Грабар-Китаровић: Остајем при ставу

Хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић одговорила је реису Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу да остаје при раније реченом о радикализацији БиХ и утицају који таква ситуација има на безбједност региона и Европе.

Регион 26.09.2017 | 16:39
Грабар-Китаровић: Остајем при ставу
Грабар Китаровић је, наиме, раније у више наврата изјавила да хиљаде добровољаца, који се са сиријског ратишта враћају у Босну и Херцеговину, пријете радикализацијом ислама у тој држави.

Кавазовић је у два наврата писао хрватској предсједници тражећи јој да појасни јавно изречене тврдње, а она му је одговорила да "и даље остаје при изреченим ставовима".

Предсједница Хрватске је Кавазовићу захвалила на упућеном писму, уважавању и, како је навела, искреним ријечима, али истакла да и даље остаје при изреченим ставовима, пренијела је ХИНА.

Кавазовић је, како се наводи, изразио захвалност Грабар-Китаровић на одговору и истакао да се са њом слаже да је "искрена комуникација најбољи пут да се отклоне било које и било какве дилеме" које би, како је навео, могле да наштете односима двију држава и народима који у њима живе.

Кавозовић је од предсједнице Хрватске и других органа и званичника те земље тражио да "престану са злонамјерном кампањом која за циљ има дискредитовање Бошњака и сијање страха од њиховог присуства у Европи".

Извор: Тањуг

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

попара

26.09.2017 14:44

Колико ми је познато Хрвати потицу из Ирана.Засто блати своје претке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОПАРА Раде

26.09.2017 15:19

Отац јој је послије другог свијетског рата побјего преко Велике баре зато што је био усташа.Е па ивер не пада далеко од кладе.И нетреба ништа да вас више чуди.

Name

Истранин

26.09.2017 18:22

Липо смо ти скандирали јуче у Пазину Титово име након што си опет грабуцкала презименом о доприносу католичке цркве слободи Истре. Оли си га дошла себи оли ти твој Јаков још треба да издржи?

Name

ре.попара

26.09.2017 21:24

Пусти се тих митова. Они су потомци мадјарских коњусара.

Name

цвеја

26.09.2017 21:57

Ако су Бошњаци радикални какви су то Еуропљани Хрвати који су палили и убијали по Босни све сто није устаско.

Name

@цвеја

27.09.2017 20:00

Па устасе су фини људи, "носитељи европских вриједности" сви остали су терористи.

Name

Драгутин

26.09.2017 14:53

Па истина је то,Руси су објавили да је у граду МАYАДИН у Сирији кога држи ДАЕШ сви борци и њихови команданти су са простора БиХ односно сви су бошњаци!!!Према томе то је тачно да је велика већина ИСИЛ бораца из БиХ,а зна се ко су борци Исила по вери???Па Сенад хаџифејзић је јавно у својој емисији доводио оног фехабију билал боснић се звао,то је све скроз тачно!!!БиХ је пуна вехабија и радикалних исламиста,јел су убили у Зворнику Србина припадника полиције РС-е,па она два војника један Србин,други бошњак у Сарајеву...Зато хрвати напуштају БиХ титаник на време са својим чамцем за спасавање званим херцег-босна, а не да чекају ко ми Срби задњи воз!!!Ако нико не растури Исил у БиХ,онда ће то КОЛИНДА сигурно урадити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.09.2017 15:47

Де си Драгутине будалетино стара? Хахаха...

Name

киклоп

26.09.2017 15:56

Ста велис, објавили Руси...!!!!

Name

бања лука

26.09.2017 14:58

И ја да си ти усташкиња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Размисли

26.09.2017 15:59

Она јесте и ту није ништа спорно јер се појављује на манифестацијама које величају усташтво.Проблем је што ОНИкоје је она хвалила јуче у Истри и била извиждана у Бањалуци имају много велики утицај на живот,образовање и начин размишљања.Размислите Бањалучани.

Name

Мала Студира Па Јој Није Замјерит

26.09.2017 14:59

мало се погубила са цифрама напорно је то студирање уз рад. Занимљиво је да зна за те силне хиљаде опасних брадоња који једва цекају да је растргају а да не зна колико је опасно славити родјендан са мафијасима. Лијепо би било да се овакве особе макну од БиХ јер ако са овим глупостима мисли да гради добросусједске односе онда тој дрзави коју она води нема помоци. Ал тако нам је ваљда судјено да будале владају и да не мијењају ставове па колико год не били у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.09.2017 18:49

Нису то будале, него константни устаслук који цијело вријеме ради против твоје дрзаве и народа. Ако ти то до сада није јасно, ја те залим. Босњаци који након ове најновије кампање против њих и дрзаве Босне и даље купују хрватске производе су тотални идиоти без и мало самопостовања. Крај прице,...само БОЈКОТ

Name

Азем

26.09.2017 15:25

У интегралном тексту Колинда казе да их је скоро хиљаду отисло у Сирију а да их се хиљаде (мнозина) врацају у БиХ. Сад, како је могуце да их се висе врати него сто их је отисло, то само Колинда мозе објаснити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

27.09.2017 09:59

То само доказује повезаност Републике Српске са Републиком Хрватском с обзиром да обе плавуше и Колинда и Цвијановића имају проблем са математиком, за једну су проблем проценти па каже 113%, а за другу сабирање , у смислу да их се више вратило него што их је отишло. Ово само показује интелектуални ниво оосба , јер читају искључиво оно што им ментори напишу.

Name

Име

26.09.2017 15:42

Заболи ме за твоје мисљење. Јако вазна особа у пм. Јос мало па це те добит оно сто тразите. Судјење у хаагу се приблизава !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.име

26.09.2017 18:31

Забо ли тебе, али она прави стету Босни у свијету. Гледај мало сиру слику.

Name

Последњи кинески цар

27.09.2017 10:11

Ре обојици: Свака част Колинди на ставу и на другој изјави у којој каже да остаје при томе. И никакву штету неправи никоме. Сви знамо да је оно што је рекла истина и ништа друго. А што то неког боли и што се тај и такви немогу погледати у очи и искрено рећи да је то тако иако знају да јест,то је нешто друго. Када сви у БиХ почну чистити прво своје двориште а не гледати одмах у туђе, биће много боље и много ће брже доћи и до помирења и до нормалне државе БиХ.

Name

попара

26.09.2017 15:51

Треба господји Кита(рови)ц опростити,мисли само на дио свог презимена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мммм

26.09.2017 18:23

Некултурни (коњу) она је господа за тебе кои дајес такав коментар а знај глупане тај коментар говори висе о теби него о њој.

Name

миле

26.09.2017 15:55

Нема веци лицимјера од хрвата сто се тице босњака и срба ми јесмо свакакви али ми се знамо некако и дог али ови хрвати су ко стребери у сколама сто би да се улизу некоме гузице дали

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАВО МИЛЕ

26.09.2017 18:10

Тако је , срби и босњаци це се договорити, ал с хрватима нема договора, хрватску сви медији у европи и свијету спомињу по забрињавајуцом стопом фасизма и нацизма, устаска поглавница се насла да прица о терористима, нек ми неко казе кад је и један муслиман или србин извео тетористицки напад у хрватској, није никад, ал јест дама из неког села из Далмације србе оптузила за позаре око Сплита и пи цитавој Далмацији, фуј срам те било, лицно би као србин волио да им вехабије какво срдње направе кад их вец призива. Сто не Колиндица не казе од кога зиви туризам у Хрватској и од кога Хрватска привреда постоји. Капетан Драган бранио српску земљу , одлезао у Хагу и ови му латини монтирају нови судски процес и 15 г.робије, а за ста то??? Колико је хрвата одговарало за покоље над српским народом??? Брацо срби и босњаци, нас опстанак зависи од наси добри односа као и будуцност , заставе морамо свезати и збити редове, ову земљу оцистити од типова попут Додика и њему слицних а хрватима зубе показати, зар не видите да сацица устаса хоце да руководи цитавом европом а камо ли БИХ, е неце моци висе, доста је српдке крви потекло од устаског ноза, МИ СРБИ НЕ ЗАБОРАВЉАМО УСТАСКЕ ЗЛОЦИНЕ!!!!!!

Name

$

26.09.2017 18:33

Ти се босњаце ово изјавом увлацис, јадан си

Name

Смеун

27.09.2017 03:53

Најљепса зена у цијелој хр свака цаст а ко ста прица нек прица свако свој посао ради имас комплимент од мене.

ОДГОВОРИТЕ