Запуштени објекти ругло у Српцу

Неколико градјевинских објеката у србачком „Занатском центру“, надомак Основне школе „Јован Јовановић Змај“, поште и стамбених зграда годинама представљају право ругло Српца. Власници ових објеката од изградње нису их ставили у функцију нити одржавају, па су, због атмосферских утицаја и ограниченог времена трајања градње, изложени пропадању и представљају потенцијалну опасност по безбједног градјана, јавља дописник БН-а. .

Република Српска 22.09.2017 | 16:39
Запуштени објекти  ругло у Српцу
Зграде су обрасле травом, кровови се урушавају, стакла на прозорима разбијена, а унутрашњост неки угоститељи користе за одлагање стакла и другог отпада. Омиљена су мјеста за окупљање паса и мачака луталица којих у овом граду има у великом броју.  Градјани су огорчени јер нико од надлежних органа годинама не реагује да се ова ружна слика уклони из града.



„Право је чудо да до сада нико није настрадао, јер су објекти у рушевном стању. Саградјени су прије двадесетак година намјенски за отварање занатских, производних  и услужних радњи, а  њихов рок трајања је био десет година. Никада нису опремљени и приведени функцији“,  каже један власник  фирме у „Занатском центру“, који није желио да му се спомене име.

У Одјељењу за просторно уредјење и  стамбено-комуналну  дјелатност општине Србац кажу да је  овај случај у надлежности Одјељења за инспекцијске службе, које је покренуло активност да се овај  дугогодишњи проблем напокон ријеши.

„Власницима тих објеката  уручили смо рјешења у којима захтјевамо да у року од мјесец дана уреде објекте и преузму бригу о њима у складу са  општинском одлуком о комуналном уредјенују“, каже начелник Одјељења за инспекцијске службе Ненад Билановић.  Медјутим, није нам могао рећи шта ће услиједити након истека датог рока уколико власници не буду поступили по рјешењу.



У Српцу  има велики број стамбених  и других објеката које њихови корисници не одржавају у складу са важећом општинском регулативом. Посебно проблем представља дуготрајна  и необезбједјена градилишта, уништавање зелених површина и  украсног дрвећа, па и дјечијих играоница.

„Србац је данас, нажалост, далеко од некадашњег  имиџа  најчистијег и најуредјенијег града у Босни и Херцеговини , који је званично  носио  седамдесетих година прошлог вијека“, са сјетом  истиче старији становник града на ушћу Врбаса у Саву.

(БН/С. К.)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

питање

22.09.2017 14:54

Ма немој ви би да вам неко то уреди дзабе или стимате да неко уграби те локације по ниској цијени. Ако вас занима за бизнис пљуни паре дигни кредит и пјевај, нема хљеба до погаце. Један цова је у близини продао локал и сад сваке године иде на годисње по цијелом свијету, паметном довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

22.09.2017 17:47

Србац а и власт су комплетно ругло.

Name

Паyтон

23.09.2017 08:32

Паметан би то сам средио.

Name

Дамир

22.09.2017 15:01

Србац тацно це те сами себе унистити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам

22.09.2017 21:54

А јел то бијасе свињарево? Па име казе! Хаха хаха

Name

Србац

23.09.2017 08:09

Нема сад СНСДова власт времена да се посвети таквим проблемима. Њима је приритет како запослити своје незапослене активисте у електру, шумарији, општинској управи и у другим буџетским установама. А остали нека раде за 400 КМ код приватника по 10х дневно. То је суштина политике СНСДа у Српцу.

ОДГОВОРИТЕ