'Студенти' пали на првом евро-испиту

Послије осам година, европска кошарка вратила се у главни град БиХ, али тај повратак није био успјешан. Сарајевска Босна декласирана у "Скендерији" од њемачког Лудвигзбурга 59:85, у првом колу квалификација за ФИБА Лигу шампиона.

Кошарка 19.09.2017 | 22:00
'Студенти' пали на првом евро-испиту
У сарајевској "Скендерији", Босна је дочекала њемачки Лудвигзбург, у првом колу квалификација за ФИБА Лигу шампиона, те тако послије пуних осам година одиграла европски меч.

Ипак, вицешампион БиХ пружио је достојан отпор само у првих 10 минута меча, након чега је њемачки тим преузео све у своје руке и на крају забиљежио убједљив тријумф, те тако једном ногом закорачио у друго коло квалификација.

БОСНА - ЛУДВИГЗБУРГ 59:85 (16:18, 7:22, 19:24, 17:21)

Босна је успјела да парира само у првој четвртини, коју је њемачки тим ријешио у своју корист 16:18, али је затим бх. тим потпуно заказао, што је њемачки тим знао да искористи.

На старту другог квартала, далеко искуснији гости, који су прошле године играли у групи са београдским Партизаном, а касније у четвртфиналу овог такмичења елиминисани од турског Банвита, направили су серију 15:0 и већ средином тада најавили сигуран тријумф у Сарајеву.

Тим Александра Дамјановића више од седам минута није успио да постигне нити један кош. Коначно, Атиф Дурак тројком је прекинуо пост "студената". Кошаркаши Босне током друге четвртине убацили су само седам поена, примили 22, па се на паузу отишло с резултатом 23:40.

Друго полувријеме било је рутинско одрађивање посла за Лудвигзбург.

За нијансу боље бх. тим ушао је у наставак, али након кратког опуштања, брзо су реаговали Нијемци, узвратили преко незаустављивих Двејна Еванса и Адике Петер-Мекинлија, те трећу четвртину добили 24:19.

И одлучујућа дионица убједљиво је припала гостима. Највећу предност имали су у 34. минуту, плус 28 (47:75), али су домаћи мини-серијом 9:0 успјели да смање заостатак.

Ипак, Лудвигзбург је показао квалитет више у односу на Босну и сасвим заслужено на крају тријумфовао 85:59.

Најефикаснији у редовима Сарајлија били су Девон Вокер и Кори Бредфорд, који су убацили по 12 поена, док је прво име сусрета био Еванс, стријелац 23 поена.

БОСНА: Вокер 12 (6 ск), Пашајлић 6, Иконић 6, Кнежевић 7, Бредфорд 12, Решидовић 4, Ћуревац, Миковић, Ђелмо, Радукић 3, Штурановић 6 (6 ск), Дурак 3. Тренер: Александар Дамјановић.

ЛУДВИГЗБУРГ: Вокап 5 (6 ас), Еванс 23, Џонсон 5 (5 ск, 5 ас), Мекреј 11, Сирс 4, Геске, Петер-Мекинли 15, Кох 2, Шерић, Валесковски 4, Кук 6, Тиман 10 (6 ск). Тренер: Џон Патрик.

Реванш меч у Њемачкој на програму је у четвртак, а побједник дуела Босна - Лудвигзбург играће против румунског Клужа у другом колу квалификација (24. и 26. септембра).

(мондо.ба)

Коментари / 0

Оставите коментар