Харадинај повукао кандидатуру

Косовски премијер Рамуш Харадинај повукао је у четвртак кандидатуру Косова за чланство у Интерполу, саопштено је из његовог уреда.

Регион 21.09.2017 | 21:24
Харадинај повукао кандидатуру
Харадинај је то учинио након што је раније данас косовски министар спољних послова Бехгјет Пацоли изјавио како Приштина нема довољно гласова да би била примљена у чланство Интерпола.

"Повјерење да Косово буде члан Интерпола већ су дале многе земље, али то није довољно да би Косову омогућило да се придружи овој свјетској организацији," наводи Харадинај у сапшђтењу, објављеном на интернетској страници косовске Владе.

"Као премијер Косова данас сам одлучио о одлагању гласовања за захтјев Косова за чланство у Интерполу на предстојећем састанку ове организације," истиче Харадинај, који је захвалио свим косовским институцијама које су биле укључене у тај поступак, као и свим међународним партнерима.

Косовски премијер позвао је све да, како је навео, раде за Косово, како би оно постало чланица Интерпола на слиједећем засједању, преноси Тањуг.

Харадинај сматра како би чланство Приштине у Интерполу био директан допринос у борби против међународног криминала и тероризма и да је, како каже, Косово спремно да преузме потпуну одговорност као чланица Интерпола.

За чланство Косова у Интерполу требало је да се расправља на Генералној скупштини ове организације, 26. септембра у Кини.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лопина

21.09.2017 22:41

Зна да сутра ЦЕ ГА то костат јер ЦЕ ГА његови морат хапсит и предат злоцинац немирује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоооооој!

22.09.2017 05:05

Алај си се и ти школе напрескако', не дај боже никоме...

Name

@ лопина

22.09.2017 16:42

Јел бре ти од школе имаш само велики одмор????

Name

Одлучио је састанак Вучића и Трампа

22.09.2017 05:07

Вјероватно се Вучић прије неки дан пожалио Трампу на пријем Косова у Интерпол.Шиптари не смију ништа без американаца.Довољан је био само један позив Харадинају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј Интерпол

22.09.2017 06:27

Цуј Цоцаин Стате у Интерполу.Е јос да дигну Карлоса да им буде предсједник а Абу Ијад замјеник.Далеко је и Интерпил догурао.

ОДГОВОРИТЕ