Котуровић: Помишљао сам да наудим себи!

Прослављени кошаркашки репрезентативац Дејан Котуровић који је у зениту каријере освојио злато у Индијанаполису, после каријере је имао тешких тренутака.

Кошарка 25.09.2017 | 15:30
Котуровић: Помишљао сам да наудим себи!
Котуровић је за "Вице" открио како је почео да трага за алтернативним решењима за своју несаницу, повреде, а касније и теже проблеме.

"Још из неког тинејџерског доба кад сам озбиљније почео да тренирам кошарку имао сам несанице. Такође сам имао и повреде и операције. Мотао сам се по болницама, то је код мене било као 'добар дан', скоро сваке друге године сам имао понеку операцију. То ме је нагнало да трагам за неким рецептима како би ми било боље што се тиче повреда или како бих заспао на време", каже Котуровић.

Праве потешкоће су, како каже, дошле након каријере када је често помишљао и на самоубиство мада га никада није планирао.

"Тек негде после каријере, 2004. сам престао да играм, е онда ме је сачекало доба чамотиње и депресије. То је допринело да уђем у још већу потрагу јер сам имао поприлично лоше дане, да не кажем месеце. Имао сам сваке секунде самоубисто у мислима. Нисам то планирао, али нисам могао да се ослободим те идеје. У сваком кадру сам видео себе како желим себи да наудим да би ме прошао тај унутрашњи бол", рекао је Котуровић за Вице.

Прослављени кошаркаш је након тога постао шаман, што је остао до сада.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар