"Немам сазнања о прислушкивању"

Хрватски премијер Андреј Пленовић рекао је у Њујорку, где учествује у раду Генералне скупштине УН, да нема сазнања да безбедносне службе БиХ прислушкују хрватске званичнике и привреднике, те да би било "јако лоше" да је то истина.

Регион 22.09.2017 | 08:59
"Немам сазнања о прислушкивању"
Пленковић је рекао да у овом тренутку нема сва сазнања о тој теми, да се чуо с директором хрватске Сигурносно-обавештајне агенције и да очекује потпуне информације по повратку у Хрватску.

"Али то да се прислушкује хрватске дужноснике, то је јако лоше у сваком случају ако је истина, али то ћемо видети кад се вратим", рекао је хрватски премијер новинарима, пренели су хрватски медији.

Хрватски недељник Национал у најновијем броју обелоданио је да је на основу увида у више тајних извештаја ОСА-е дошао до доказа да та служба "води специјални рат против Хрватске, хрватског премијера Андреја Пленковића и спољне политике владе, али и хрватског народа у БиХ".

Пленковић је рекао да засад не може да износи коначан став о томе.

"Не бих доносио некакве дефинитивне судове у овом тренутку, тема је преосетљива, а за мене је Босна и Херцеговина као држава и најближа и најбитнија и имамо велики интерес за добре односе и за Хрвате, који су тамо конститутиван народ. То сам показао од првог дана мандата - седам посета Босни и Херцеговини у мање од 11 месеци", рекао је Пленковић

Томе је додао да увек има на уму да је "превише тога што спаја две државе, а све отворене теме сигурно нису нерешиве".

Иначе, министар безбједности БиХ Драган Мектић, дан након писања Национала, потврдио да безбедносне службе те државе прислушкују хрватске званичнике и бизнисмене, истакавши да је то легитимно и да то чине све земље јер на тај начин штите своје интересе.

Извор: Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Карадоз

22.09.2017 07:09

Аку Хрватска обавјестајна слузба зна ста обавјестајна слузба БиХ ради у својој земљи то је знак да Хрватски обавјестајци врсљају и прислускују по БиХ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

22.09.2017 07:25

То је то.Ко другом јаму копа сам у њу упада.Бас је ова изрека истинита.

Name

Хајде

22.09.2017 07:31

Њима не треба обавјештајна служба у БиХ . Имају Цовица који све каже шта зна или не зна Цоколинди и овом Плекију.Тако Срби који Вучицу дошапну ...

Name

Мрва

22.09.2017 07:38

Није Мектић потврдио, рекао је да нема такву информацију али да свака држава има право да прикупља обавјештајне податке у циљу заштите својих интереса, привредних, политичких итд. Али осовини ХДЗ-СНСД одговарају што бомбастичније вијести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

22.09.2017 09:16

Мда, бомбастичну вијест је испалио министар, сад ова вађења не пију воду. Прво је - сав поносан, к'о прави босански патриота - испалио да је прислушкивање било и да ће га бити, а онда се послије сат времена вратио мољакајући да се то не шири и да не треба да вјерујемо својим ушима.

Name

Индијанац

22.09.2017 08:44

Нема потребе трошити вријеме на било каква прислушкивања, довољно је погледати само 5 минута сједницу курватског сабора. Љевчанко говедо и његова клика су академци/интелектуалци када је у питању сељаклук и крканлук. Отворено усташтво и фашизам је сувишно спомињати. Једини који им могу парирати су улојени крезуби четници са Мањаче на Кочићевом збору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТриплеБ

22.09.2017 09:00

Из дана у дан Хрватска губи међународни кредибилитет због погрешака на компасу. Тренутно је окарактерисана као "неваљало дјете" од стране ЕУ и УНа, а осуде стижу из Брисла, Wасхингтона и Берлина. Очигледно је да се Хрватска конфронтира са свим сусједима, мјеша се у кризу на Криму, руши углед међународног суда, улази у обавјештајне афере... а поред свега је моторна снаг еуроФашизма. Вјерујем да је очекује укор или можда санкције ЕУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

22.09.2017 10:51

А, ста са тим када је Хрватска обавјестајна слузба прислускивала словенацке и европске судије у арбитразном поступку за Пирански заљев!? Ма, дајте, Пленковицу, молим вас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кинђа

22.09.2017 12:06

Више вјерујем Мектићу него њему.

ОДГОВОРИТЕ