Ојадио пет бутика у Бањалуци

Разоткривен серијски преварант Зоран Жунић, осумњичен за махинације у Бањалуци. Лажни фудбалер на име спонзорства радницама узео око 1. 100 марака.

Република Српска 18.09.2017 | 17:10
Ојадио пет бутика у Бањалуци
Зоран Жунић (36) из Брода осумњичен је за пет превара почињених у бутицима спортске опреме у Бањалуци у којима је радницама узео око 1.100 КМ лажно се представљајући као представник фудбалског клуба који су спонзорисали.

У ПУ Бањалука наводе да су преваре почињене у периоду 10. јула до 11. августа. Жунић је радницима бутика износио причу да представља фудбалски тим који је недавно освојио турнир под спонзорством бутика у који би дошао.

Портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић каже да је осумњичени уверавао раднице да је његова екипа као награду за освојен турнир добила тренерке, а потом би их наговорио да телефоном позову власника бутика како би му се захвалио и одштампао лого њихове радње на тренеркама.

- Када раднице позову власнике, осумњичени би преузео телефон и започињао разговор с њима. Међутим, након што му прекину везу осумњичени би наставио да прича како би раднице стекле утисак да и даље разговара с власником. Кад би завршио "разговор" радницама је говорио да им је власник бутика рекао да му дају одређени новчани износ, што би оне и учиниле. На тај начин је из пет бутика присвојио 1.100 КМ - појаснила је Маркановићева.

Зоран Жунић има подебео полицијски досије и истражиоцима је познат као вешт и искусан преварант. Због сличних превара хапшен је 2007. када је изварао на десетине фирми, удружења и поједине институције у Прњавору, Теслићу и Модричи којима се лажно представљао као хуманитарни радник и организатор спортских турнира са слоганом "Спортом против дроге", узимајући им износе од 70 до 300 КМ. У фебруару 2016. пријављен је због три преваре у Бијељини где је од раднике две апотеке и бутика узео 1.500 КМ представљајући се као капитен ФК Радник из Бијељине и ФК Рудар из Угљевика.

Казна

Према ранијим пресудама за преваре, Зоран Жунић тренутно се налази на издржавању затворске казне у КПЗ Бањалука на Туњицама. Због неодласка у затвор за њим је била расписана и потрага, а занимљиво је да је на издржавање казне спроведен исти дан када је починио последњу превару у бутику спортске опреме.

(Новости)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Звизго ваљо

18.09.2017 19:45

сто писете тако несто то је борба за Опстанак њега одмах открисе а старе кримосе око милодрага недира мурија то писете зелите реци да су дротови активни замазујете оци слијепима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц...

18.09.2017 20:21

зуна, зуна...па докле висе...или науци красти на велико или се немој брукат и трацит зивот по затворима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

19.09.2017 06:21

Овај лик, а знам га сто година, додуше из видјења, мора хутно у политику. Тамо би био свој на своме. Овако му се име блати џаба по медијима. И његово име је одмах објављено, а од оних правих увијек иницијали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цдблука

19.09.2017 12:10

А са Туњица одмах у кабинет предсједника..за савјетника!

ОДГОВОРИТЕ