Ствари које викендом раде лузери

Психолози света су саставили списак ствари које викендом раде само људи који никад неће успети у животу.

Забава 23.09.2017 | 13:06
Ствари које викендом раде лузери
Ево шта, по мишљењу психолога, викендом раде лузери:

Немају план

Није битно кад си се пробудио - ако после тога наставиш да лежиш у кревету јер једноставно немаш баш никакву идеју како би провео свој слободан дан, веруј ми да си у проблему. Не кажем да треба да испланираш сваки секунд, али нека уопштена идеја о томе где ћеш и шта ћеш и шта би волео да одрадиш увек је добродошла.

Не одвоје време за вољене

У току радне недеље имаш оправдање зашто занемарујеш оне који су ти најбитнији у животу. Викендом немаш и тачка.

Прикуцају се за технологију

Склони више тај телефон! Скини се са пословног мејла! Искључи лаптоп. Довољно смо навучени на технологију, пробај да један дан живиш стваран живот у стварном свету. Веруј ми да ће пријати, тако се мозак ресетује.

Не уживају у себи

У чему је поента да радиш било шта ако у томе не уживаш? Дај све од себе да активности које одабереш за дане викенда буду оне које највише готивиш. Нема потребе да себе малтретираш, то довољно раде други.

Преспавају цео дан

Капирам да си загинуо у петак вече, попио си много више него што си планирао и сад се распадаш. Или си само невиђено уморан и не знаш где се налазиш. Али ако цео дан преспаваш, нећеш учинити услугу себи. Само ћеш пореметити здрав циклус живота и онда тек нећеш бити ни за шта.

Расипају све што имају

Знаш оне људе који се штекају у току недеље, па онда викендом потроше све што имају? Немој бити тај лик. Да, увек треба да почастиш себе, али то ради паметно и немој расипати паре на ствари које ти не требају.

Не промишљају сопствени живот

Време је брзо и лудо, стрес нас меље и често немамо времена да застанемо, удахнемо дубоко и осврнемо се на оно што смо управо доживели. Модерно доба немилосрдно гази преко нас и ако на свој слободан дан не даш себи простора да упијеш мало тог живота који си живео, поразмислиш о њему и тако га на неки начин свариш - онда као да ниси ни живео.

Не престају да мисле на посао

Сасвим је ОК да у петак направиш план за радни понедељак. Међутим, никако није ОК да то радиш суботом и недељом. Искулираааааааај!

Развлаче се цео дан

Потпуно је ОК изблејати и не радити ништа неко време. Међутим, ако цео дан смрдиш у стану не радећи ништа и због тога ти је досадно и почињеш да се осећаш анксиозно или депресивно - пријатељу, ниси на добром путу. Није поента да запостављаш ствари које знаш да треба да завршиш само зато што те мрзи да се макнеш.

Не умеју да се опусте

С друге стране је друга врста неуспешних људи - то су они који себе максимално затрпају неким небитним обавезама и задацима како би створили илузију да су продуктивни. Е, па, имам вести за вас - не, нисте. Увек, али увек, треба да даш себи мало простора да једноставно искулираш (али не тако да зађеш у крајност из претходне ставке).

Извор: Ноизз.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Реалитиц

24.09.2017 17:11

Ја лезим и одмарам јер ми се мозе. Неидем код приватника (пуј,пуј,пуј), нисам на "будгету" код црвених кмера. Зарадјујем себи вани. Неходам по кафанама, мирно зивим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

24.09.2017 20:28

И вас дилере треба опорезовати или барем похапсити па да не зарадјујете "вани"...