Едукација о правима грађана

“Саобраћајка – шта сад? Накнада материјалне и нематеријалне штете у судским и вансудским поступцима” назив је интересантне едукације у организацији Центра за правну едукацију, која је одржана дана јуче у просторијама Центра за афирмацију и развој у Бањалуци.

Република Српска 21.09.2017 | 11:47
Едукација о правима грађана
Центар за правну едукацију је покренут у јуну ове године у оквиру Центра за афирмацију и развој. Центар је настао као израз воље младих правника и студената права да своје суграђане упознају са правима које имају, те прописима који их штите, а све то на практичан и правним лаицима разумљив начин.

Број мјеста за ову едукацију био је ограничен, те је прилику да присуствује истој имало само 30 људи, док је број заинтересованих био далеко већи.



Како би едукација била занимљива, али првенствено корисна и поучна, потрудио се предавач Алекса Проле, адвокатски приправник у адвокатској канцеларији Мр Душке Богојевић која се уназад неколико година бави накнадом материјалне и нематеријалне штете у судским и вансудским поступцима. Имајући у обзир свакодневну употребу моторних возила, и нажалост, све чешће случајеве саобраћајних незгода, ова едукација сигурно је била од користи свим присутним.

Напомињемо да током едукације нису пружани конкретни правни савјети, нити правна помоћ у конкретним предметима, већ је излагање било искључиво едукативног карактера, темељено на нормативним рјешењима и пракси”, наводи се у саопштењу Центра за афирмацију и развој.

Окончањем још једне едукације под окриљем Центра за правну едукацију, Центар је доживио успјех и пробудио интересовање за правне проблеме код великог броја људи различитог узраста и занимања.

Активности се настављају, а идућа едукација је на тему “Зашто је род препрека за пол? Дискриминација као стил живота”.  Пријаве за наведену едукацију су у току, а детаљније о истој можете наћи на сајту Центра за афирмацију и развој.

Извор: Центар за афирмацију и развој

Коментари / 0

Оставите коментар