашки савез Србије.

Одбојкашице Србије играју у четвртак од 18.30 у Бакуу против Белорусије, у четвртфиналу Европског првенства.

"Треба нам заиста добра утакмица, поготово што смо четири дана без утакмице и практично без тренинга. Морамо да нађемо начин да се вратимо у прави ритам који смо углавном имали у прва три меча", навео је селектор.

Говорећи о Белорусији, Терзић је рекао да је то озбиљна екипа која мало греши.

"Играју мало другачије него што смо ми можда навикли, играју много кроз средину и невероватно мало греше. Сваки поен мора да се заради. То ће бити добра провера како тренутно играмо, а тај меч морамо озбиљно да схватимо ради самог пласмана у полуфинале", рекао је он.

Репрезентативка Србије Бранкица Михајловић рекла је да се екипа радује сутрашњој утакмици, после паузе од четири дана на турниру.

"Коначно је сутра четвртфинале. Нисам никад играла против Белорусије, мислим да није ни наша репрезентација. Биће занимљиво, другачије, играју слично руским екипама. То је коректна екипа, не могу да кажем да немају квалитет, јер не би стигли до четвртфинала. Морамо да играмо своју игру без обзира на противника, да пружимо максимум како бисмо у суботу играли у полуфиналу", навела је она.

Михајловић је оценила да је форма екипа из меча у меч све боља.

"Белорусија је слабија од нас, али треба да покажемо да смо у овом тренутку екипа које сви треба да се прибојавају", додала је она.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар