Скупштина: Нећемо живјети у страху!

У Бањалуци је у организацији странака Савеза за промјене одржана прва Скупштина народа. На Скупштини народа предсједници опозиционих странака у Републици Српској упозорили су на кршење Закона и Устава Републике Српске на посљедњем засједању републичког парламента, али и на очајно стање у здравству, образовању, привреди Републике Српске. Наглашено је да је Република Српска изузетно угрожена политиком актуелне власти, а да млади људи масовно напуштају Српску јер у њој не виде никакву перспективу.  Циљ је разбијање страха и указивање на безакоње у Републици Српској, поручили су представници опозиције.

Република Српска 25.09.2017 | 19:58
Скупштина: Нећемо живјети у страху!
''Нећемо живјети у страху и не плашимо се људи који су се претворили у режим. Циљ је да се поштују закони у Републици Српској, а не да Републиком Српском владају људи који не желе да поштују закон'', рекао је лидер СДС-а Вукота Говедарица.



Говедарица: Власт жели код народа да створи страх

Обраћајући се на Скупштини, Говедарица је нагласио да власт свјесно шири страх међу народом јер и сама живи у страху. 

''Режим покусава да чланове опозиције представи као неспособне, а себе као једине достојне и способне да очувају Републику Српску. То није истина'', поручио је Говедарица.

Говедарица наводи да не постоји сценарио рушења Српске и позвао је народ да не насједа на манипулације режимских спин доктора, који су плаћени новцем грађана Српске.

Како истиче лидер СДС-а, посљедња прича око референдума је класичан доказ да власт манипулише емоцијама грађана, те да их користи у политичке сврхе.



''Милорад Додик је човјек који нема карактер и то је јасно показао. Да има карактер, не би био човјек који је на власт дошао тенковима СФОР-а и који је био дашак свјежег вјетра на Балкану'', поручује Говедарица.

Како додаје, Српску треба институционално заштити, а да би се то урадило, треба донијети законе који ће се проводити.

''Године 2018., имаћемо Закон о поријеклу имовине'', најавио је Говедарица.

Лидер СДС-а је завршио говор ријечима да се сви заједно морамо борити за бољу Републику Српску која ће бити мајка својој дјеци и будућим покољењима.

Чавић: Српској је потребан ред, а банда се боји реда

Лидер НДП-а Драган Чавић подсјетио је пред окупљеним градјанима за случај ревизија и окарактерисао га као најјачи доказ да власт у Српској жели да контролише све институције .



''Једноставно, није смјело бити дозвољено. Они не желе да се ревизорска истина зна, јер је Влада РС прекршила седам закона. Када ови узурпатори слобода оду са власти, мијењаћемо законе. Кривично дјело ће бити сваки притисак на ревизора. РС требају ред и рад, а реда и рада ће бити. И то ће бити! А они нека примјењују силу, ми смо спремни'', поручио је Чавић.

Чавић је говорио о пропасти предузећа "Никола Тесла", сумњивим улагањима Владе РС у Андрићград, о незаконитом задужењу РС, "лажном приказивању" дуга и дефицита РС. Чавић је затражио да се испита трошење новца из Фонда солидарности, јер још нема извјештаја о трошењу новца.



Бореновић: Показали смо како се чува Српска

Посланик ПДП-а у НС РС Бранислав Бореновић каже да је вечерас показано како се чува РС.

''Ми показујемо како се воли РС, за разлику од оних који је пљачкају'', каже Бореновић.

Бореновић је рекао да се овим скупом брани Република Српска и закони у Српској, те да Српску не бране они који се бусају у прса и хвале српством, већ да се Српска брани конкретним стварима.

Он је изјавио да је РС двоструко задуженија него прије осам година, да је свако од нас јавним дугом задужен са више од 4.000 КМ, поручујући да власт врши злочин према сопственом народу.

''Истина се у Републици Српској, колико год то неки жељели, не може сакрити, а истина је таква да здравствени радници годинама не могу овјерити књижице, да одлазе из земље, да пензионери који чине четвртину популације не могу живјети од пензија јер су најмање у региону. У претходних десет година из РС је отето три милијарде марака. То је отето, опљачкано. С тим се може исплатити двострука пензија сваки мјесец у наредне двије године. Могли смо запослити 20.000 људи'', додаје Бореновић.

''Опозиција ће свим средствима наставити да се бори и из Народне скупштине нас могу само физички уклонити'', закључио је Бореновић.

Михајлица: Српску учинити бољим мјестом

Посланик СРС-а у НС РС Миланко Михајлица поручио је да је обавеза свих слободномислећих људи у Српској да Српску учине слободним и правичним мјестом за живот. 



Ђорђић: Истина о режиму

Посланик у НС РС Горан Ђорђић такође се обратио стотинама грађана који присуствују првој Скупштини народа у препуној сали Банског двора Бањалука.

''Хвала вам што сте дошли да чујете истину о режиму'', рекао је Ђорђић.

Осим посланика опозиције у НСРС, скупу су присуствовали представници НВО, српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и замјеник председавајућег Представничког дома БиХ Младен Босић и стотине грађана.



БН телевизија

Коментари / 158

Оставите коментар
Name

Харис

25.09.2017 18:00

Јел Додо поцасни гост и његов хит немозе нам нико ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реехарее

25.09.2017 18:51

Додо је под шатором уштимава оркестар. Послије октобарских избора свираће у затворском културно умјетничком друштву.

Name

Провидно

25.09.2017 18:57

Све организовано, плаћено...ма јок није намјештаљка да пусте Милу да оде без процеса за лову...ето, ми смо ћорави и глупи!

Name

Др Проф Еко

25.09.2017 19:07

Побјегао у Бец и отуд преко РТс РС.пријети да је у Бањој Луци да би све растјерао.

Name

Говнодарица

25.09.2017 19:55

''Године 2018., имаћемо Закон о поријеклу имовине'', најавио је Говедарица. Хахахахахахаха па где це ти онда заврсити Шаровић . Бабаљ. Гашановић. Разни Мандићи.....напунићеш затвор са СДС овим кадровима па неце бити за друге мјеста ако имовину будеш испитивао оним редеслиједом како је се крало. Или.можда мислиш да амнестираш СДС од тог закона.

Name

цвеја

26.09.2017 05:16

Ово су задњи трзаји ускоро ће се укинут назив српска само ће Остат два кантона које ће дјелит дистрикт Брчко.

Name

Слуцајно

26.09.2017 06:16

Ма није додик слуцајно отисао у Бец... Мислите да је отисао да уради неку корист за народ РС? Ма, не. Отисао је са Спирицем и осталим СНСД власницима некретнина у Бецу (које им је купио народ РС-као награду за ревностан рад и усрецавање српског народа) да се мало припреми за недај Бозе-ако морадне у бјезанију. п.с.: наравно увијек сам говорио да је Додик способан политицар, али му је мана сто ради против српског народа.

Name

Лејла

26.09.2017 06:39

Нека Додик и Спирке остану у Бецу. Мислим да немају разлога да се врацају у РС. Нико не би ни примјетио осим по сунцаном политицком времену.

Name

јадован

26.09.2017 07:17

Колико плате имају ова седморица.Живе ли они у страху.Будимо реални ово је једана страначка трибина са страначким делегатима.Спомињати народ који јесте у страху јер не ради или ради за малу биједну плату из уста ове господе је лицемерно.Морају дијелити судбину народа да би дошли на власт а не живјети ко грофови.

Name

Мајмуне

26.09.2017 20:03

јадоване, ови нису на власти и не могу они бити одговорни што народ биједно живи него твоји који су на власти. Опозиција хоће правну државу а твоји хоће мафијашку.

Name

ре мајмуну

27.09.2017 18:00

Да ли ћемо живјет боље кад ови бивши људи дођу на власт?

Name

Богољуб

25.09.2017 18:03

И ; Има ли 400 људи , успјесно нема ста , сутра да се окупите на Борцевом стадиону !

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеПРОВИДНО

25.09.2017 19:14

САМО ЛУД НЕ ВИДИ ДА СУ ПРОВИДНИ А САМО ДА ЦАР ДОДЈЕ ИЗ БЕЦА БИЦЕ НАС 50 000 НА ТРГУ КРАЈИНЕ.

Name

за вас двојицу

25.09.2017 19:48

Требали сте јутрос бити пред словенацким конзулатом да видите колико је тамо било људи.

Name

Ре за вас двојицу

25.09.2017 21:17

Сваки радни дан је тако! Зато и кажем да је све ово ПРОВИДНО...јеси ли чуо анегдоту о Курти и Мурти? Не зна се код којих је више оних што не могу доказати одакле им то што имају...док је све у дуговима, нема лијекова по болницама, производња замрла, привреда скоро мртва...

Name

кретену

25.09.2017 22:04

глупи јебо те цар из беца у супак снсд овски а ти њему лизи пакас кљусино

Name

Ре

26.09.2017 01:54

Е бас си кљусина кад те водају КО кљусина цавиц буранија михаљица и други

Name

Ре кретену

26.09.2017 05:44

Ти си управо оно сто нам доноси.СЗП људи из СЗПа слицни теби никад неце моци водити РС и не смију јер примитивизам и сумњаство нас је довео овдје гдје јесмо.

Name

Буљогоб

26.09.2017 09:58

Ајде висе скупите али без тјерања на било какав скуп кад су вам тако драги.Због посла гласате за пљацкаску багру.Ајд скупите

Name

Ре Ре кретену

26.09.2017 20:05

Шта хоћеш говно болесно СНСДовско?

Name

Толико да се зна

25.09.2017 18:08

Неволим покитику и мрзим је али логицан след околности ако неко је дао оставку или смјењен мора да се зна засто и због цега дал због болести лосег рада или немара.Ако су симетрицно око исте ствари изрецене дви констатације два става мора се утврдити ко лазе и даје криве податке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ КРЕТЕНУ

26.09.2017 07:09

СТО СИ НЕРВОЗАН МОРОНУ ПА ЈА НЕ ГЛАСАМ ЗА ДОДИКА СТО ЈЕ БОГ ВЕЦ ДА ТВОЈИ ФОСИЛИ НЕ ДОДЈУ НА ВЛАСТ А ТА ТВОЈА ХИСТЕРИЈА ЦЕ НЕСТАТИ 2018 КАД НЕ БУДЕ ЦЕМЕРНЕ ОПОЗИЦИЈЕ

Name

Васке

26.09.2017 07:23

Овдје је једна трећина из СДС. То је око 130 људи. То је мање него неки дан на Првој СДС. А и једни и други су сазвали активисте јер по лицима се види да су то људи који годинама сједе на оваквим скуповима. Да ли ће лидери СзП напокон доћи до памети и склонити се да могу доћи непотрошени људи за којима би народ кренуо. Неће народ да актиелно режим скине и врати онај од прије 2006.

Name

Ботићи

26.09.2017 07:48

А што су се СНСД ботићи расписали, даће вам Ким коске да глођете, испод шатора, наравно тек кад он смаже месо.

Name

ре васке

26.09.2017 08:09

Васке они нису отпад они су нова сировина.

Name

П

26.09.2017 10:25

БРАВО,СТОП СНСД ТИРАНИЈИ!

Name

Селман-КРИМИ

25.09.2017 18:09

Криминал и корупција су у великој мјери узеле маха у институцијама РС доласком Дзерија Селмана за Министра НЕправде РС а који то нажалост још "контролише из сјене" уз своје полтроне-сараднике као сто је "мали" Зец (нажалост син генерала), раније Драган Спасојевић, Ковачевић...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узалуд

25.09.2017 18:09

Ово је узалуд. Прица се и само понавља оно сто је свима јасно, и сто сви знају. Ниста овако неце постици, тросе енергију у погресном правцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2017 18:56

Ста предлажеш?

Name

Па Шта Да Раде

25.09.2017 19:02

Реци шта да раде. Мислим да ипак није узалуд ова прича. Додик 3 пута помене лаж и многи повјерују, па ваља 5 пута говорити ово што се рекло вечерас-ваљда ће допријети до оних који у то још не вјерују и који без интереса подржавају ову власт.

Name

маx

25.09.2017 19:26

РС је у таквој банани да нам не би помогао буџет Сауди Арабије. Свега мање, сваког дана: народа- нарочито младог и средње доби, пара, посла и вјере да ишта може бити боље. Ови на власти су дно дна, опозиција јалова прича. РС личи на покушај оспособљавања Фукушиме да поново производи струју док реактори зраче смртоносне дозе.

Name

ре.маx

25.09.2017 19:58

Добро поредјење. Није далеко од истине. Сто се тице одласка младјег становниства, то је оно сто посебно забрињава јер поприма размјере епидемије. Младје људе ово све висе и не интересује, они размисљају искљуциво како це преко. А ми сви знамо да без младих није могуце било ста промијенити. РС полако али сигурно постаје бесмислена. Простор без људи није ниста.

Name

РЕ РЕ МАX

25.09.2017 22:43

Слажем се са тобом око одласка.Простор РС се празни,само треба погледати данас и прије мјесец дана када смо ми долазили на одмор.Остали су само старци и ухљеби,полтрони са купљеним дипломама са којима не желим контакт ни када дођем нити преко социјалних мрежа.Ја срећом немам таквих у породици па ми је лакше јер смо готово комплетирали у Европи.Нема среће више,нема.снаге и младости која је истински образована да изнесе промјене.Ова власт ће бити задња власт јер ће када они оду са власти са опљачканим новцем на дестинације широм Свијета гдје имају некретнине-прогласиће се БАНКРОТ.Дугови се морају вратити,а то је одузимање ресурса воде,руда и плодног земљишта.

Name

Бошњак

25.09.2017 22:46

Нама одговара да вас је што мање, а и да покупујемо све што остане послије.

Name

ре ре маx

26.09.2017 07:28

Јер у опозицији немају купљене дипломе?Прелистајте мало одборничке листе и одборнике у локалним парламентима.Уопште нисам чуо снажну критику а поготово не захтјев опозиције за укидање највеће болести овог друштва приватног школства.То је једна од главних тема предизборне кампање.Институције су пуне шљама са приватних факултета.

Name

Селман-КРИМИ

25.09.2017 18:09

Криминал и корупција су у великој мјери узеле маха у институцијама РС доласком Дзерија Селмана за Министра НЕправде РС а који то нажалост још "контролише из сјене" уз своје полтроне-сараднике као сто је "мали" Зец (нажалост син генерала), раније Драган Спасојевић, Ковачевић...

ОДГОВОРИТЕ
Name

идемо опет

25.09.2017 18:16

Нема ту младости. Сви пакују кофере и иде. Залосно је то ал Додо је зацементирао све. Не вриједи играти по правилима кад оне имају и судију и пола домацег тима. Код Срба се ствари мјенају увјек преко ноци и у крви а да це полако несто да се деси теско. Опозиција једино мозе да олакса омладини да иде и има сто боље везе са дајаспором, ал та страна стока обозава Додика ко родену мајку јер нико од њих не зиви под његовом цизмом. Зима долази, сњегови веју, ја једино молим да му висе странци престану давати кредите па да се дебела кока удави о задње зрно

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ.

25.09.2017 20:01

Дио тих младих је Милорад свјесно ухљебио да га цувају. Остале је пустио низ воду. Њему и одговара овај масовни егзодус младих из РС. Пропали смо нацисто

Name

управо тако

25.09.2017 20:37

Корисни идиоти у влади умјесто да консолидују националне интересе тјерају младе трбухом за крухом. Ово је велеиздаја!

Name

истина

26.09.2017 06:53

Тацно је млади одосе за бољим зивотом а ста им друго преостаје кад је сав народ корумпиран и дрогиран од стране великог Баје који им даје на касикицу тек да презиве,а ова опозиције само лапрда и од себе праве дворске луде не знајуци ста да раде,цињеница је свугдје у свијету да нема промјене лоповске власти мирним путем а са изборима и онако немају сансе јер ова мафијаска власт се обезбједила силним новцем с којим је у стању да купи сваког цовјека у Дрзави сем ових глупих из савеза за промјене цији су се цланови и доказали као папцине и продане дусе ,све док народ не изадје и не сруси ову злоцинацку Мафијаску власт од ових скупова и лапрдања нема ниста !!!!!

Name

Баја побјего

25.09.2017 18:17

Баја баш данас отпутовао у Беч да посјети неонацисте који су изгубили на изборима.Као он да је у Бања Луци организовао би неки скуп у дворани Борик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

25.09.2017 18:18

Свака част опозицији. Бански двор никад није био пунији,а вани је остало неколико хиљада знатижељних грађана. Неки мисле да се дијели хуманитарна помоћ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

25.09.2017 18:50

Неколико стотина хиљада...

Name

ах

25.09.2017 19:15

Читав милион. Два. Ипо.

Name

Видоје

25.09.2017 19:17

Око 650 000 људи је било испред!

Name

Тузно

26.09.2017 05:47

Тузно је да се опет пребројавамо задто опозиција не поднесе кривицне пријаве протви свих оних који су унистили РС ово је губљење времена треба радити и побједити на изборима а не правити представе и.питање је да ли се ово прави за амбасадирску камарилу или народ?

Name

ја

26.09.2017 07:18

Само за овог Тузног, коњу један глупи па коме да Тузе кад је сав Суд у рукама Резима ,зар не видис колике су будале ови из савеза за промене они незнају или немају муда да се супроставе овој Мафијаској структури јер вецина градјана је корумпирана и под страхом ,а и много је младих напустило земљу који би их мозда и подрзали а са ово мало пензионера ,радника и Бораца немогу ниста јер би се продали за пар Пива или коју Кобасицу,а ви и вама слицни који свакодневно лапрдате по порталима стисните муда и подрзите ове тз. из савеза за промјене и изадјите на улице ако зелите бољу будуцност и слободу !!!!

Name

Лија поново

26.09.2017 07:39

Жао ми је што нисте препознали иронију у мом претходном коментару...

Name

Драган

25.09.2017 18:19

Народ нема цега да се боји док је на целу републике српске предсједник Милорад Додик а ова такозвана скупстина народа у резији опозиције је фарса да би привукли пазњу као да се несто десило нелегално на задњој сједници народне скупстине.Права истина је да је све било по закону а онај ко губи има право да се љути...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

25.09.2017 18:57

Е мој тупане, нек ти је добри Бог на помоци. А и нама свима са таквим као сто си ти и твој господар

Name

Ре Драган

25.09.2017 19:12

Ти не само да се увлачиш у гузицу СНСДовцима ваћ се увлачиш и себи у гузицу да би доказао лојалност глупи кретену. Мислиш да си успио у животу зато што су ти дали мало пекмеза и шећера а ти њима глас. Дај им Боже само онолико колико заслужују, проклети били.

Name

ЈУЛИЈА

25.09.2017 19:58

Е мој црни ДРАГАНЕ да И Ти ниси на ДОДИНОЈ платној листи па прдис у његову тикву.Па зар не видиш несретнице како народ живи једва саставља крај са крајем тупа не један безобразни како те није стид.

Name

Србија

25.09.2017 20:20

Браво Драгане правоси рекао немају програм само кукање и доци на влас по сваку цену Нека Нард мирно спава неце бити насиља.

Name

РЕ АХ

25.09.2017 20:24

ДАЈ КАКАВ МИЛИОН ДВА И ТО ПОЛА У 9 ДЕЦЕНИЈИ.

Name

ГЛАДАН ГЛАДАН ГЛАДАН

26.09.2017 05:51

Глад погони Цавица Бореновица Иваница и то је смртна замка.гладни кад их је гладан к... правио. Саровиц и Говедарица несмију бити с њима они су за народ и они имају капацитета не раде за странце нису крали и струцни су морамо се.окупити око СДСа сви , све остале странке орају преци у СДС и тако јединствени под Говедарицом поразити зло.

Name

Закон

26.09.2017 07:17

Је ли можда и по закону наоружана полиција у сред скупштине.

Name

Младјан

25.09.2017 18:19

Добро је свака цаст в.поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јдндх

25.09.2017 18:21

Немојте бити дјеца нема од овог ниста. То је никаква борба. Нема се ту ста ново реци сто народ не зна. Једноставно нема воље за промјенама јер сви цувају своја радна мјеста на будзету а остали коии гламају за опозицијом су ситна маса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2017 18:58

Па да ли има висе будзетлија или осталих?

Name

Ре Ре Ре

26.09.2017 06:26

Има више буџетлија. И то је јадно:Ова земља треба да се зове Умјесто Република Српска "ДОНЕЂЕ". Предсједник "ДОНЕЂЕ" Милорад Додик, Аустријанце назва пријатељима Српског народа. ХАХАХАХАХАХА.

Name

крле

25.09.2017 18:22

Шака јада..

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Крлета

26.09.2017 07:54

Само ти ногице вире, а ко би реко да се коском у устима можеш тако дубоко увући.

Name

ЛЛ

25.09.2017 18:27

Свака част! Треба народ да има информације гдје и у шта се троши народни новац. Доста је диктатуре! Организујте скупштину по свим градовима у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈУЛИЈА

25.09.2017 20:03

Свака част ЛИ само напред ово је права ствар.По цјелој РС држати скупштине и разговарати директно са народом јер је то најбоље и најефикасније.Зива ријеч је најјача. Само напред БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО и помого да скинете ове дахије са врата.

Name

ни 150 људи

25.09.2017 18:30

Касно сте се сјетили народ не вјерује ником

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ндп Фоца

25.09.2017 18:32

А ми питамо Крсмановица да иде и Фоцански НДП_е.Ма јок ста цете тамо.Неце бити нилога.Толико о постовању!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хмм

26.09.2017 07:55

Колик ли ти нос имаш, Пинокио.

Name

Ре ЈУЛИА

26.09.2017 13:53

СТА СТЕ НЕРВОЗНИ ПА И ТАДИЦ ВАС НЕ ФЕРМА КО ВАМ ЈЕ ОСТАО СТАРА ГАРДА - НЕМА ВАМ ИЗЛАЗА СА ОВОМ ЕКИПОМ

Name

@Доктор

25.09.2017 18:33

И код опозиције и позиције увијек иста Мантра бранимо РС,па побогу од кога,у 5 минута 10 пута казе Република Српска.Маните се Србовања,кад и ако додјете на власт и кад би мени понудили мјесто премијера побјего би главом без обзира,нисте свјесни у каквом сте муљу.Прво треба вратити повјерење за инвестиције,а ко це га вратити Говедарица мозда и Цавиц,за Михаљицу немам израза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема помоци

25.09.2017 20:07

Дјикани су у банани тоталној, слиједи колапс.

Name

ре Доктор

25.09.2017 22:48

Шути болан, пусти их нека наставе, видиш како добро иде, пола ове покрајине РС пусто... Миле и догодине!

Name

@ре.доктор

26.09.2017 09:33

Нема покрајине никакве. ЕНТИТЕТ

Name

Нецко

25.09.2017 18:35

Ништа ново

ОДГОВОРИТЕ
Name

Револуција

25.09.2017 18:37

Скидајте багру више,додијало брате гледати и слушати овај чемер што сад влада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасна

25.09.2017 18:46

Браво. Напокон несто да се ради. Само наоеијед. Скинути црвену банду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ројс

25.09.2017 18:48

Стотину и стотина хахахаха Које будалетина па вец постоји скупстини народа изабрана на демократски изборима а ÖВП је Хамад о скупстине

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈУЛИЈА

25.09.2017 20:10

Е мој РОЈС знам и ја да је скупштина РС изабрана али испаде како ради да су тамо представници народа они који су на власти.Па скоро 50 посто народа РС је дала гласова опозицији.А види како власт третира ту исту опозицију као да они не представљају исто народ.Замисли докле иду да их називају издајницима од којих су многи били 4 године у рову борећи се за ту исту РС.Е па што је превише превише је па макар и од МИЛЕНА РОНИЛАЦ.

Name

Моравац

25.09.2017 20:58

Ројсијана Која демократска скупстина црна Без папака данас би била сасвим друга слика и ти то знас ВРЛО ДОБРО

Name

Зоки

25.09.2017 18:51

А сад следи одговор Власти и то контра Супстином народа,они це да изнесу ста су ови из Опозиције радили прије 12ес година кад су били на власти.Реци це исто да су Издајници јер сурују у Сарајеву са Бакиром, док они то нису они бране РСу од Бакира,а изборе у Трнову су добили помоцу Бакира,е ово висе нико зив ненозе размрсити ко кога и засто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.09.2017 20:14

У сустини тај ридјобради Бакир купи кајмак. Мало са једнима, мало са другима,...па онда ови једни друге због тога називају издајницима, свадјају се медјусобно,.. закљуцак се намеце сам по себи а то је ридјобради контролисе десавања у РС.

Name

Химна

25.09.2017 18:52

ОВА химна неприлици скупу као овај висе БИ вам прилицила томсонова за Дом спремни или љиљана а бозе правде не злоупотребљавајте

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Тип топ

25.09.2017 19:43

У праву си зато опозиција мозе да заборави гласове Босњака у РС.

Name

Ре химна

25.09.2017 19:49

А сјецас ли се ко нам укину ову химну кад си тако паметан?

Name

Миа

25.09.2017 20:51

Мислим да господин није уоцио који проблем се рјесава. Химна нема никакве везе с тим. Али ето када је вец у сали интонирана јос једном је апелирано на патриотску дузност свих посјетилаца. Указивати на греске актуелне владе је велика услуга за паметне, а не противуслуга како то види нас предсједник.

Name

Морањац

25.09.2017 21:02

А замисли како је великим србима у СНСД кад се окупе и галаме да су цувари Српске и срба а на поцетку имају неку музику коју зову химном Бозе правде ко интонује на поцетку довољно говори ко је ко

Name

Химна

26.09.2017 07:59

Е то што си набројао то се пјева када се иде код Човића, а сви знамо ко не излази из Човићевих одаја. Опрем добро

Name

Рамце

25.09.2017 18:54

Сутра ЦЕ бити хиљаде људи било јој ја срамоте љигавци пукли сте како вас није срамота пустат химну бозе правде то је србски химна а потурицама нетреба

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.09.2017 22:49

То је и даље покрајина БиХ и пуштат ће се само оно што свим народима одговара у службеним приликама, а ви овако под шаторима можете гуслати шта 'оћете.

Name

за Рамце

26.09.2017 08:02

Ботићу, ко нам укину ту химну и ко не расписа референдум да је вратимо? Питам се, питам, ботићу.

Name

ре.ре

26.09.2017 09:32

Бламирас се, не постоји никаква покрајина. Само ентитет.

Name

Добој

25.09.2017 18:55

Ја циркуса öд овог сзп

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Добој

26.09.2017 08:03

Изађи мало из анусног мрака, можда примјетиш стање у нама најмилијој Р. Српској.

Name

ЗИКО

25.09.2017 18:56

НЕМА ТУ НИСТА БЕЗ ГЛОГОВОГ КОЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

25.09.2017 18:57

Да си неки цовјек организово БИ у свом крају ал несмијес сви те знају хуљо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина ИИ

25.09.2017 19:31

Од кога не смије хуљо да није од вас црвене банде лопова ?

Name

Требињац

25.09.2017 19:39

Ускоро освајамо херцеговину живјели....охо...

Name

Искрени Сзп

25.09.2017 19:21

Дефинитивно немамо подрску у Бањојлуци..дефинитивно. Вецерас је требало бити 20.ооо незадовољних..па у Трнову на трибини сдс било висе људи..назалост Бања лука воли додика..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.09.2017 20:02

Не баљезгај црвени кмеру, Препозате се на километар.Марс одавде гаде невидјени.Долазицете ви на ове скупове из страха,само да будете видјени.

Name

вјерникза искрени Сзп

25.09.2017 20:04

Утворо,ста сте све спремни црвендаци.

Name

РЕ

25.09.2017 20:16

Досљаци у БЛ из околних вукојебина су Додикови пулени.

Name

За искреног сзп

25.09.2017 20:23

Па како ће бити више гад ови неће да имају више у Бањалуци , њих Бањалука не интересује дзаба им говорити а без јаког СДС у Бањалуци нема власти

Name

Истна

25.09.2017 20:50

У Бањалуци су Дрвар , Гламоч, Мркоњић, Петровац, Додик им опанке замијенио асфалтом и то треба све вратити одакле су дошли они не разумију и неће никад разумјети шта је цивилизација они знају за Додика и шатор и кркај баја два пива и сто грама меса и пјевај ојкаче из Дрвара ,њима објашњавао или не објашњавао они су то што јесу никада неће бити Бањалучани већ ојкаче испод ßатора , нажалост

Name

ре Истна

25.09.2017 22:50

Нису вам одговарали прави Бањалучани погрешне нације? Сад плачите.

Name

Ех

26.09.2017 20:10

Хало "истна", нису кадрови који воде Бањалуку и РС из Дрвара, Петровца и Гламоча, него из околине Теслића, и околине Бакинаца, околине Мркоњића, Приједора итд. јест једино онај Шпирић.

Name

Јордан

25.09.2017 19:39

Разумљиво ми да људи изразе своје незадовољство стањем у којим их држи актуелни режим, али ми није разумљиво нечије задовољство тим стањем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо Бојаниц

25.09.2017 19:42

Комуњаре само имају негативне коментаре на бунт обичног народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукавица до Андрее

25.09.2017 19:44

Вукота драги пријатељу ријеси се фукара...крени од губитника! Бабаља под хитно смјенити све сто је СДСово било у Сарајеву упропастио је... јос мало па це сво цланство СДСа моци стати у Андреу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војковици борици

26.09.2017 15:28

Бабаљ је унистио странку у Сарајеву...кад је свуце на цензус иде у ДНС гдје заврсавају сви папци

Name

народ

25.09.2017 19:46

Народ је уз вас увјек био али лопови и криминалци нису с вама,они краду изборе,сваке године сам у изборној комисији,лопови раде од јутра до ноћи,избори су фрса и посао за лопове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апс

25.09.2017 19:47

Ма дзаба све радите ако не ухапсити неку крупнији рибу народ вам ништа неће вјеровати , хапсите Шпирића читава држава зна да ке крао Хапсите Шкрбића па имате ових директора за хапсити ево Ковачевић, Савановић, Нешић имају криминала за сто година и ви ништа не радите , Хапсите без тога нећете добити изборе дзаба се окупљате јер вам народ неће вјеровати без хапшења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

25.09.2017 20:37

Ма ко да их хапси кад они, заједно с другим криминалцима, управљају државом односно свим њеним органима. Неки као што су Мектић, Говедарица, Шукало, Михаљица итд, покушавају се батргати али сами не могу ништа. Народ се пита, односно стока гласа за те које си набројао и ту лијека нема.

Name

доми

25.09.2017 19:50

АЛ БОТОВИ РАДЕ ПУНОМ ПАРОМ<А ТО ЈЕ ЗНАК ДА Е ЈЕ КРАЈ БЛИЗУ!!НИЦИЈА ДО ЗОРЕ НИЈЕ ГОРИЛА!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гастарбеитер

25.09.2017 19:54

Само јеном сам изашао на изборе и то оне прве , и следеће не пропустам ја и моја фамилија зелимо да подржимо оне који граде РС а не оне који је руше као ови данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвеја

26.09.2017 05:17

Живио Миле.

Name

Србовање на велико, без пдв-а!

25.09.2017 20:01

Химна Боже правде, карта РС која укључује Брчко, ријеч српска у СВАКОЈ реченици, наглашавање ко је био вођа тзв отаџбинског рата (протјеривања несрба), нити један помен на основна људска права 20% станивништва који чине Бошњаци, Хрвати, остали... и очекујете преузимање власти???! Нити ријечи о 50% пунољетних који уопште НЕ ГЛАСАЈУ јер не желе да се одлучују између два зла??? Док вам србовање не изађе на нос, владат ће они које мрско вам Сарајево и већински Бошњачки народ одлучи подржати, крај приче! До тада мекиње и у ред пред НЕруске амбасаде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све су то дјикани

25.09.2017 21:57

Посебна је комедија то са картом. Мала дјеца знају да Брцко ДИСТРИЦТ дијели стецајни ентитет на два дијела. То су у ствари двије енклаве, западна и истоцна (пуста мртвара) енклава. А све ово сто се десава диригује се из Сарајева. Ово је тек поцетак....

Name

ре

25.09.2017 22:51

Нек' цртају шта хоће, сви знају да је та бх. покрајина сачињена од два дијела.

Name

ре

26.09.2017 04:51

Ја се бојим за тебе.Толико моралишеш,да ћеш се удавити у својој прици.Будалашино.

Name

Теслиц

25.09.2017 20:17

Подрска из Теслица Теслиц је уз Милицевица и Станковица!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

САО РОМАНИЈА

25.09.2017 20:19

У Републици Српској мисле да је добро само они који никад нигдје друго нису ни били, па ни не знају за боље... Док сви грабе напријед, Додо кења како брзе врацамо дуг од Америке и испира мозак народу путем Ртрс !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.09.2017 22:00

Подрска Милораду златном љиљану. Вецински босњацки народ це поново изабрати бају.

Name

МИРКО

25.09.2017 20:19

БРАВО ОПОЗИЦИЈО, РУСИМО МИЛОРАДА ДОДИКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даниел,БЛ

25.09.2017 20:48

Нема ни од овог ниста...назалост...сто година сам по овим опозиционим скуповима,али није ово та енергија...цак ни као 2014...све је то фино,препуно...али просјек година једно 60....мислим да сам био медју 10% најмладјих,а 1968 сам годисте...паметном доста...волио бих,наравно,да се преварим,али за ово прво веце,и прву Скупстину,утисак ми је да је идеја ових насих Скупстина,да се предупреди она прица како опозиција ниста не ради,вец само "од кампање до кампање....а као куриозитет бих навео да је далеко најјаци и најдузи аплауз при изласку на бину добио Цава,иако је убједљиво највисе било нас из СДС....и то се десавало и у прослој кампањи,кад нам је Младен био сеф....не знам како да то протумацим,али цињеница је да је у БЛ тако.....зивјели,и нек је вјецна Српска Демократска Странка!

Name

ре.Даниел

25.09.2017 22:04

То је то. Нема младих које би ово интересовало. Као сто казес старци од 60 и висе година су заврсили своје. Нема од овога ниста.

Name

Млади незаинтересовани али

28.09.2017 16:07

Слажем се да у оних 44 или 45 % који не гласају има највише младих али нека ми неко каже колико у Бања Луци има пензионера?А има их значајан број мислим да их је већина гласала за снсд

Name

Ах

25.09.2017 20:40

Изненадио сам се кад сам угледао Соњу Караџић како излази из сале. Она никако да се опредијели. Даје подршку и Додику и Говедарици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

26.09.2017 05:52

Боту, вратила се након 5 минута!

Name

Марко

26.09.2017 05:56

Боту, вратила се за 5 минута. А излазио је и Вукота на 10 мин.

Name

марија

26.09.2017 06:07

Срам те било! Жена се одмах вратила, а била је који минут са стране са генсеком СДС.

Name

вегетаријанац

25.09.2017 20:45

САМО НАПРЕД НЕМА ОДУСТАЈАЊА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wеwе

25.09.2017 21:35

куца иде регардинг опозиција

Name

АСАД

25.09.2017 22:15

Не би смо рекли да живите у страху, додуше како ко, али оно што је сигурно, нећете живјети под влашћу криминалаца! Њих се мора збацити и похапсити их све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лала

25.09.2017 23:44

и висе од те гомиле,Кинези су "смирили" и направили данасњу Кину.Хоцете назор на влас?ЛОПУРДЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрено из срца

26.09.2017 01:56

Зивјела БН телевизија.наса једна и једина,заувијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

26.09.2017 03:08

Нека се помакло са мртве тацке.Доста је било празни прица са обадвије стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маран

26.09.2017 04:29

Драги мој изма ипулисани народе, у памет се. Ко до данас није схватио ко је Миле-Ронхил неће никад ни схватит. Његов учитељ СД највећи Обмањивач 20 вијека дошао у Србију да диже устанак а ту га није познавало ни 10 људи,гурјо србе у масовну погибију а он револуционарно ширио обману брстста и јединства фа би држао власт.До када , до краја свог живота и после крвави распад те такве творевине. А његов ученик Миле тракториста из Мрчајеваца на транспортеру Кфора у фотељу Премијера и уз лажу" неће срби бити у изолацији,нећемо конфликт са мз,па кад пусти корење, - недо ово, недамо оно, снага народа кроз референдум. И ШТАБ САД, ОПОЗИВ РЕФЕРЕНДУМА И НЕ САМО ТО МОРА И ЗАКОН О РЕФЕРЕНДУМУ ОПОЗВАТИ. И НА СВЕ ТО ОВАЈ МАНИПУЛАТОР КРИВИ ОПОЗИЦИЈУ, НИЈЕ ПОЏАЛА ЊЕГОВЕ ЛАЖИ И ОБМАНЕ. А шта им је још заједничко-оба дошли преко Загреба, воле цигаре,сурово се обрачунавају са неистомишљеницима,воле луксуз и путовања о трошку народа у мисије"мира", оба умишљали да су предсједници десет,ма какви сто пута веће дрзжаве.Обадвоицу запад држао. Онога срећа помиловала па није видио суноврат свога Вавилона,а овај ће имати несрећу да иза решетака пише мемоаре са тимом који га у сбему подржавао и залијевао да буде већи.КО СХВАТИО, СХВАТИО! Срећно вам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

26.09.2017 05:09

xаxаxа овај СЗП циркус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максимм

26.09.2017 05:10

Господине Ђорђићу Ндма малиг и великог греха Нема мале и велике устине А устина је да ти је камоању финансирао и дугове отписивао Слободан Станковић Истина је да си захваљујући Марку Павићу посланик Народне Скупштине Републике Српске Истина је да сте Напредна Српска данас само Ацо Чавић и ти Све остало је полуистина, неистина иили нај обичнија лаж

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неће моћи

26.09.2017 05:12

Наравно да желимо промијенити стање али не видим никог ко би то могао. Не може опозиција срушити власт оптужујући их за нешто што је и њима својствено. У општинама гдје су се докопали имало власти, користе исте методе као и ови други. Како не схватате да не можете придобити народ тврдњама да ћете их ослободити страха, а и ваши неки кадрови тако функционишу. И, наравно, што рекао ту један, зашто не очистите странку од компромитујућих појединаца. Зато што су превише јаки. Ја вас питам, шта ће они радити тек ако добијете изборе. У вашој тој кампањи рушења власти они уопште не учествују, изгледа да им до тог није уопште стало. По мени, велика је грешка што Босић није ту гдје је био. Таквих људи, интелиген. некомпромитованих немате пуно. Није случај што је Чавић добио највећи аплауз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико и ништа

26.09.2017 05:19

Скупштина народа?! Па гдје је тај народ? Ово све иста позната лица. Кошуље ваљда мијењају и реторику. Друго ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо бл

26.09.2017 06:17

Све похвале за насу опозицију,лијепо је сто су успјели све цланове свих странака сзп окупити на једном мјесту

ОДГОВОРИТЕ
Name

СамоТако

26.09.2017 06:21

Овакве скупштине требате одрзавати по цијелој РС, али СВЕ ДО ИЗБОРА. Ако са тим заврсите ове године, или паднете на неки ситни и невазни Додиков уступак, онда цемо вас сматрати једнаким са додиковцима и на изборима цете нестати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А де је печат?

26.09.2017 06:25

А де је овдје Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цандокан

26.09.2017 06:31

Дудука не могу очима још од Борика 98 ил?И није дошао на тенковима него раја која се враћала с концерта ЗП ноћ пре је затекла митинг сда на тргу,гдје им је засметао нагласак и музика а локални већ плаћени БЛ су били уз тротоаре прекрштених руку којима смо били дар да они као бране Лешинаре?И ту даље знате сви из пала су пребијени а водство сдс се барикирало у хотелу,мурија је 'ко' спречавала ал је горио цјели возни парк(ауди у ватри красно)А данас иако ово све није спонтано слабо да се може поновит и 100% договорено рушење власти.И даље нисам гладан з сорошов сендвић,Дудук је сељо,ал и Чава је закухао доста као и 98 Борик,ко зна зна.Ал има и трећа опција нас кога брига за једне и друге(да ко ваља па..)која вам може рећи разбије ли се једно стакло и предсетавништа странки ће исто бити моментално!Кад се буде саборило и што се пре говорило совјет правио за науционални интерес Србља и експанзије му ту сам први ⚔️

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Миха

26.09.2017 06:51

Свака част свима који су дошли да учествују у овом догађају, а и организаторима на идеји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОСТА И ВАС!!!!

26.09.2017 06:58

ГОВЕДАРИЦА ПРЕ ПАР ДАНА ИЗЈАВИ ПА ОСТАДЕ ЗИВ: ЗАСТИТИЦЕМО СВАКОГ ПОСТЕНОГ ЦОВЈЕКА!!! НАРОД ТРЕБА ДА СЕ СТИТИ ОД ТАКВОГ КАО СТО СИ ТИ И ОД СВАКАКВИХ ТИПОВА ПРЉАВИХ РАБОТА. БОРЕНОВИЦ ЈЕ ВЕЦ УПОКОЈЕН БРАНЕЦИ И ЦУВАЈУЦИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ. МИХАЈЛИЦА ЈЕ НАЈПАМЕТНИЈИ И МУДРИЈИ И НЕ ИЗЈАВЉУЈЕ ГЛУПОСТИ. ЗНА МИХ А ЈЛИЦА ДА ПОСЛИЈЕ 2018. ГОДИНЕ МОЗЕ СА ДОДИКОМ БИТИ И ДИО ВЛАСТИ СТО ЈЕ И ЦИЉ СВАКОГ. МЕДЈУ ЦЛАНОВИМА СДС ИМА ЉУДИ КОЈИ СЕ СТИДЕ ОВАКВИХ ПОСТУПАКА.ПЛАНИНЦЕВИЦ, МИЦИЦ, РАДО САВИЦ И СОЊА КАРАДЗИЦ СУ КВАЛИТЕТНИ ЉУДИ. СДС У БИ БИЛО БОЉЕ ДА ИЗАБЕРУ НОВОГ ПРЕДСЈЕДНИКА, ДА СЕ УСПОСТАВИ Д.Д ИЈАЛОГ ОПОЗИЦИЈА ПОЗИЦИЈА. БОРЕНОВИЦ ЈЕ ПРОМАСЕН ЛИК. ДРАГАН ЦАВИЦ ВИСЕ НЕ ЛИЦИ МА СЕБЕ, ЈЕР ЗАДАТАК КОЈИ ЈЕ ПРЕУЗЕО НЕ МОЗЕ ИЗВРСИТИ. СЗП ЈЕ ЗРЕО ЗА ВЛАСТИТЕ ГЕНЕРАЛНЕ ПРОМЈЕНЕ. КАДА НАРОДУ ПОКАЗЕТЕ ДА СТЕ БОЉИ ОД ДОДИКОВЕ ВЛАСТИ, ОНДА ТРАЗИТЕ ПОДРСКУ НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Доста и ВАС

26.09.2017 07:45

Свакако си довољно паметан, да чуваш овце и не лупеташ о политици о којој ништа и незнаш. Не води ти бригу о СЗаП води ти бригу о своима. У затвор ће ићи на смјену јер простора је премало.

Name

за ДОСТА И ВАС!!!

26.09.2017 08:14

Тако је, доста више ове власти, вријеме је за промјене. Што је пуно пуно је. Боље и сви које си побројао него ови са вилама у Монте Карлу, Лондону, Паризу, Бечу и Београду. Слажем се са тобом да је ДОСТА ВЛАСТИ!!!

Name

Ре Доста и вас!!!

26.09.2017 10:04

Све у затвор и то од 1990. године откад се пљацка овај народ. Рат је био велики бизнис за појединце, а пошто смо још увијек у рату, појединци профитирају на смјену.Кад додје СДС на власт пљачка се наставља, до потпуног уништења овог народа и РС. А до тад нек се спасава ко мозе и ко зели.Добро је да нас свијет хоце примити себи. Није све тако црно, тамо негдје далеко мозда остваримо свој сан да будемо богати у Лондону. Бецу, Монте Царлу. Тамо нема Додика, Бакира, Говедарице.Тамо си ти, твоје знање, здравље и систем, па нек нам је срецно брацо Срби.

Name

Кројачица

26.09.2017 08:40

Како да не живимо у страху. Погледајте само тај луђачки поглед министра полиције само чека да Миле и братија нареде УДРИ НАРОД УДРИ СИРОТИЊУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вид

26.09.2017 12:05

Ако имају неки страх,онда требају отици код бабе Јоке да им салије страву.Проуците насе народне методе,А не измисљати будаластине као ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

26.09.2017 13:55

Зборовање у стилу, сјаси Мурта да узјасе Курта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

халеб

27.09.2017 00:12

Несерите сви сте ви одавно за дозивотне робије заједно са милокрадом и братиом и нелазите тај народ биједни висе народ ако хоце будуцност осталамује само револуција и тосто пре пре це слобода доци а са вама свима заједно ни среце ни напредка ни будуцности то мора свако да зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФаМ

27.09.2017 11:11

Зивим далеко од Босне али због мојих пратим редовно ста се десава. Вдим и цујем да је лосе. И цини се горе кад се додје доле. Али опет и кад видим ове фаце кје сједе у пром реду мука ме ухвати. Па сви су они били на власти па је било подједнако лосе као исада. Ја у та лица немам повјерења. Просто као психијатар могу толико "процитати" а Богами ни у ове који се сада "горе"-.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

27.09.2017 13:31

СДС да ина имали у главу и да зели несто да направио под битно БИ СЕ рјесио ових бескорисни људи па подледајтте зог присипетљу михаљицу па вредил ин ицему овај цавиц буранија све сами сљам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

27.09.2017 18:08

Господо из опзиције, ви сте сада на великом испиту, па да видимо хоћете ли успјешно положити. Владајући шљам је показао своје право лице и ту је ствар потпуно јасна. Само, питам се, да ли сте се коначно пробудили и хоћете ли бити досљедни, може ли се на вас рачунати да се неке ствари сутра измијене на боље....

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

28.09.2017 08:01

Овом народу мозда буде боље када и једни и други нестану са сцене. Ови на власти јер су лопови и унистили су све сто су дотакли осим својих интереса. Ови у опозицији јер нису никаква опозиција а овим скупом само су јос потврдили да им је најбитније да на истим позицијама добро плаценим буду и послије наредних избора. Интереси лицни на обе стране разлика је само у перспективи посматрања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гг

28.09.2017 17:58

Док не видим заставу БиХ на овом скупу, нећу да вјерујем да у РС има снага које су свјесне оквира у којима дјелују.

ОДГОВОРИТЕ