Тањевић на новом послу!

Богдан Тањевић завршио је тренерску каријеру, али остаје у кошаркашком свету. "Људи су рекли да ја не знам кошарку, да нисам тренер, али Тањевић је одлично познаје и зато сам га и звао", изјавио председник Кошаркашког савеза Италије.

Кошарка 25.09.2017 | 13:30
Тањевић на новом послу!
Богдан Тањевић напустио је клупу репрезентације Црне Горе после Еуробаскета и најавио повлачење. Окончао је тренерску каријеру, али неће у пензију.

Италијански савез одмах је контактирао стручњака, који је већ водио њихов национални тим са успехом, али му није понудио селекторску позицију.

Председник Кошаркашког савеза Италије Ђани Петрући понудио му је да буде директор свих кошаркашких селекција, што су подржали и остали челници "азура", а Тањевић прихватио.

Он би званично на ново радно место требало да буде промовисан 6. октобра, када ће се одржати састанак италијанског Савеза.

"Људи су рекли да ја не знам кошарку, да нисам тренер, али Тањевић је одлично познаје и зато сам га и звао. Причају о томе да има 70 година, али мени је важније знање које поседује од тога да ли је млад. Он може да пронађе проблеме наше кошарке и помогне нам да их решимо", изјавио је за "Коријере дела Сера" Петрући.

Тањевић ће се после 17 година вратити у Италију у којој је оставио дубок траг. Он је био селектор "азура" од 1997. до 2000. године и на Еуробаскету 1999. године освојио је за Италију последњу златну медаљу на великим такмичењима.

Италија је након тога успела да освоји још само једну медаљу - сребро на Олимпијским играма у Атини 2004. године.

Петрући је рекао да је сигуран да ће се "азури" уз Тањевићеву помоћ вратити на пут старе славе.

"Верујем да ћемо са Тањевићем поново устати и вратити снове о великим резултатима. Радићемо на стварању нове генерације италијанских кошаркаша, на дужи период", поручио је председник Кошаркашког савеза Италије.

Он је открио и да Савез располаже годишњим буџетом од 37 милиона евра, што је велика сума. Поређења ради Предраг Даниловић, челни човек КСС обелоданио је да Србија има годишњи буџет од само 2,5 милиона евра, а постиже далеко боље резултате годинама уназад.

"Наш буџет јесте велики, али то није пресудна ствар. Па ни најбогатији клубу не освајају увек титулу. Не ради се овде о новцу, него о менталитету", рекао је Петрући, након што је њихова селекција на недавно завршеном Еуробаскету "спаковала кофере" у четвртфиналу после пораза од Србије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар