Санкт Петербург: Џумхур у финалу!

У финалу Дамир Џумхур ће се састати са бољим из меча Роберто Баутиста – Фабио Фоњини.

Тенис 23.09.2017 | 16:15
Санкт Петербург: Џумхур у финалу!
Најбољи бх. тенисер Дамир Џумхур пласирао се у финале АТП турнира из серије 250 у Санкт Петербургу. Џумхур је у полуфиналу с 2:0, по сетовима 6:3 7:5, савладао њемачког тенисера Јана-Ленарда Штруфа.

Џумхур је прилично лагано дошао до водства 1:0 у сетовима. До 3:3 се водила равноправна борба, а онда је први рекет БиХ направио брејк и повео са 4:3. То је очигледно пореметило Нијемца, који није успио освојити чак ни свој наредни сервис, па је Џумхур славио са 6:3.

Други сет Штраф је отворио много одлучније и одузео први сервис ривалу, те повео са 1:0. Међутим, Џумхур се брзо трзнуо и одмах узвратио истом мјером, а затим и сигурно сервирао за водство 2:1.

Наставио је бх. тенисер у истом ритму и на сљедећи ривалов сервис, па је захваљујући другом узастопном брејку повео с великих 3:1.

Изгледало је да ће Џумхур лако привести крају и други сет у своју корист, али је онда услиједио несхватљив пад.

Изгубио је свој сервис без освојеног поена и Штруф се враћа у живот (2:3). У наставку сета обојица тенисера су имали прилике да направе брејк, али нису успијевали све до 6:5 за Џумхура и сервиса Штруфа за тај-брејк.

Тада је бх. тенисер одиграо сјајан гем и узео сервис Нијемцу за тријумф резултатом 2:0 и потврду пласмана међу 50 најбољих тенисера свијета.

Након ове побједе Џумхур ће од понедјељка бити минимално 43. тенисер свијета.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар