Даниловић: Сале остаје селектор

Александар Ђорђевић, селектор који је Србију водио до три финала у последње четири године, на Светском првенству, Олимпијским играма и овогодишњем Евробаскету, остаће на тој функцији, потврдио је за Блицспорт Предраг Даниловић, председник Кошаркашког савеза Србије.

Кошарка 18.09.2017 | 19:04
Даниловић: Сале остаје селектор
По завршетку шампионата Европе, у коме су "орлови" поклекли пред Словенијом (85:93), стратег наше националне селекције је на питање какви су му планови кратко рекао "Моји планови? Клуб, за неколико дана. Пре тога опроштајна утакмица Дуде Ивковића, 20. септембра у Атини. После утакмице у Атини почиње мој рад са Бајерном. Идемо на турнир у Задар већ 21. септембра". Осврнувши се на репрезентативне обавезе између осталог је истакао "Ако ме не отерају, ту сам!".

Са Даниловићем смо о томе поразговарали пред повратак наше експедиције из Истанбула у Београд, где ће овог понедељка од 19 сати, по традицији, бити организован свечани дочек на балкону Скупштине града.

"Ђорђевић има уговор до 2019. године и нема разлога да причамо о било чему другом", не оставља дилему први човек наше кошарке да ће селектор "орлова" остати на тој функцији.

То значи да ће Александар Ђорђевић водити екипу у квалификацијама за Светско првенство 2019, као и, у случају да се оправдају очекивања у квалификационим борбама, управо он бити селектор на поменутом Мундобаскету чији је домаћин Кина.

Даниловића није изненадило што се одмах после финала "Сале национале" посветио причи о клупским обавезама.

"Не изненађује ме то што је почео да прича о првој утакмици у Немачкој, јер га знам 30 година", наглашава председник КСС-а такмичарску посвећеност нашег селектора.

"Свака част и њему и момцима и свима око екипе. Да нам је неко понудио сребро пред почетак Евробаскета, прихватили бисмо га. Наравно, остаје увек жал када играш финале, а не победиш и у њему", рекао је Даниловић.

Први човек наше кошарке није желео да окривљује судије за онакав исход истанбулске битке за злато:

"Нећу о судијама. Изгубили смо од екипе која је играла по многима најлепшу кошарку и тукла Шпанију 20 разлике. Честитам им", закључио је Предраг Даниловић у изјави за Блицспорт.

Извор: БлицСпорт
Фото: Александар Димитријевић/РАС Србија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кмкок

18.09.2017 19:16

У финалу су Срби из Словеније побиједили Србе из Србије...

ОДГОВОРИТЕ