Судар шампиона: Партизан пружио јак отпор Фенеру!

Екипа Партизана поражена је од Фенербахчеа са 82:68 у пријатељском мечу у дворани "Александар Николић".  Аплаузи за Жоца, Фенер и нови Партизан! Састав црно-белих за сезону 2017/18 представио се први пут својој публици и у дуелу са шампионом Европе оставио добар утисак - 68:82.  Фешта у храму кошарке! Партизан показао зубе шампиону Европе! Партизанова публика имала је вечерас и прилику да први пут на делу види новог Американца, Патрика Милера и чини се, мада је то свакако тек први утисак, да би могао да представља добро појачање за младу екипу. Дебитантски наступ у црно-белом дресу завршио је са девет поена, док је његов земљак Најџел Вилијамс Гос опет потврдио да се ради о играчу великог потенцијала.

Кошарка 26.09.2017 | 20:45
Судар шампиона: Партизан пружио јак отпор Фенеру!
Био је ово сусрет актуелног и бившег шампиона Европе, с тим што је турски клуб апсолутно оправдао улогу фаворита.

Фенербахче је прошле сезоне успео да освоји први титулу првака Старог континента, а том трофеју додао је и онај из домаћег шампионата.

Са друге стране, Партизан је давне 1992. године освојио прву и једини титулу шампиона Европе, а сада Фенер дочекује у подмалађеном саставу.

Црно-бели су ову утакмицу искористити као шансу да се одмере са најбољим, а и као последњи припремни меч, пошто у петак од 20.00 играју против МЗТ у Скопљу утакмицу првог кола АБА лиге.

Партизан је пружио одличан отпор Фенербахчеу, али је на крају ипак поражен.

Актуелни шампион Европе силовиту је отворио утакмицу и већ после шест минута игре повео са 18:4. Међутим, уласком Патрика Милера, црно-бели су живнули и на крају четвртину завршили са -9, 16:27.

Друга и треће четвртина били су право освежење јер су црно-бели одиграли веома добро и тај период добили са 37:32. Свако је давао допринос, а посебно расположен био је Вања Маринковић који је погодио три тројке у 3/4.

Међутим, у четвртој четвртини пресудио је квалитет који је без икакве сумње на страни Фенера. Турски клуб је на крају славио са 82:68.

Најефикаснији у победничком саставу био је Џејмс Нанели са 18 поена, а притом је имао и 10 скокова. Џејсон Томпсон је убацио 12, док је Бредли Вонамејкер убацио 10.

Марко Гудурић је играо 10 минута и за то време постигао два поена.

У редовима Партизана двоцифрени су били, Најџел Вилијамс Гос (12п) и Вања Маринковић са 13 поена. Патрик Милер је постигао 9 уз пет асистенција, док су по седам убацили Чакаревић, Шалић и Пецарски.



Сусрет пријатеља у хали "Александар Николић" и генерална, шампионска проба Партизана!

Жељко Обрадовић довео је овог уторка Фенербахче у Београд и прваком Евролиге тестирао црно-беле уочи почетка нове сезоне и гостовања МЗТ Скопљу у петак.

После емотивног дочека, уручења поклона "Жоцу" и Јану Веселом, као и цвећа Марку Гудурићу, навијачи су у "Пиониру" први пут видели екипу коју ће Мирослав Николић предводити у новој сезони. Гост из Турске је победио, а црно-бели су оставили добар утисак и били добар ривал Обрадовићевом саставу, који ће у среду после Задра, Љубљане и Београда гостовати и у Чачку, родном граду најтрофејнијег тренера Европе.

ПАРТИЗАН - ФЕНЕРБАХЧЕ 68:82 (16:27, 16:10, 21:22, 15:23)

Бек гостију Џејмс Нанали био је са 18 поена најефикаснији играч утакмице у којој за госте нису играли капитен Мелих Махмутоглу, као ни Боби Диксон и повређени Никола Калинић, који због повреде леђа није ни кренуо на "балканску турнеју". Са друге стране, међу домаћима није било капитена, Новице Величковића.

"Генерална проба" црно-белих за нову сезону остаће упамћена и по дебију новог плејмејкера Партизана Патрика Милера. Американац је за 23 минута на паркету постигао девет поена и уз пет асистенција наговестио да би заиста могао да буде појачање црно-белима.

Николић је, у складу са најавом, Милером "растеретио" стартног плеја Најџел Вилијамс Госа, који је са 12 поена био други најефикаснији играч домаћих. Поен више постигао је шутерски најрасположенији - Вања Маринковић, стрелац три тројке у трећој деоници, у којој је отпор Партизана фавориту био и најјачи.

Фенербахче је фуриозно кренуо, повео 8:0, па 18:4, али су црно-бели мало по мало "топили" разлику. Марко Пецарски, извесно - нови љубимац навијача, у финишу првог дела погодио је две тројке и показао део свог великог талента. Наговештени "егал" наставак донео је два изједначења домаћих, али је Фенер поенима Јана Веселог и агресивном одбраном Синана Гулера одбио тај налет и увео меч у релативно миран финиш.

Међу гостима су "двоцифрени" били и центар Џејсон Томпсон са 12 и Бредли Вонајмејкер са 10 поена, док је Марко Гудурић на свом првом мечу у Београду од одласка из Звезде постигао два поена за десет минута у игри.

Стара изрека каже - ако хоћеш да будеш шампион, мораш да трчиш са шампионима. А има ли бољег теста од дуела са актуелним прваком Европе и најбољим тимом на континенту? Партизан је вечерас против Фенербахчеа у пријатељској утакмици у хали Пионир доживео пораз, али је јасно могао да види где се налази у овом тренутку - 68:82 (16:27, 16:10, 21:22, 15:23).

Када се на то дода још и чињеница да су навијачи црно-белих имали прилику да поздраве хероје као што су Жељко Обрадовић и Јан Весели, онда може да се закључити да је ово била сасвим пристојна увертира за оно што следи - дуел са МЗТ-ом у Скопљу у петак у првом колу Јадранске лиге.

Партизанова публика имала је вечерас и прилику да први пут на делу види новог Американца,Патрика Милера и чини се, мада је то свакако тек први утисак, да би могао да представља добро појачање за младу екипу. Дебитантски наступ у црно-белом дресу завршио је са девет поена, док је његов земљак Најџел Вилијамс Гос опет потврдио да се ради о играчу великог потенцијала. На крају је имао 12 поена. Код Партизана најефикаснији је биоВања Маринковић са 13 кошева. 

Велику подршку са трибина добила су тројица клинаца - Марко Пецарски, Тадија Тадић иСтрахиња Гавриловић  који су у уводним минутима евидентно било под тремом, али како је време одмицало, она је нестала. Поготово је Пецарски успео да подигне публику на ноге са две тројке у самом финишу првог полувремена.

Што се тока утакмице тиче, Фенербахче није оставио места било каквој дилеме или изненађењу. Шампион Европе је утакмицу отворио са 8:0 и није испустио контролу до краја првог полувремена. Тандем Томпсон - Нанали задавао је највише проблема Партизановој одбрани. Управо су њих двојица били најефикаснији играчи Фенера - први је убацио 13, други чак 18 поена.

Ипак, тројка Пецарског у последњој секунди првог полувремена као да је дала додатну енергију црно-белима за наставак утакмице. Пре свих, Вањи Маринковићу који је у трећој четвртини са неколико далекометних погадака довео Партизан до изједначења у два наврата. Нанали и Весели су ипак одбили тај напад црно-белих и одржали Фенербахче у предности.

На крају, била је то рутинска победа актуелног првака Европе, не и лагана шетња кроз Пионир, а Партизан је показао мишиће и борбеност која је претходних година понекад и недостајала. Довољно за почетак сезоне у којој ће свакако бити доста успона и падова.

ПАРТИЗАН: Милер 9 (5 ас), Вилијамс Гос 12 (4 ас), Тадић, Јовановић, Маринковић 13, Танасковић, Величковић, Томић 2 (6 ск), Пецарски 7, Гавриловић 5, Андрић 6, Чакаревић 7, Шалић 7.

ФЕНЕРБАХЧЕ: Томпсон 12, Мели 6, Херсек 2, Вонамејкер 10, Слукас 3, Арна 3, Нанали 18, Гудурић 2, Весели 8, Гулер 7, Дувериоглу 2, Датоме 8.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар