Осам сати се чекао тужилац

Осамдесетдвогодишњи старац Н. Ш. погинуо је синоћ у мјесту Ваган надомак Стројица (на путу Шипово -Купрес, док се враћао кући.

Република Српска 18.09.2017 | 16:43
Осам сати се чекао тужилац
Према ријечима очевидаца до несреће је дошло око један сат иза поноћи када је возило марке Ауди 80, којим је управљао М.С. ударио је старца а потом и у стијену од које се преврнуо неколико пута.

Возач је задобио лакше повреде одмах након превртања је отишао до оближње куће и случај пријавио полицији која је изашла на мјесто догађаја.



Припадници Полицијске станице Шипово обавили су свој дио посла те обавјестили дежурног тужиоца из Бања Луке,  на чији су долазак морали чекати пуних осам сати.  Све до доласка тужиоца беживотно тијело старца се налазило на цести , након чега су га превезли на аутопсију.



"Породица страдалог остала је затечена радом истражних органа", рекао је БН телевизији унук настрадалог старца Ракита Богдан.

"Срамно је да смо морали толико времена чекати да дежурни тужилац дође на лице мјеста. За нас је то додатна траума коју пролазимо од кад смо сазнали за несрећни случај", истакао је у разговору за БН Телевизију .

Мјештани села, такође су БН телевизији рекли да је поменута дионица пута од Стројица према Купресу јако опасна те да се често дешавају саобраћајне несереће у којим страдају људи и стока која пасе поред пута.

Упутили су апел локланим властима Шипова и полицији да се уведе додатна сигнализација и пооштре саобраћајне контроле ради превенције за убудуће .

У бањалучком  Окружном тужилаштву  које је преузело случај су рекли да истрага још траје и да ће у догледно вријеме бити познати  детаљи ове несреће када се заврше законом предвиђене активности.

(БН телевизија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Гухун

18.09.2017 16:39

Ма боле тузиоца она ствар да је из линца путовао стигао би за осам сати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.09.2017 04:19

Хахахаха,браво за коментар.Бас га заболе,мого је деда остати на цести тро дана колико је тузиоца брига за обицан народ

Name

Комунист

19.09.2017 07:07

Да је на путу лезала торба пара досао би Додик и Зељка са Хеликоптером за пола сата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум

19.09.2017 13:15

Нисте га требали ни звати. БРУКА и СРАМОТА. Гдје ли је могао бити јадни смо ми?

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку мени

19.09.2017 13:21

Опис о удесу је Бајка за малу Дјецу, гјесу стјене и како Ауди стоји на Тоцковима а од превртања ниста. Ту нетреба Тузиоц јер казете да је пио да је изгубљен и да незна куд хода. Мозда да је она јелка крива.

ОДГОВОРИТЕ