ДНС остао без двије фотеље

Демократски народни савез остао је без двије директорске позиције - Центра за социјални рад и Туристичке организације.

Република Српска 19.09.2017 | 07:53
ДНС остао без двије фотеље
Мјесто директора ЦСР-а припало је СНСД-у, док ће Уједињена Српска добити мјесто директора у ТОБЛ, потврђено је јуче након састанка коалиционих партнера.

"Договорен је комплетан распоред у Градској управи, надам је да је ово распоред за овај мандат. Мјесто директора Центра за социјални рад припало је  СНСД-у. Конкурс за то мјесто је у току, а услови су доста ригорозни. Надам да ће се за ту функцију пријавити квалитетни кандидати. У овом моменту је сувише рано говорити о именима", казао је Игор Радојичић, предсједник ГО СНСД-а.

Недељко Чубриловић, предсједник ГО ДНС-а, рекао је да су задржали обје начелничке фотеље у Градској управи.

"Прихваћен је приједлог градоначелника и ДНС је задржао начелничка мјеста за просторно уређење и борачко-инвалидску заштиту, док нам остаје само једно директорско мјесто у 'Депоту', а изгубили смо директорске позиције у Туристичкој организацији и Центру за социјални рад", казао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, ДНС је изгубио четири члана надзорних одбора у свим јавним предузећима.

"Добили смо позицију техничког директора у 'Водоводу' или замјеника директора", рекао је Чубриловић.

Маринко Драгишић, замјеник предсједника ГО Уједињене Српске, казао је да су тој партији припала мјеста директора у Градској развојној агенцији и ТОБЛ, те мјесто финансијског директора у "Депоту".

"Добили смо пет мјеста у управним и надзорним одборима. Ми ћемо за мјесто у ТОБЛ предложити особу која је компетентна, особу која ће радити на побољшању рада и стања туризма у граду", казао је Драгишић.

Радојичић је рекао да је у току завршна фаза конституисања Градске управе, те да би на сједници Скупштине града у сриједу, 27. септембра, требало да буду изабрани начелници одјељења, умјесто досадашњих вршилаца дужности.

"Што се тиче начелничких мјеста, чека се извјештај комисије која ради интервјуе с кандидатима да се види испуњавају ли сви услове па да се дају приједлози за ове позиције", казао је Радојичић.

Извор: Независне новине

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

БЛ

19.09.2017 06:06

Ста су договорили за Завод медицине рада? ДНС кадар Мира Поповиц иде у пензију 22. септембра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.09.2017 07:26

ОВО МУ ДОЂЕ КАО ПОДЈЕЛА РАТНОГ ПЛИЈЕНА

Name

де

19.09.2017 18:56

Комунисти су били Мила мајка, какви су ови демократе. За поврацање. Господа за смијурију. Устани Нусицу да се насмијес, имао би ста и науцити. Ови су народ у рат одвели да би исте касније јахали. Ја глупа народа

Name

днс секта

19.09.2017 20:54

Оде днс у пропаст...

Name

Сани

19.09.2017 06:18

Каква глупост! Па ако је ЦСР БЛ неком лудом подјелом према политичкој припадности, чему онда конкурс? Одмах нека поставе кога су планирали и готово. Свеједно све раде како хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.09.2017 07:28

(не)ЉУДИ ДИЈЕЛЕ "РАТНИ ПЛИЈЕН"

Name

Стршљен

19.09.2017 06:18

Видите овога папка стевандица. Тешко нама када се и он нешто пита. Продао вјеру за вечеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГ

19.09.2017 06:37

Чуј ригорозан кокурс. А сви знамо да је једини услов партијска књижица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратни плијен

19.09.2017 07:29

Гласајте за мене, вама је свеједно, а мени ће бити пуно боље

Name

Гас одавде

19.09.2017 06:44

Мираш бити у странци да би радио и напредовао? И онда Могерини изјави како напредујемо ка ЕУ? Принцип оданости странци је главни принцип и у ЕУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кесх

19.09.2017 08:02

Само нек је фотеља и фотељаса. Нико неце у фабрику . Пољопривредно земљисте напустено..Селá одумиру...Хоцете напријед ? Мало морген

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будо

19.09.2017 10:35

Трипут мјери а једном сијеци Чубро. Кусмукуша и Рисојевић су поскупјели. Сад поново играју на карту Радојичића. Ти ћеш извисити код још једног од најблизих сарадника. Најавицу ти на врјеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.09.2017 11:10

РАДОЈЧИЋУ И СТЕВАНДИЋУ ФАЛИ ШПИРИЋ ЗА ЈЕДАН СЕЛФИ ДРВАРЧАНА И КРОМПИРА .БАЊА ЛУКО ЈЕСТЕ ЖИВИ .ЖЕЛИМ ВАМ СРЕЋУ.АЛИ ОНУ КОЈУ БАЊА ЛУКА ЗАСЛУЖУЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АПЕЛ НОВИНАРИМА

19.09.2017 21:18

Градонацелник изјави: "Мјесто директора Центра за социјални рад припало је СНСД-у. Конкурс за то мјесто је у току, а услови су доста ригорозни. Надам да ће се за ту функцију пријавити квалитетни кандидати." Запањујуце је да нико од новинара није поставио питање дискриминације, противзаконитости и противуставности таквих именовања!? Ако се јавно изркне да на такво мјесто долази унапријед одредјен кадар и то из конкретне партије, самим тим су сви други који не припадају том кругу дискриминисани (како они из других партија тако и нестранацки кандидати). Оцигледно је једна таква аномалија постала нормално стање, а новинари постали пуки "преносиоци" изјава политицара.... Апелујем да се поцнете бавити истразивацким и критицким новинарством или идите радите несто корисно у зивоту, за промјену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дгс

20.09.2017 05:51

Чуј услови су доста ригорозни за мјесто начелника за центар за соц рад а бира га странка а као има и конкурс која је то спрдња..

ОДГОВОРИТЕ