Бијељина: Буџет града стабилан

Буџет Бијељине је стабилан, истакнуто је на сједници Скупштине града. Усвојен је извјештај о извршењу локалног буџета од 52,4 милиона марака са 19 гласова "за" и девет “против”, а исказан је и суфицит од 1,9 милиона марака у првој половини године. Опозиција у Скупштини града тврди да се текућа ликвидност одржава задуживањем.

Република Српска 26.09.2017 | 21:19
Бијељина: Буџет града стабилан
Руковање прије почетка сједнице није ублажило тензије на скупштинском засиједању. Расправу је подстакао извјештај о Извршењу буџета за прву половину године. Остварен је суфицит око два милиона марака, али је опозиција незадовољна.

“Остварење од 47% од планираних прихода показује да смо добро и реално планирали буџет. Нисмо у проблему са исплатама плата, нисмо ни у проблему са испуњавањем обавеза према буџету Републике, нити добављачима”, каже начелник Одјељења за финансије Славко Башић.

С друге стране, шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Недељко Ћорић тврди:

“Ово је потрошачки буџет, нема ниједну развојну категорију.”

Услиједио је одговор начелника Одјељења за финансије који је утврдио да су цијело љето повећавани инвестиоциони радови.

“То ће показати сљедећи извјештај, а јасан је показатељ да буџет није потрошачки”, јасан је Башић.

Није мањкало ни препуцавања јер на двевни ред није уврштена расправа о стању у Бањи “Дворови”.

“Имам приједлог да са својим колегама из Скупштинске већине Републике Српске ријешим проблем Бање Дворови”, предложио је Ћорић, а одборник СДС-а Јован Гајић упитао:

“Знате ли колико је уложено из буџета Републике Српске у Бању `Дворови`? Знате ли колико министар здравства даје у Бању `Теслић`, а колико у Бању `Дворове`? Министар Богданић у Бању `Теслић` улаже 7 милиона годишње, а у `Дворове` 200 хиљада.”

Предсједник Скупштине града Славиша Марковић рекао је да је скупштинка већина спремна за тематску сједницу о Бањи “Дворови”, те упутио јасан позив:

“Позивам јавно министра Богданића и директора Фонда здравства да дођу у Бијељину. Ја ћу сазвати посебну сједницу на којој ћемо отворено да причамо о проблемима Бање `Дворови` и зашто остале бање имају милионске уговоре и ко је тај владар бања који одређује која бања мозе да има који уговор.”

Одборници Скупштине града, између осталог, усвојили су одгађање пореског дуга, те низ измјена регулационог плана.

БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Директору бање прво радно мјесто Директор

26.09.2017 21:42

Продајте бању.Поклоните је ако је неко хоће узети јер има милионске дугове.Уговором обавезати да задржи примарну дјелатност без права продаје њених дјелова уз обавезан план улагања и модернизације.Умјесто да из наших џепова одржавате рад и пуњење џепова партијских кадрова а радници без плата дајте да људи живе од свог рада.

ОДГОВОРИТЕ