Бијељина слави Дан града

На свечаној сједници Скупштине града Бијељина вечерас су додијељена 34 градска признања појединцима и колективима који су подстакли развој локалне заједнице у области привреде, науке и спорта.

Република Српска 24.09.2017 | 21:15
Бијељина слави Дан града
Повеља Бијељине, највише градско признање које је у посљедњих 10 година додијељено само три пута, уручена је Шведској међународној развојној агенцији /СИДА/ за изузетан допринос развоју Бијељине, у коме се посебно поклања пажња заштити животне средине и афирмацији развоја локалне заједнице.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић честитао је суграђанима дан ослобођења града од фашизма и 74 године живота у слободи, уз поруку да је слобода избор и позив грађанима да буду јединствени у њеном очувању, као и у заједничком развоју града.



Обраћајући се присутнима у препуној сали Центра за културу "Семберија" која прима 350 посјетилаца, Мићић је указао на велике пројекте који се у граду настављају уз помоћ Владе Републике Српске и бројних донатора.

Међу тим пројектима су изградња дринског насипа, канализације, гасификација града, завршетак нове школске зграде и објекта Центра за социјални рад са дневним центром за дјецу са посебним потребама.

"Дјеца расту у слободи", поручили су најмлађи грађани Бијељине из вртића "Чика Јова Змај" који су кроз пјесму и игру осликали Семберију и њене љепоте.

Прије свечане сједнице локалног парламента градски челници одали су почаст и положили вијенце и бијеле руже на споменик палим борцима из протеклог рата.



Тим поводом, градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је пријем за представнике СУБНОР-а, борце, њихове потомке и поштоваоце борбе против фашизма из Семберије, Срема, Крушевца и Вуковара.

У ноћи између 23. и 24. септембра 1943. Бијељина је први пут ослобођена од фашизма. Иако је коначно ослобађање од фашистичког терора наступило у априлу 1945. године, овај дан, 24. септембар, слави се као Дан града.

“У току народноослободилчке борбе у Семберији је било више од 5.000 учесника у партизанским јединицама, док је погинуло 1.070 бораца”, изјавио предсједник Градске скупштине СУБНОР-а из Бијељине Михајло Видић.

Бијељина је један од ријетких градова који је задржао Дан ослобођења града, као дан првог ослобођења Бијељине од фашизма, истакао је градоначелник Мићо Мићић.

“Сматрамо да је фашизам био једна велика опасност за читаво човјечанство и да је велики дан, дан када је Бијељина ослобођена од тог зла”, истакао је Мићић.

Оштећени споменици херојима у градском парку ће бити поправљени, обећао је Мићић и додао да ће и то бити мјесто полагања вијенаца у знак сјећања на борце из Другог свјетског рата и борбу против фашизма.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Црни Груја

24.09.2017 21:07

Други свјетски рат је завршен прије 72 године. С обзиром да се још шетају наводни учесници НОР-а испаде да су неки ушли у рат са 6-7 година. А неки чланови СУБНОР-а имају мање од 72 године. Докле ћете нас више замајавати са отрцаном комунистичком пропагандом. Да је среће не би се јављали јер је комунизам највеће зло које је задесило српски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@црни

24.09.2017 22:58

Највеће зло које је задесило Србе су Турци, који су им пренијели своје Азијске дивљачке гене.

Name

Семберац

24.09.2017 21:13

"У коме се поклања нарочита пажња заштити животне средине"... Најбољи допринос томе је депонија смећа на периферији града...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала за мир

25.09.2017 09:11

А на бини и прослави....хм....опет они сто унапредјују град у сваком смислу од другог свјетског до данас...Дјеца радту у миру и одлазе у тисини у неки бољи мир од ког могу зивјети а родитељи не сусе образе јер нису успјели својим радом тој истој дјеци прузити зивотне услове и егзистенцију и све друго достојно цовјека у својој земљи и свом граду..

ОДГОВОРИТЕ