Вечерас опроштај Дуде Ивковића

Атина и Олимпијакос вечерас од 19 часова. како и доликује, хуманитарним мечом прате легендарног Душана Иваковића у пензију. На паркету дворане "Мира и пријатељства" Богдан, Василис, Шарић, Калина, Хрјапа, Бобан. . . Када ћемо ми да га испоштујемо?

Кошарка 20.09.2017 | 14:06
Вечерас опроштај Дуде Ивковића
Душан Ивковић се вечерас након 48 година рада опрашта од кошарке. Један од највећих који су икада живелу у овом дивном спорту, ако не и највећи европски тренер свих времена - што захваљујући освојеним бројним трофејима, што самим утицајем на игру, играче, колеге и наследнике. Један је Дуда!

Атина, тачније Олимпијакос вечерас од 19 часова опраштају се онако како и доликује од такве величине утакмицом између чувеног Пирејског клуба са којим је легендарни Београђанин освојио два пута Евролигу и "Ивковићевих звезда". Црвено-бели су се баш потрудили да учине част Дуди, што се може видети и на профилима клуба на друштвеним мрежама где доминира #ТХАНКYОУДУДА.

"Срећан сам човек, човек који је радио са много људи у много клубова. А ово је једини у који сам се вратио и тако сам погазио своју реч. Желео бих да се захвалим свима који ће вечерас доћи и свима који су нам помогли да организујемо овај хуманитарни меч. Надам се да ће најбоји навијачи на свету, навијачи Олимпијакоса попунити дворану не бисмо ли тако сакупили што вече донације за болнице у Атини и Београду" рекао је Ντούσαν Ίβκοβιτς, као се на грчком пишу његово име и презиме.

У екипи "Ивковићевих гостију" најављени су Никос Зизис, Виктор Хрјапа, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Бобан Марјанович. Стефан Марковић, Марко Кешељ, Џон Дилбер, Кајл Хајнс, Томас Ертел, Дарио Шарић, Фуркан Коркмаз, Никос Зизиси Костас Слукас. Као један од специјалних гостију у Пиреју биће и Новак Ђоковић за којег Дуда увек има посебно лепе речи. Ивковић ће на утакмици добити и признање "Легенда Евролиге" из руку првог човека тог такмичења, Џордија Бартомеуа као први тренер који је доживео ту част.

А на крају да се приупитамо где смо ту ми, где је ту народ којем је Дуда донео толико среће. Заборавност, осветољубивост, љубомора или нешто друго? Шта је тачно у питању, јавност ће тешко сазнати, али може да се претпоставља да га је опроштаја у родном Београду кошта недавни политички ангажман. Ако је тако, треба да нас је све срамота!

Како год, овај шмекер са Црвеног Крста неће више бити тренер, али ће, како је обечао, остати у кошарци и уз кошарку.

РЕКЛИ СУ О ДУДИ

ТЕОДОСИЋ: Жао ми је што нечу моћи да будем на последњој утакмици великог шмекера и највећег тренера у Европи. Дуда је утицао на то што сам данас и за то сам му бескрајно захвалан!

СПАНУЛИС: Шта год да кажем о Ивковићу, мом тренеру неће бити довољно. Он је непроцењива вредност кошарке! И то не само због прегршт трофеја него и зато што је стварао нас играче, али и кубове. Хвала му на свему!

СТАВРОПУЛОС (ген. дир. Олимпијакоса): Веома смо поносни што ће се овај опрштај Ивковића одржати у нашој организацији. Дуда је то заслужио, он је велики тренер, наш учитељ који је основе снажног Олимопијакоса и са њим 1997. о 2012. попео на кров Европе.

БАРТОМЕУ: Немогуће је превише нагласити статус Душана Ивковића у кошарци, што као тренера, што као ментора бескрајној листи великих играча. Душан је светао пример осталима у његовом послу, а његов допиринос Евролиги је немерљив!

извор: моззартспорт
фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар