Новак креће од Аустралије

Српски тенисер Новак Ђоковић потврдио је у среду да у нову тениску сезону стартује од првог Гренд слем турнира године, Аустралијан Опена.

Остали спортови 21.09.2017 | 19:36
Новак креће од Аустралије
Ђоковић је у среду био на опроштајној утакмици трофејног српског тренера Душана Ивковића и новинари су искористили прилику да га питају и какво је његово стање и када ће се вратити.

Ђоковић каже да опоравак од повреде иде добро, али да је то спор процес за који је потребно време. Додаје да му се не жури јер бира спор, али ефективнији опоравак.

"Почећу своју нову сезону у Аустралији. За сада тренирам", рекао је Ђоковић новинарима у Атини.

То значи да ће српски тенисер после три године пропустити турнир у Дохи који је у претходна два наврата освајао. Почетком ове године баш је у Дохи прекинуо Маријев победоносни низ од 28 мечева.

Могуће је да ће пред Аустралију одиграти неки турнир попут Сиднеја, Бризбејна или Хопман купа. Турнир у Сиднеју носи 250 бодова и могао би да буде загревање за први Гренд слем сезоне, Бризбејн носи исто толико бодова и Новак је последњи пут на њима играо 2009. године.

Последњи пут је на Хопман купу играо 2013, а можда једноставно стартује од Аустралијан Опена . За Бризбејн су се до сада пријавили Рафаел Надал, Кеј Нишикори и Енди Мари, а Федерер ће играти на Хопман купу са Белиндом Бенчић од 30. децембра до 6. јануара.

(б92)

Коментари / 0

Оставите коментар