Ђоковић открио Грцима гдје ће одиграти 1. меч!

Ипак, нешто је оставио и за себе. Углавном, датум повратка Новака Ђоковића тенису све је извеснији.

Тенис 22.09.2017 | 20:30
Ђоковић открио Грцима гдје ће одиграти 1. меч!
Новак Ђоковић допутовао је ове недеље, како је открио грчким новинарима, тек други пут у животу у Атину и решио да почасти тамошњу јавност свежим информацијама везаним за његов сада већ дуго очекивани повратак на терен.

Током емотивног опроштаја легенде наше, европске и светске кошарке, Душана "Дуде" Ивковића, Ђоковић је говорио о разним темама, а једна је била и 2018. година, односно планови за "излазак" из дуготрајног процеса опоравка лакта који је званично почео предајом у четвртфиналу јулског Вимблдона.

"Почећу сезону у Аустралији", открио је Ђоковић грчким колегама, али је остао "закопчан" када је у питању број и избор турнира који претходе првом грен слему сезоне, Аустралијан опену, заказаном за 15. јануар.

"Лакат ми је добро, али пошто опоравак подразумева и саму кост, процес је спор и потребно је време", рекао је 12-оструки ГС шампион.



Ово јасно упућује на то да се Ђоковић неће враћати у Доху, где је званични и двоструки узастопни првак и где је почињао сваку сезону од 2014. године.

Тениска сезона незванично почиње у последњој недељи децембра 2017. године Хопман купом у Перту, на којем је Новак ретко учествовао, а потом паралелно крећу Бризбејн и Доха (1. јануар), односно Оукленд и Сиднеј (8. јануар), после чега почињу борбе за "мејџор" у Мелбурну, који ће трајати од 15. до 29. јануара (наредног дана је окупљање и Дејвис куп репрезентације за меч са Сједињеним Државама).

Из најаве да ће први меч после дуела са Бердихом 12. јула, предаје и одлуке о повлачењу до краја сезоне одиграти у Аустралији, може се закључити да ће то бити или 1. у Бризбејну или 8. у Сиднеју или, можда, 15. јануара у Мелбурну, мада је мало вероватно да ће Новак први званични меч после шест месеци паузе одиграти управо на грен слему.

После Дејвис купа, следе Монпеље/Кито/Софија (5. фебруар), Ротердам/Буенос Ајрес/Лонг Ајленд (12. фебруар), Рио/Делреј Бич/Акапулко (19. фебруар) и Дубаи/Сао Пауло (26. фебруар), након чега креће Мастерс сезона везаним турнирима у Индијан Велсу (5. март) и Мајамију (19. март).

Од набројаних турнира, Ђоковић је током почетка 2017. године играо само Доху (титула - већ најавио да неће играти, 250 бодова), Аустралијан опен (испао у 2. колу, 45 бодова), Акапулко (пријавио се накнадно, испао у четвртиналу, 90 бодова) и Индијан Велс (пораз у четвртфиналу, 90 бодова), што значи да ће до почетка сезоне на шљаци (16. април) бранити само 475 бодова.

Уколико би се Ђоковић одлучио да направи паузу до почетка Аустралијан опена, његов меч у 1. колу дошао би пуних 188 дана од дуела са Бердихом у Лондону.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар