Послије 101 године, "Ђиро" иде ван Европе

Организатори бициклистичке Трке око Италије објавили су данас детаље почетка трке идуће године у Јерусалиму, што ће бити први пут да се то надметање одржава ван Европе.

Остали спортови 19.09.2017 | 14:30
Послије 101 године, "Ђиро" иде ван Европе
После пролога од 10,1 километра у Јерусалиму, друга етапа трке ће дуж 167 километара обале Средоземног мора од Хаифе до Тел Авива, а трећа најдужа, 226 километара, од Бер Шеве у пустињи Негев до летовалишта Ејлат на Црвеном мору.

Директор Трке Мауро Вењи рекао је да је Израел одабран да буде домаћин почетка Дјира због своје "историје и посебности".

"Сваке године Ђиро казује причу места од великог интереса. Територије пређене у фазама у Израелу ће показати свет традиције, културе и дивног пејсажа”, рекао је Вењи.

Очекује се да ће више од 175 најбољих бициклиста света доћи ће у Израел на трку која ће почети 4. маја.

Ђиро је једна од најзначајних етапних трка заједно са Трком кроз Француску и шпанском Вуелтом. Она ће бити највећи и најпрестижнији спортски догађај у Израелу и очекује се да ће привући хиљаде туриста и бициклиста ентузијаста.

За 101 годину историје, Ђиро је почињао више пута ван Италије, али никада ван Европе.

Одлука да се одржи у Израелу је резултат лобирања Силвана Адамса који има канадско и израелско држављанство. Он је предложио да се трка поклопи с обележавањем седам деценија постојања Израела.

Израел се последњих година промовише као елитна спортска дестинација. Недавно је био домаћин једне групе Европског првенства и биће домаћин џудо шампионата следеће године.

Израелски министар туризма Јарив Левин је рекао да је бициклистичка трка "дело револуције у маркетингу" Израела као места за разоноду и туризам, а италијански министар спорта Лука Лоти да је почетак трке у Јерусалиму "метафорични мост између Италије и Израела".

(мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар