Марјановића брани пет адвоката

Зоран Марјановић, осумњичен за убиство своје супруге Јелене Крсмановић, унајмио је пет адвоката који ће га заступати у поступку који је покренут против њега, сазнаје "Блиц".

Србија 18.09.2017 | 07:59
Марјановића брани пет адвоката
Како се сазнаје, у петак увече, када је Марјановић приведен, петорица адвоката међу којима су Вељко Делибашић и Александар Зарић састали су се како би се договорили о радњама које ће предузети када је њихов клијент у питању.

Док је Делибашић остао суздржан од било каквог давања изјава, наводећи да за сада не жели ништа да коментарише, Александар Зарић казао је за "Блиц" да је, према његовом мишљењу, хапшење Марјановића почело оркестрирано.



''Видећемо како ћемо поступати када будемо видели цео предмет. Нама су у тужилаштву дали само да су урађена ДНК вештачења, као и то да не постоји ни једно друго вештачење у предмету. Поред тога, нисмо видели ништа'', наводи Зарић.

Како објашњава Зарић, њему и његовим колегама је речено да постоји захтјев за спровођење истраге због убиства Јелене Крсмановић.

''Нису чак ни сведоке које планирају да испитају навели. После годину и по, ништа се није променило'', наглашава Зарић.

Како су медији већ писали, нови докази који бацају сумњу на Зорана Марјановића искључиво су везани за форензичка испитивања која је радио центар у Новом Саду.



Та испитивања односе се на Марјановићеве ДНК трагове нађене на тијелу његове супруге, али и на честице блата нађене на одјећи жртве, који се поклапају са онима нађеним на Зорановој одјећи.

За Више тужилаштво, гдје је осумњичени приведен након хапшења, ови докази били су довољни да се изда налог за хапшење, као и да се предложи притвор, који је Виши суд и одредио. Притвор је одређен како Зоран не би утицао на свједоке, што наговјештава да јос неко из породице Марјановић можда посједује информације које могу довести до рјешења случаја.



Адвокатска канцеларија Предрага Савића и Центар за форензичка истраживања (ЦФИ) из Новог Сада у својој заједничкој изјави навели су јуче да остају и даље ангажовани у предмету убијене пјевачице Јелене Крсмановић-Марјановић, наводећи да за то имају пуномоћје добијено од њених најближих крвних сродника.

Адвокат породице Крсмановић, Предраг Савић и директор ЦФИ Ненад Шипка замолили су све да разумију њихов процесни положај у овом случају и чињеницу да нису у могућности да објелодане ни један од њихових седам захтјева за спровођење истражних радњи упућених тужилаштву.

Зоран Марјановић ухапшен је у петак у Борчи, након чега је саслушан у Вишем јавном тужилаштву, гдје му је одређен притвор до 30 дана.

Његова супруга Јелена Марјановић нестала је 2. априла 2016. године док је трчала на насипу у Црвенки, а њено тијело пронађено је сутрадан у каналу.

Извор: Блиц

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

фол

18.09.2017 06:44

Ако су докази то што ДНК показује блато и његове трагове на тијелу убијене онда се требамо упитати шта је рађено годину и по дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косовка

18.09.2017 14:52

да ...Бас тако.Није бре Зоранннн...

Name

БОБА

18.09.2017 07:10

ПО ОВОМЕ МОЖЕ СВАКО СВАКОГ УБИТИ- ДО ПОЧИНИОЦА ЈЕ ТЕШКО ДОЋИ. ЗАШТО ФИЛА НЕ КАЖЕ ДА ПРИЈЕ РАТА ТО НИЈЕ БИЛО ТАКО И ОН СЕ ИЗГУБИО У ВРЕМЕНУ И ПРОСТОРУ.САД ЋЕ СРБИЈА ДА ПОКАЖЕ СВОЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ НА ОВОМ СЛУЧАЈУ ОД КОЈЕГ ПРАВЕ ФИЛМ НЕ ЗАБИЉЕЖЕН У ИСТОРИЈИ. СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.09.2017 13:48

прво позатварати адвокате ,они су зло у систему "они русе и народ и дрзаву .

Name

Ма Које Он ,

18.09.2017 16:44

Да је Тито ,неби се дозволио да га бране ,цуј ти њих будала 5 адвоката. који сте ви мазгови 'само ститите убице ,па це и вама једнога дана закуцати на врата.

Name

Студент

18.09.2017 07:26

Са чиме са замајава овај народ? Само да се скрене пажња са сурове реалности у којој се давимо. Пустите истражне органе и суд да раде свој посао, ако је то у овим марионстским државама уопште могуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

18.09.2017 08:36

Истрагу воде приватни медији као И у.РС срамота.бандо лоповсака.

Name

Кији Вам Је Мој,

18.09.2017 15:00

сви знају ко уцинио злодело,идите у опстину Цукарицу ,велики цова ,али народ се боји :као у време Титиизма Стаљинизма.

Name

сд

18.09.2017 07:29

не разумиејм цему оволико галааме око јос једног убисства. догадјају се свакодневно. убијају дјецу па нико не прави толику фрку..дајте постедите нас пинка а њој покој дуси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мф

19.09.2017 06:02

Да циме плаца Зоран 5 адвоката,то се зна да је то Покојне Јелелене новац .Зоран је мутна особа која нема никаквог смисла да се мозе узети за нормалног за фамелију или било за какво друзење са људима

ОДГОВОРИТЕ